VINS

Els 4 vins de la setmana

Aquesta setmana proposem 2 vins i 2 caves

Tastem dos vins negres, de Jaume Giró Giró i Celler Capçanes, i dos caves, dels cellers Mestres i Duran

Aprendre a tastar. Curs de tast, Volum VII. El gust, aquest desconegut

| 16/12/2015 a les 07:33h
Arxivat a: Els vins de la setmana, Els vins de la setmana, Vins Tastats
Imatge il·lustrativa
Tarambana 2013
La cava Jaume Giró Giró de Sant Sadurní d’Anoia, empresa familiar fundada l’any 1926 i molt coneguda pels seus caves, compte amb una gama de vins tranquils dins de la DO Penedès.
El Tarambana negre està elaborat amb garnatxa negre, 60%, carinyena, 30% i ull de llebre, 10%.
De color vermell molt fosc, tirant a negre, amb un nas molt sorprenent per la seva intensitat de fruita. Predominen les notes aromàtiques de fruites vermelles tipus maduixes i gerds, i també de fruites negres com la cirera o la pruna. 
En boca tornen els sabors afruitats de fruita negra, amb un bon volum i uns tanins arrodonits i agradables. És un vi suau tot i la seva tanicitat. A destacar la seva persistència en boca. És un vi que tot i el seu volum i pes en boca manté una bona acidesa que el fa ser fresc i agradable. És un vi interessant per molts tipus de plats: arrossos, pasta, carns o formatges.

2 Pájaros del Celler Capçanes
El 2 Pájaros és un vi elaborat pel Celler de Capçanes a partir de raïms de carinyena de vinyes de més de 50 anys plantades en sòls de llicorella, calcaris i argila. Se li dóna una criança de 12 mesos en bótes de roure francès noves i un repòs de 3 mesos en dipòsit abans de ser embotellat.
Presenta un color cirera picota amb reflexos grana, una capa alta i deixa una densa i abundant llàgrima que tinta la copa. Net i brillant.
En nas és elegant i subtil, amb un fons de fruita negra madura acompanyada d’aromes d’espècies com el clau d’olor, la regalèssia i balsàmiques com l’espígol i la farigola. Completa el conjunt algun record vegetal, unes notes torrades i lleugers tofes.
En boca té una entrada agradable i saborosa amb un pas de boca ampli, elegant i estructurat.
Llaminer, amb bona acidesa i frescor amb uns tanins rodons i ben polits que el fan percebre sedós. Fruita madura en perfecte equilibri amb els aromes de la criança. Llarg i persistent.

Cava Mestres Coquet Gran Reserva Especial 2009
Aquest cava, de Caves Mestres és conegut també com a “Coquet”, en referència a la finca Heretat Mas Coquet, del document que així ho acredita i que data de 1607, i a la figura femenina d’un mosaic que durant els primers anys trenta feia publicitat de Mestres a Barcelona. Elaborat amb el cupatge tradicional del cava macabeu (30%) xarel·lo (45%) i parellada (25%).
Color groc palla amb reflexos verdosos. Carbònic fi i persistent, de bona evolució en copa.
Bona expressió aromàtica definida per fruites blanques, d’os, notes florals i cítriques. En evolució apareixen notes de criança, pastisseria, espècies dolces, avellanes i figues seques. En boca té una entrada elegant definida per una acidesa que li confereix una agradable frescor, al mateix temps que el seu carbònic es fon suaument en entrar en contacte amb la llengua i el paladar, mostrant-se untuós i estructurat. Aromes afruitades ben combinades amb les notes de criança. Llarg amb un final sec.

Cava Duran Origin Brut Gran Reserva 2010
Les Caves Duran són una cava familiar, encapçalada per l’enòleg Ramon Canals, dedicada exclusivament a l'elaboració de caves gran reserva moderns d'alta gamma. Dins de la seva col·lecció de caves han canviat la imatge del seu cava brut, en la línia dels caves Rosé i 5V, que ara passa a denominar-se Duran Origin Brut Gran Reserva.
El Duran Origin Brut Gran Reserva s’elabora amb les varietats xarel·lo, macabeu, parellada i chardonnay i se li dóna una criança mínima de 48 mesos.
Color groc pàl·lid amb reflexos daurats. Bombolla fina i persistent de despreniment lent. Net i brillant.
Ple d’aromes de fruites confitades i suaus notes cítriques acompanyades d’anisats, notes de pastisseria i lleugers tocs torrats. Entrada viva, marcada per una acidesa molt llaminera i un carbònic suau i elegant. Voluminós, fresc i cremós. Final llarg i subtilment dolcenc. Persistent.

També us pot interessar

Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Lourdes López | 2 comentaris
Brases, fumats i molta paciència. Fer la barbacoa a casa és complicat. En aquests restaurants de Barcelona menjareu carns, peixos i vegetals a la brasa. Sereu feliços i esmolareu l'escuradents
Imatge il·lustrativa
Isabelle Kliger, escriptora de viatges, cultura i menjar de la revista Forbes, proposa 12 vins catalans per les festes.
Imatge il·lustrativa
La Guia de Vins de Catalunya publica els millors vins d'aquesta edició 2021

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Pedro Ballesteros ha radiografiat els escumosos espanyols per publicar a la revista Decanter
Imatge il·lustrativa
Al 55è concurs Tastavins DO Penedès s'han presentat 149 mostres de 48 cellers | Us llistem els vins premiats posant el focus en els 7 vins amb la categoria Or
Imatge il·lustrativa
Aquesta setmana us proposem un vi blanc de la Terra Alta, i un vi rosat i un vi negre del Montsant
Imatge il·lustrativa
Pixabay
La Setmana del Vi Català torna el pròxim octubre | El Showroom del Vi Català se celebrarà a Fira Barcelona, en el marc del Gastronomic Forum