.jpg)
La inauguració va comptar amb la presència de Javier de las Muelas, empresari, bartender i mixologista, el qual participa en el curs com a director de desenvolupament conceptual. A més, una representació del comitè d’assessors, dels professors i Damià Mula com a coordinador del curs van donar també el tret de sortida d’aquesta proposta pionera a tot l’Estat.
El nou diploma, l’única formació en cocteleria reconeguda per la Universitat de Barcelona (UB), pretén formar professionals que dominin la tècnica dels bartenders, i que siguin experts en les habilitats i coneixements que aquesta professió requereix. Entre els objectius també es treballarà per tal que els participants siguin capaços de crear projectes empresarials amb la cocteleria com a protagonista, fomentant les seves inquietuds emprenedores en l’àmbit de la restauració.
AULA TÈCNICA I ESTACIÓ DE COCTELERIA PROFESSIONAL
Per a la realització d’aquesta formació s’ha dissenyat una aula tècnica especial dins les instal·lacions del Campus CETT-UB, on els alumnes disposen d’una estació de cocteleria professional, creada juntament amb CocktailStations, empresa capdavantera en la fabricació de barres professionals.
La creació d’aquestes estacions respon a la voluntat d’emular una barra professional, amb una estructura idònia per a la pràctica, per tal d’aprendre en un espai real, composat per tots aquells elements que un Barman necessita per desenvolupar el seu treball: estacions per gels de diferents tipus, renta-cocteleres a pressió, taules de tall, espai per netejar els utensilis o taula de servei per a la preparació dels còctels, entre d’altres elements dissenyats per a facilitar l’aprenentatge actiu. A més, les estacions estan fabricades d’acer inoxidable per complir les normes higièniques dels establiments de restauració.