LLIBRES

Ester Bachs publica la primera Guia del Vermut del mercat

La “Guia del Vermut” és un recull complert de totes les marques de l’Estat i pretén mostrar un retrat complert de l’actual sector vermutaire

El Vermut Casteller, nou producte de la marca Castells

| 04/11/2015 a les 22:38h
Especial: lectura obligatòria
Arxivat a: Llibres, Guia Vermut, Vermuts, Ester Bachs
La guia d’Ester Bachs, especialista i directora dels Premis Vinari dels vermuts catalans, tracta sobre la història del vermut, de la seva elaboració, dels tipus de vermut i de les tendències del mercat actual. A més, presenta les marques de vermut que hi ha a tot el país, aprofundint en les especificitats de cadascuna: la seva història abreujada i la nota de cata que inclou una anàlisi visual, de l’aroma i el sabor. Una fitxa breu indica a més el tipus de vermut, la varietat de raïm, la seva graduació alcohòlica i el preu aproximat.

El libre també explica com preparar el nostre propi vermut casolà, còctels i consells de maridatge, junt amb un receptari de cuina a partir d’aquesta beguda. També es dedica un capítol a recomanar vermuteries representatives a tot Espanya. I inclou a més cupons descompte per a la seva degustacions en alguns d’aquests establiments.

 

També us pot interessar

Marta Rovira, del celler prioratí Mas d'en Gil, ensenya la llicorella al món a través de l'aplicació zoom.
Marta Rovira, del celler prioratí Mas d'en Gil, ensenya la llicorella al món a través de l'aplicació zoom. | Marzena Dziuk
Jordi Bes
Molts han hagut de recórrer a ERTOS però fan mans i mànigues per seguir cuidant de la vinya i dels animals | La cooperativa l'Olivera manté el coronavirus allunyat del seu projecte social i acorda seguir elaborant el vi de Barcelona
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Selecció per a un Sant Jordi #confinats
Ada Parellada del restaurant Semproniana
Ada Parellada del restaurant Semproniana
Carme Gasull
La situació derivada pel Covid-19 està afectant durament el sector de l’hostaleria i la restauració. Què fan, com i des d’on algunes dones de la gastronomia per afrontar-la? Com veuen el futur?

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Fill de Sant Climent Sescebes i nascut en terrenys de pissarra i sorra neix un dels vins negres més interessants de l'Alt Empordà.
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Tastem 16 escumosos DO Cava de gamma alta de menys de 20 euros
Imatge il·lustrativa
Per a potenciar la recuperació econòmica després de la COVID-19, el celler del Penedès ha donat 20.000 ampolles de vi i 5.000 d’oli d’oliva verge extra amb un valor de més de 300.000€ al canal HORECA
Mas Comtal i Mas Blanch i Jové han plantat vinya durant el confinament.
Mas Comtal i Mas Blanch i Jové han plantat vinya durant el confinament. | Twitter
Jordi Bes
Les hectàrees de varietats tradicionals no paren de créixer ni durant el confinament, però quan es tracta de vendre vi segueixen tenint sortida també les foranes | Les garnatxes estan entre les més plantades pel potencial que hi veuen tant cellers petits com grans, mentre que hi ha qui també es decanta pel monestrell