CURIOSITATS

Com es veu el pòsit d'un vi amb microscopi?

Recordem l'espectacular galeria d'imatges dels pòsits d'un vi feta per Josep Palou Prats

Fotografies augmentades fins a 10.000 vegades mitjançant un Microscopi Electrònic de Rastreig

Visita a la Cooperativa Vinícola de Sarral

Visita virtual al celler Vilarnau

| 28/08/2018 a les 08:17h
Especial: GALERIES D'IMATGES
Arxivat a: Reportatges, Galeria de fotos, Fotografies de vi
Imatge il·lustrativa
L'Escola Superior d'Enginyeria de Terrassa va comprar el Microscopi Electrònic de Rastreig ara fa 12 anys, i en Josep Palou (fotògraf de professió), del Departament de Ciència dels Materials del campus de Terrassa, ens ha permès veure com és una sessió fotogràfica d'uns pòsits de vi que fan fins a 10 micres (un mil·límetre són  1000 micres).

Algunes de les fotografies estan augmentades fins a 10.000 vegades (el microscopi electrònic permet augmentar molt més que els òptics perquè treballa amb un feix d'electrons).
El vi, sense filtrar, es diu Microscopi 2013 i és del celler penedesenc Alemany i Corrio (més coneguts pel nom del seu vi top de gama Sot Lefriec).

Vegeu la galeria de fotos aquí
 

També us pot interessar

Marta Rovira, del celler prioratí Mas d'en Gil, ensenya la llicorella al món a través de l'aplicació zoom.
Marta Rovira, del celler prioratí Mas d'en Gil, ensenya la llicorella al món a través de l'aplicació zoom. | Marzena Dziuk
Jordi Bes
Molts han hagut de recórrer a ERTOS però fan mans i mànigues per seguir cuidant de la vinya i dels animals | La cooperativa l'Olivera manté el coronavirus allunyat del seu projecte social i acorda seguir elaborant el vi de Barcelona
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Selecció per a un Sant Jordi #confinats
Ada Parellada del restaurant Semproniana
Ada Parellada del restaurant Semproniana
Carme Gasull
La situació derivada pel Covid-19 està afectant durament el sector de l’hostaleria i la restauració. Què fan, com i des d’on algunes dones de la gastronomia per afrontar-la? Com veuen el futur?

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Fill de Sant Climent Sescebes i nascut en terrenys de pissarra i sorra neix un dels vins negres més interessants de l'Alt Empordà.
Imatge il·lustrativa
El celler ofereix la possibilitat que tothom que hagi passat l’aniversari en confinament pugui gaudir com a convidat d’una de les seves experiències | L'oferta serà vàlida durant tot aquest any 2020 | Llopart amplia les propostes enoturístiques posant l’accent en les visites a l’aire lliure
Imatge il·lustrativa
Laura Conde
Repassem les tendències d'una cuina, la vegetariana, que probablement visqui el seu millor moment.
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés
Entrevista amb Joan Josep Raventós, portaveu de Vi i Cava de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC)