RESTAURANTS

Imatge il·lustrativa

Restaurant Ají, el peruà japonès de Barcelona

Restaurant del Grup Peralada amb cuina de fusió andina-nikkei

Els cebiches i els makis es combinen a la perfecció en una cuina de producte, original i sorprenent

Restaurant Magnum del Casino Barcelona, passió pel litre i mig

| 07/12/2015 a les 10:40h
Especial: Restaurants
Arxivat a: Reportatges, Ají, Casino Barcelona, Grup Peralada
Perú, Japó, fusió, o combinació perfecta de cuina japonesa i cuina peruana. Maki acebichado, causa de ventresca de tonyina, cebiche nikkei, pisco sour amb vaines de soja... Perú i Japó a Barcelona.
Dos cuines mil·lenàries; una, la peruana, prehispànica (algunes cròniques de conqueridors espanyols descriuen als indígenes menjant peix cru amb sal i ají, el pebrot picant peruà tipus chile). L'altra, la nipona, també amb peix cru.
 

Tot dins un escenari verd marronós, sobri, modern, on els cuiners treballen, a manera d'espectacle, a la vista de tothom, només separats per una barra. El xef, Santiago Forero (ex Tanta Barcelona), s'acompanya de la peruana Alejandra i el japonès Zhu, i aquest és el valor afegit vers altres peruans de la ciutat. El component de fusió nipó.

Els productes estrella, els peixos. Uns, crus amb arròs i alga nori. Els altres, macerats amb llima o llimona, ceba, sal i ají. Però tot en perfecta harmonia. Per començar, una àmplia oferta de sushis, makis, makis invertits i nigiris, per deixar pas als cebiches, als tiraditos (tatakis) i a les típiques causas peruanas (amb base de puré de patata i ají).
Els segons plats, de vedella, pollastre o peix (tasteu el llobarro Nikkei!). I per acabar, ¿mochis o alfajores? Sóc més de mochi, el "manjar blanco" dels alfajores (galetes amb dulce de leche), és excessivament dolç pel meu gust. El seu "manjar blanco" és la nostra xocolata, però molt més dolça. Si no l'heu tastat mai, una vegada a la vida és obligació fer-ho. Pels bojos dels dolços, és fins i tot un repte.
 

Aneu amb compte amb el picant de l'ají. El meu primer plat va ser un cebiche crioll, molt picant (el fan també sense picant). El vaig demanar així, perquè m'agrada. Però és un plat molt àcid (i refrescant!), i l'acidesa reforça el picant. El resultat del cebiche, un 10. Però picant. Ceba, carabassa, musclos, cloïsses, calamars, gambes i coriandre. Coriandre (els peruans el posen a tots els plats, pel meu gust, en excés) en la seva justa mesura, gràcies. Ah!, i amb quicos, per donar un toc cruixent i molt interessant al plat.

La carta de vins, amb referències de Peralada, lògicament, i d'altres, és àmplia, encertada, i amb preus ajustats. Gràcies altra vegada.
I no voldria acabar sense anomenar el servei, amable, que no pesat, amb coneixement perfecte del meu idioma tot i ser peruà. Un altre 10.

Felicitats, menjar a l'Ají és una aposta segura.

Restaurant Ají.
Telèfon 93 5119767
Casino Barcelona. Marina, 19-21. (No cal entrar al Casino per anar a l'Ají).
Menú migdia 19.90€
Carta: 30-40€
Tancat diumenge i dilluns
 
 

També us pot interessar

Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Lourdes López | 1 comentari
Brases, fumats i molta paciència. Fer la barbacoa a casa és complicat. En aquests restaurants de Barcelona menjareu carns, peixos i vegetals a la brasa. Sereu feliços i esmolareu l'escuradents
Imatge il·lustrativa
Isabelle Kliger, escriptora de viatges, cultura i menjar de la revista Forbes, proposa 12 vins catalans per les festes.
Imatge il·lustrativa
La Guia de Vins de Catalunya publica els millors vins d'aquesta edició 2021

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.