CURIOSITATS

Com es veu el pòsit d'un vi amb microscopi?

Recordem l'espectacular galeria d'imatges dels pòsits d'un vi feta per Josep Palou Prats

Fotografies augmentades fins a 10.000 vegades mitjançant un Microscopi Electrònic de Rastreig

Visita a la Cooperativa Vinícola de Sarral

Visita virtual al celler Vilarnau

| 28/08/2018 a les 08:17h
Especial: GALERIES D'IMATGES
Arxivat a: Reportatges, Galeria de fotos, Fotografies de vi
Imatge il·lustrativa
L'Escola Superior d'Enginyeria de Terrassa va comprar el Microscopi Electrònic de Rastreig ara fa 12 anys, i en Josep Palou (fotògraf de professió), del Departament de Ciència dels Materials del campus de Terrassa, ens ha permès veure com és una sessió fotogràfica d'uns pòsits de vi que fan fins a 10 micres (un mil·límetre són  1000 micres).

Algunes de les fotografies estan augmentades fins a 10.000 vegades (el microscopi electrònic permet augmentar molt més que els òptics perquè treballa amb un feix d'electrons).
El vi, sense filtrar, es diu Microscopi 2013 i és del celler penedesenc Alemany i Corrio (més coneguts pel nom del seu vi top de gama Sot Lefriec).

Vegeu la galeria de fotos aquí
 

També us pot interessar

Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar | Francesc Guillamet
Sergi Cortés | 1 comentari
Parlem amb el Rubén Pol, sommelier del restaurant barceloní Disfrutar
Imatge il·lustrativa
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional
Imatge il·lustrativa
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
«Somiadors, és l'aposta dels enòlegs de Torres a l'Empordà i correspon al quart vi de la col·lecció 7 Magnífics. L'essència de la carinyena vella amb una justa aportació de la garnatxa per fer-lo més plaent en boca»
Imatge il·lustrativa
Demà es presenta la Ruta del Vi de la DO Terra Alta a Gandesa | Per Joan Arrufí, president de la DO terra Alta, "és molt important haver aconseguit un acord amb el Consell Comarcal per poder treballar un projecte únic en un únic territori".
Imatge il·lustrativa
Cellers Unió ampliarà el celler del Montsant invertint 2 milions d'euros | L'objectiu és augmentar un 40% la capacitat de producció construint una nova sala de criança i una nova línia d’embotellat
Imatge il·lustrativa
Mistinguett col·labora amb la 11a Gala d’entrega dels Premis de l’Acadèmia del Cinema Català