NOVETATS

L’Olivera Únic: un vi per resumir l’experiència anual vitícola de l’Olivera Cooperativa

Es tracta d’una edició molt limitada que només es pot adquirir a través de la seva botiga online i que està elaborat amb raïm afectat per un fong controlat que produeix l'anomenada ''podridura noble''

| 15/12/2015 a les 17:59h
Arxivat a: Vins, Olivera Únic, Vi, DO Costers de Segre, Olivera Cooperativa
L’Olivera Cooperativa va presentar Dilluns a Barcelona el seu nou Olivera Únic 2014, un vi elaborat a partir de raïm afectat per podridura noble de la verema 2014 i d’edició molt limitada, que només es pot adquirir a través de la seva botiga online. Com defineixen des de la Coopertaiva de Vallbona de les Monges, és un vi experimental, doncs vol ser un reflex de “la manera de fer i entendre el vi durant un any” i “la síntesi de l'esforç per innovar i buscar noves maneres de treballar el vi”. Un projecte que qualifiquen “d’extravagant i d’aventura arriscada”, doncs cada any tindrà un nou perfil, amb altres varietats i nou cupatge.

Varietats, origen i elaboració
L’Olivera Únic 2014 és un cupatge de xarel·lo (75%) i garnatxa blanca (25%), varietats blanques de la vinya de Nalec que a l’Olivera cultiven sota els criteris d’agricultura ecològica. És el primer que la Cooperativa elabora a partir d’aquestes varietats i amb raïm afectat per botritys cinérea o podridura noble, provocada per un fong controlat que n'afavoreix la deshidratació i la concentració d’acidesa, dels sucres i els aromes del raïm. “Un raïm perfecte per produir un vi dolç, concentrat i de gran textura”.

El cupatge ha fermentat en barrica francesa i americana, amb una criança de 6 mesos i remogut periòdic de les lies durant 4 mesos. Els seus responsables n’apunten l’equilibri,“perfecte” entre acidesa (3,9 grams per litre) i grau alcohòlic (14,5%), resultat d’una llarga maduració que confereix una major estructura al vi. Un vi bastant madur, amb potència aromàtica al nas i amb notes de fruita madura i confitats en boca.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Xavi Ayala | 2 comentaris
Us proposem cinc vins negres molt ben fets, amb preus imbatibles, i fàcils de trobar a qualsevol supermercat.
Imatge il·lustrativa
Isabelle Kliger, escriptora de viatges, cultura i menjar de la revista Forbes, proposa 12 vins catalans per les festes.
Imatge il·lustrativa
La Guia de Vins de Catalunya publica els millors vins d'aquesta edició 2021

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

 
Imatge il·lustrativa
Pedro Ballesteros ha radiografiat els escumosos espanyols per publicar a la revista Decanter
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés
El director general de Castell d'Or creu que el cava "té un gran futur" i aposta per obrir delegacions en mercats ja consolidats.
Els cuiners Jaime Lieberman i Jon Giraldo davant la casa que acull l'Spoonik.
Els cuiners Jaime Lieberman i Jon Giraldo davant la casa que acull l'Spoonik. | Jordi Bes
Jordi Bes
El barceloní Spoonik combat el cansament pandèmic amb un estiu de sopars abans del tancament definitiu aquest setembre | Els cuiners Jon Giraldo i Jaime Lieberman posen fi al negoci per l'efecte del procés català, però també per l'econòmic del virus: "Barcelona no és el lloc"
Aquest juny ha sortit a la venda la nova gamma de vins Ritual del celler de la Granada, formada per un vi blanc i un vi rosat.