NOVETATS

Només Garnatxa Blanca 2015, nou vi de Peralada

Peralada treu al mercat un vi blanc jove fet amb garnatxa blanca de vinyes velles

5 blancs imprescindibles per menys de 5 euros

| 04/12/2015 a les 10:41h
Arxivat a: Vins, Peralada, Garnatxa Blanca, Només Garnatxa Blanca
Només Garnatxa Blanca 2015, vi blanc jove (sense criança).
La Garnatxa Blanca és una de les varietats autòctones més implantades a l’Empordà. Amb raïm collit a vinyes d’entre cinquanta i seixanta anys d’edat, nascudes a un terroir pedregós, amb còdols, elaborem aquest monovarietal complexe i d’una gran personalitat.

Aquesta novetat de Castell de Peralada és un vi amb Denominació d’Origen Empordà, fet amb garnatxa blanca 100%.
Provinent de finques amb terrenys pedregosos de còdols i d'unes vinyes amb més de 50 anys, es verema només el raïm seleccionat de i es fermenta el most flor a temperatura controlada de 15ºC.

Nota de tast:
Color groc pàl·lid amb reflexes verdosos. Aromàticament és molt intens, amb records de fruites dolces i amb unes fines notes especiades. En boca és equilibrat, fresc, rodó i envolvent. És un vi complexe, llarg i persistent, agradable en el seu conjunt i amb una marcada personalitat varietal. 

Anàlisi:
Graduació: 13,10% vol. 
Acidesa total: 3,50 g/l (a.s.). 
Acidesa volàtil: 0,25 g/l (a.a.). 
Sucres residuals: 1,30 g/l.

També us pot interessar

Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla?
Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla? | Pixabay
Laura Conde | 1 comentari
Cinc propostes ideals per acompanyar una beguda versàtil i gastronòmica com el cava.
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Selecció de 10 vins que demostren el gran potencial del vi cooperatiu català.
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés | 1 comentari
Encetem una proposta setmanal on entrevistarem els restaurants guanyadors de l'última edició del Cartaví | Sergi de Meià, del restaurant Sergi de Meià, ens explica l'actualitat i com veu el futur post Covid-19.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
És tracta d’un reserva de 5 varietats, de raïms procedents de les vinyes pròpies situades al voltant del celler.
Imatge il·lustrativa
Foto: Carles Gala
El CavaBar estarà obert els dissabtes, diumenges i festius.
Imatge il·lustrativa
L'edició 2020 de Cavatast adapta el seu format per garantir la màxima seguretat sanitària i trasllada a quatre cellers la seva singular mostra de caves i gastronomia. Vilarnau serà una d'elles.
Eva Ferrer i Enric Forcada brinden per la Festa de la Verema del Bages
Eva Ferrer i Enric Forcada brinden per la Festa de la Verema del Bages | Pere Fontanals
Pere Fontanals
L'alcalde d'Artés, Enric Forcada, explica que "el fàcil hauria estat no fer res, però hem decidit tirar endavant"