VINS

Els vins de la setmana

Aquesta setmana proposem 1 vi blanc i 3 negres

Tastem un blanc i un negre del Celler Cooperatiu de Gandesa, el Nita 2013 i el Jaspi Maragda de Coca i Fitó

Aprendre a tastar. Curs de tast, Volum VIII. Fase Gustativa (II)

| 29/12/2015 a les 12:20h
Arxivat a: Els vins de la setmana, Vins de la setmana, Vins Tastats
Imatge il·lustrativa
Somdinou Blanc Jove 2014
Elaborat amb garnatxa blanca i macabeu procedent de vinyes velles i amb una criança sobre lies d’aproximadament un mes, el vi blanc més jove del Celler Cooperatiu de Gandesa és un vi idoni per consumir a tota hora i en tot moment.
De color groc pàl·lid, en nas és una simfonia d’aromes de fruites blanques, poma, pera, fruites d’os com el préssec, cítriques de caràcter tropical i notes florals.
En boca és un vi fàcil i molt agradable. Fresc, amb una bona acidesa, un cert tacte càlid, ampli i afruitat.
Al Celler Modernista de la Cooperativa de Gandesa fan visites guiades amb tast de vins.

Somdinou Negre Jove 2013
El Somdinou Negre 2013 del Celler Cooperatiu de Gandesa és un vi jove, elaborat amb un cupatge de carinyena, garnatxa, ull de llebre i cabernet sauvignon.
Presenta un color vermell grana, rivet morat i bona cobertura. Ple d’aromes de fruites vermelles i negres fresques ben assaonades amb notes especiades i un toc balsàmic de regalèssia.
En boca és d’entrada fàcil, certa amplitud i amb una bona acidesa. El seu caràcter afruitat el fa molt llaminer. Força persistent.
Al Celler Modernista de la Cooperativa de Gandesa fan visites guiades amb tast de vins.

Coca i Fitó Jaspi Maragda 2012
Amb l’anyada 2012, els germans Coca i Fitó, han introduït en l’elaboració del seu Jaspí Maragda la utilització d’àmfores en la seva criança. El Jaspí Maragda, forma part de la col·lecció dels Jaspí, vins que cerquen l’essència del territori de les dues denominacions d’origen on s’elaboren, el Montsant i la Terra Alta. El Jaspí Maragda, elaborat dins de l’empara de la DO Montsant, està elaborat majoritàriament amb garnatxa, carinyena i sirà provinents de les vinyes més velles de les seves finques. És un vi amb una criança de dotze mesos en bótes de roure francès, americà i àmfores.
De color cirera picota i rivet violaci, en nas és intens en aromes de fruites: maduixes, cireres, nabius i notes florals: lila i violeta. Les acompanyen espècies (clau d’olor) i notes de regalèssia amb un rerefons de notes de vainilla, caramel, xocolata i toffee.
En boca és un vi elegant i llaminer. Voluminós, de bon recorregut, saborós, intens, afruitat, amb una acidesa viva que li aporta frescor, bona textura i uns tanins presents, però ben polits. Llarg i força persistent.

Nita 2013
El Nita és un vi elaborat a Gratallops (DOQ Priorat) per l’enòloga Meritxell Pallejà amb el qual ha volgut retre homenatge a la seva àvia de Cal Nita de Falset. L’etiqueta del vi representa els brodats que aquesta feia.
Aquest vi està elaborat amb un cupatge majoritari de garnatxa i carinyena que es complementa amb cabernet sauvignon i sirà. Fermentat en tines de acer inoxidable, aquest vi fa la malolàctica i es deix reposar a la tina, abans d’embotellar es fa un clarificat molt lleuger. Al mateix celler s’ha fet un criança en ampolla de 8 mesos abans de sortir al mercat que ajuda a arrodonir i equilibrar el vi.
Bon representant del Priorat més clàssic, el Nita es presenta amb un intens color vermell cirera picota i rivet grana. Capa mitjana alta i forma una llàgrima densa que tinta la copa.
En nas destaquen les aromes de fruites silvestres, gerds i móres, i flors, sobretot violetes. Notes balsàmiques que ens porten fins als eucaliptus i la regalèssia a més d’alguna nota làctica.
En boca és golós. Fresc, gràcies a una molt bona acidesa que contrasta la seva calidesa, és voluminós, rodó i ben estructurat. De pas sedós i afruitat, ens deixa la boca plena de les aromes que li trobàvem al nas. Final llarg i persistent.

També us pot interessar

Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Lourdes López | 2 comentaris
Brases, fumats i molta paciència. Fer la barbacoa a casa és complicat. En aquests restaurants de Barcelona menjareu carns, peixos i vegetals a la brasa. Sereu feliços i esmolareu l'escuradents
Imatge il·lustrativa
Isabelle Kliger, escriptora de viatges, cultura i menjar de la revista Forbes, proposa 12 vins catalans per les festes.
Imatge il·lustrativa
La Guia de Vins de Catalunya publica els millors vins d'aquesta edició 2021

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Pedro Ballesteros ha radiografiat els escumosos espanyols per publicar a la revista Decanter
Imatge il·lustrativa
Famosos catalans combinen vins de la DO Catalunya amb formatges, xocolates i altres productes al canal de gastronomia What the Food
Presentació de les Jornades Gastronòmiques del Peix Blau de Tarragona
Presentació de les Jornades Gastronòmiques del Peix Blau de Tarragona
Se celebraran a la ciutat del 17 de juny al 4 de juliol amb 19 restaurants participants