CURIOSITATS

Com es veu el pòsit d'un vi amb microscopi?

Recordem l'espectacular galeria d'imatges dels pòsits d'un vi feta per Josep Palou Prats

Fotografies augmentades fins a 10.000 vegades mitjançant un Microscopi Electrònic de Rastreig

Visita a la Cooperativa Vinícola de Sarral

Visita virtual al celler Vilarnau

| 28/08/2018 a les 08:17h
Especial: GALERIES D'IMATGES
Arxivat a: Reportatges, Galeria de fotos, Fotografies de vi
Imatge il·lustrativa
L'Escola Superior d'Enginyeria de Terrassa va comprar el Microscopi Electrònic de Rastreig ara fa 12 anys, i en Josep Palou (fotògraf de professió), del Departament de Ciència dels Materials del campus de Terrassa, ens ha permès veure com és una sessió fotogràfica d'uns pòsits de vi que fan fins a 10 micres (un mil·límetre són  1000 micres).

Algunes de les fotografies estan augmentades fins a 10.000 vegades (el microscopi electrònic permet augmentar molt més que els òptics perquè treballa amb un feix d'electrons).
El vi, sense filtrar, es diu Microscopi 2013 i és del celler penedesenc Alemany i Corrio (més coneguts pel nom del seu vi top de gama Sot Lefriec).

Vegeu la galeria de fotos aquí
 

També us pot interessar

Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar | Francesc Guillamet
Sergi Cortés | 1 comentari
Parlem amb el Rubén Pol, sommelier del restaurant barceloní Disfrutar
Imatge il·lustrativa
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional
Imatge il·lustrativa
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Joan Nebot
El primer vi català reconegut internacionalment entre els millors
D'esquerra a dreta, Rob Cullen, director comercial de Drinks International; Miquel Torres Maczassek, director general de Família Torres; i Christian Davis, editor de Drinks International.
D'esquerra a dreta, Rob Cullen, director comercial de Drinks International; Miquel Torres Maczassek, director general de Família Torres; i Christian Davis, editor de Drinks International.
Drinks International elabora un llistat de 50 marques a partir d’una enquesta a professionals del sector de 48 països en col·laboració amb Wine Intelligence | El celler familiar s’ha mantingut en aquesta posició durant nou anys i ocupa el segon lloc del rànquing mundial, després de Penfolds
Imatge il·lustrativa
Special Edition Costa Brava Brut Reserva 2014 i Torelló 225 Brut Nature són els primers escumosos Corpinnat del celler de l'Alt Penedès
Imatge il·lustrativa
Amb el lema «Els relats que mouen el món», Kosmopolis 2019 presenta al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona un programa que reuneix el millor planter d'autors per tractar alguns desafiaments de la literatura | Abadal col·labora amb els seus vins, que es podran degustar al llarg del festival.