Advertisement

Exportació

​Setze cellers, a Chicago per promocionar els seus vins als EUA

El viatge s’emmarca en la sisena edició del programa Catalan Wines USA

Les empreses han ofert un tast dels seus vins a més de 100 professionals

| 29/10/2015 a les 08:04h
Arxivat a: Actualitat, Catalan Wines USA, Exportació

Setze cellers catalans han viatjat en la darrera setmana a Illinois per introduir els seus vins i caves als Estats Units o ampliar la seva xarxa comercial. Ho han fet en la sisena edició del programa Catalan Wines USA en una sessió al gratacels Willis Tower de Chicago. L’edició del Catalan Wines USA 2015-2016 es completarà amb dues sessions més a Washington DC (febrer 2016) i Denver (maig 2016).
 
El programa Catalan Wines USA està impulsat per ACCIÓ, l’agència per a la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Ocupació. La iniciativa compta amb la col·laboració del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural a través de Prodeca i l’INCAVI.
 
A Chicago, les empreses han ofert un tast dels seus vins a més de 100 professionals, sobretot importadors, distribuïdors, supermercats, majoristes, minoristes, i altres professionals de la restauració. Això els ha permès donar a conèixer els seus vins d’una manera directa i tancar acords comercials per introduir els seus productes al mercat americà o ampliar-hi la seva presència.
 
Conchita Muñoz, directora de l’oficina exterior de comerç i inversions de la Generalitat a Miami i responsable del programa Catalan Wines USA, explica que “aquesta edició és la que ha comptat amb la participació de més cellers catalans. A més, el fet que la meitat dels que han estat avui aquí hagin participat en anteriors edicions del Catalan Wines USA és un senyal que els Estats Units són un bon client per als vins i caves catalans”. La directora del programa ha afegit que “la bona acollida del Catalan Wines USA i els resultats que n’obtenen els cellers participants ens dóna molta confiança i ens motiva a seguir treballant per ajudar les empreses vinícoles catalanes a introduir-se als Estats Units”.
 
Els cellers catalans que participen en l’actual edició de Catalan Wines USA són: Ca n’Estella (Sant Esteve Sesrovires), Canals&Munné (Sant Sadurní d’Anoia), Castell d’Or (Vilafranca del Penedès), Cellers Unió (Vilallonga del Camp), Cooperativa Agrícola Sant Josep (Bot), De Muller (Reus), Enric Nadal (Torrelavit), Grifoll Declara (El Molar), Heretat Mont Rubí (Font-Rubí), La Vinyeta (Mollet de Peralada), Mas Bertran (Sant Martí Sarroca), Mas Ramoneda (Artesa de Segre), Mas Rodó (Sant Joan de Mediona), Miquel Pons (La Granada del Penedès), Ronadelles (Cornudella de Montsant) i Sant Rafael (Pradell de la Teixeta).
 
Cinc anys de Catalan Wines USA
Des del 2010, Catalan Wines USA proporciona als cellers catalans un servei comercial i logístic als Estats Units, permetent a les empreses servir directament a distribuïdors, importadors, restaurants i professionals de la restauració des del primer moment.
 
En aquests cinc anys s’han organitzat 17 jornades distribuïdes per 14 estats diferents. Hi han participat més de 42 cellers catalans que han promocionat els seus vins i caves davant els 4.000 professionals nord-americans amb els quals Catalan Wines USA ha contactat. Molts d’aquests cellers han participat en més d’una sessió i dos de cada tres han aconseguit tancar acords per a la distribució dels seus productes al mercat americà.
 

També us pot interessar

Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Lourdes López | 1 comentari
Brases, fumats i molta paciència. Fer la barbacoa a casa és complicat. En aquests restaurants de Barcelona menjareu carns, peixos i vegetals a la brasa. Sereu feliços i esmolareu l'escuradents
Imatge il·lustrativa
Isabelle Kliger, escriptora de viatges, cultura i menjar de la revista Forbes, proposa 12 vins catalans per les festes.
Imatge il·lustrativa
La Guia de Vins de Catalunya publica els millors vins d'aquesta edició 2021

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Pedro Ballesteros ha radiografiat els escumosos espanyols per publicar a la revista Decanter
Imatge il·lustrativa
L’Olivera iniciarà la replantació de la vinya aquest abril amb la mirada posada en recuperar varietats blanques tradicionals de la zona, segons apunten diferents estudis històrics
Imatge il·lustrativa
Aquesta setmana us proposem un vi blanc, un vi negre i un cava rosat, tots tres vins del Penedès
What the Food s'estrena! Primer vídeo d'aquest nou canal de gastronomia