FORMACIÓ

CETT-UB inicia el primer diploma universitari de Cocteleria i Mixologia de l'estat

La primera edició del Curs ha cobert totes les places oferides

S’ha creat una aula tècnica amb estacions de cocteleria especialment dissenyades pel curs

Conversem amb una exalumna del curs de sommelier del CETT

| 06/11/2015 a les 13:18h
Arxivat a: Per aprendre'n, Cocteleria, CETT
El Campus CETT-UB ha celebrat recentment la inauguració del 1r Curs de Cocteleria i Mixologia de l’Estat amb diploma d’extensió universitària de la Universitat de Barcelona. La creació del curs ha tingut molt bona acollida entre els professionals, ja que es tracta d’una formació única, de qualitat, efectiva i pràctica, i s’han cobert totes les places oferides. 

La inauguració va comptar amb la presència de Javier de las Muelas, empresari, bartender i mixologista, el qual participa en el curs com a director de desenvolupament conceptual. A més, una representació del comitè d’assessors, dels professors i Damià Mula com a coordinador del curs van donar també el tret de sortida d’aquesta proposta pionera a tot l’Estat.

El nou diploma, l’única formació en cocteleria reconeguda per la Universitat de Barcelona (UB), pretén formar professionals que dominin la tècnica dels bartenders, i que siguin experts en les habilitats i coneixements que aquesta professió requereix. Entre els objectius també es treballarà per tal que els participants siguin capaços de crear projectes empresarials amb la cocteleria com a protagonista, fomentant les seves inquietuds emprenedores en l’àmbit de la restauració. 

AULA TÈCNICA I ESTACIÓ DE COCTELERIA PROFESSIONAL
Per a la realització d’aquesta formació s’ha dissenyat una aula tècnica especial dins les instal·lacions del Campus CETT-UB, on els alumnes disposen d’una estació de cocteleria professional, creada juntament amb CocktailStations, empresa capdavantera en la fabricació de barres professionals. 

La creació d’aquestes estacions respon a la voluntat d’emular una barra professional, amb una estructura idònia per a la pràctica, per tal d’aprendre en un espai real, composat per tots aquells elements que un Barman necessita per desenvolupar el seu treball: estacions per gels de diferents tipus, renta-cocteleres a pressió, taules de tall, espai per netejar els utensilis o taula de servei per a la preparació dels còctels, entre d’altres elements dissenyats per a facilitar l’aprenentatge actiu. A més, les estacions estan fabricades d’acer inoxidable per complir les normes higièniques dels establiments de restauració.


També us pot interessar

Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Lourdes López | 1 comentari
Brases, fumats i molta paciència. Fer la barbacoa a casa és complicat. En aquests restaurants de Barcelona menjareu carns, peixos i vegetals a la brasa. Sereu feliços i esmolareu l'escuradents
Imatge il·lustrativa
Isabelle Kliger, escriptora de viatges, cultura i menjar de la revista Forbes, proposa 12 vins catalans per les festes.
Imatge il·lustrativa
La Guia de Vins de Catalunya publica els millors vins d'aquesta edició 2021

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Pedro Ballesteros ha radiografiat els escumosos espanyols per publicar a la revista Decanter
Imatge il·lustrativa
"Glops s’ha proposat diverses vegades a la televisió pública catalana... ja fem aquella gala, no podem parlar de vi tan sovint perquè és un tema tabú, és una droga legal."
Imatge il·lustrativa
El Pop-up gastronòmic a Vilarnau arrenca el 7 de maig amb propostes per a tots els gustos
Imatge il·lustrativa
Parant atenció podem convertir les necessitats quotidianes en plaers sumptuosos. Avui, l'Estefanía Garcés fa d'un remenat de bolets amb un vi blanc amb fusta una sorprenent combinació.