VINS TASTATS DE LA SETMANA

Els 4 vins de la setmana

Aquesta setmana us proposem 3 vins i 1 cava

Més que Paraules, Miquel Pons, Serras del Priorat de Clos Figueres i Dahlia del celler 1+1=3.

Aprendre a tastar. Curs de tast, Volum III

| 02/11/2015 a les 17:00h
Arxivat a: Els vins de la setmana, Vins Tastats, Els vins de la setmana, vins
Imatge il·lustrativa
MÉS QUE PARAULES NEGRE 2013
Des del Pla de Bages, el jove celler Mes Que Paraules ens presenta el seu vi negre, un cupatge de cabernet sauvignon, merlot, syrah i merlot provinents de les seves vinyes de la finca Jaumandreu. Un vi al que se li dona una criança d’entre 10 i 12 mesos en bótes de roure francès de primer i segona any.
El Més Que Paraules negre ens ofereix un color vermell cirera, amb un rivet granatós. Capa mitjana-alta. Forma una llàgrima densa, de caiguda lenta que tinta la copa.
En nas hi trobem aromes de fruites del bosc madures (gerds, mores, nabius), notes florals (violetes), espècies (canyella, vainilla, regalèssia), tocs vegetals (espàrrec, pebrot) i notes de criança (tabac, cacau, cafè).
En boca té una entrada amplia, mostrant-se intens i saborós. En el seu pas de boca deixa una bona acidesa i uns tanins ben marcats i lleugerament secants. Retrobem les aromes afruitades i les espècies dolces amb un final llarg i ple de notes torrefactes.

MIQUEL PONS BRUT NATURE GRAN RESERVA 2009
Caves Miquel Pons ha renovat la imatge del seu producte estrella, el cava Gran Reserva. Amb 90 punts a la Guia Peñín i diversos reconeixements és una de les referències més importants del celler. Un brut nature de tall clàssic, de cupatge tradicional amb 45% macabeu, 45% xarel·lo i 10% de parellada. Amb una criança mínima de 40 mesos i sense cap mena de licor d’expedició afegit en el seu desgorjament.
Color groc or nou amb reflexos verdosos, bombolla fina i abundant. Net i brillant.
Nas intens i ple d’aromes de fruites blanques madures (pera, poma, meló), notes de flors blanques i cítriques (aranja, llimona). Subtils anisats. En evolució apareixen aromes de llevats, mel, pa torrat i fruits secs.
En boca és fresc, ampli i elegant. Un carbònic  present però ben integrat, una bona acidesa i un tacte cremós el converteixen en un cava molt gastronòmic. Bon equilibri entre les aromes afruitades madures i les notes de criança, que ens deixa records de codonyat i poma al forn. Postgust notable amb un final sec.

SERRAS DEL PRIORAT 2013
El Serras del Priorat és el vi iniciàtic al Celler Clos Figueras de Gratallops (DOQ Priorat). Elaborat amb un cupatge format majoritàriament per garnatxa negra, un 55%, i també hi ha un 20% de carinyena, un 15% de syrah i un 10% de cabernet sauvignon. L’edat de les vinyes és d’uns 10 anys. Un cop vinificat se li dóna una criança de set mesos en bótes de roure francès de 300 a 500l. de segon any.
És un vi que presenta un color cirera picota amb el ribet violaci blavós. Net i brillant. Llàgrima fina i densa.
Nas afruitat, amb aromes de fruites del bosc en saó, notes florals de violetes, lleugers especiats i records de sotabosc. Completa el conjunt subtils aromes de cafè i cacau. 
En boca és un vi saborós. Una acidesa en el seu punt just li dona frescor i una certa calidesa li confereix amplitud. Carnós i equilibrat amb un tanins rodons i ben polits. Fruita madura, sensacions florals i notes d’herbes remeieres. Final llarg amb records de toffee.

1+1=3 Dahlia 2014
El Dahlia és un dels dos vins especials elaborat pel celler penedesenc 1+1=3 de Guardiola de Font-Rubí. Elaborat amb un singular cupatge format per un 75% de viognier procedent de la seva finca de Can Romeu i un 25% de xarel·lo procedent de la seva finca de Can Llerda.
De color groc suau. Brillant i transparent.
Bona intensitat aromàtica, en un conjunt on es barregen les aromes de fruites grogues com el préssec de vinya i l’albercoc madur amb fruites tropicals com el mango y notes florals com lligabosc i magnòlies.
En boca és un vi molt fresc i llaminer. Presenta una acidesa viva que acompanya en tot moment les notes afruitades i florals en un pas de boca ampli, untuós  i ben equilibrat. Bona persistència.


 

També us pot interessar

Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Lourdes López | 1 comentari
Brases, fumats i molta paciència. Fer la barbacoa a casa és complicat. En aquests restaurants de Barcelona menjareu carns, peixos i vegetals a la brasa. Sereu feliços i esmolareu l'escuradents
Imatge il·lustrativa
Isabelle Kliger, escriptora de viatges, cultura i menjar de la revista Forbes, proposa 12 vins catalans per les festes.
Imatge il·lustrativa
La Guia de Vins de Catalunya publica els millors vins d'aquesta edició 2021

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Pedro Ballesteros ha radiografiat els escumosos espanyols per publicar a la revista Decanter
'L'enoturisme per a invidents ha estat un repte i també una gran satisfacció', expliquen des de Sumarroca
"L'enoturisme per a invidents ha estat un repte i també una gran satisfacció", expliquen des de Sumarroca | Vive4all
El celler del Penedès ofereix visites adaptades a tots els públics i apropa el seu model d’enoturisme responsable i sostenible a persones amb discapacitats físiques i visuals.
Imatge il·lustrativa
"La Fredat 2016 té un perfil una mica menys assolellat, més fresc i àcid, que permet portar la confitura de les seves fruites amb lleugeresa", explica la Estefanía Garcés, sommelier.
Imatge il·lustrativa
"Glops s’ha proposat diverses vegades a la televisió pública catalana... ja fem aquella gala, no podem parlar de vi tan sovint perquè és un tema tabú, és una droga legal."