CURIOSITATS

​Què té més calories, una cervesa o un suc de taronja?

Analitzem amb Màrius Fuertes les calories de la cervesa i del suc de taronja

És certa la afirmació "panxa cervesera"?

Què és una cervesa artesanal? i una industrial?

| 27/10/2015 a les 21:19h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Opinió, suc de taronja, calories, Cervesa
La fruita, en aquest cas el suc de taronja, s'associa de manera gairebé indiscutible a una alimentació saludable. Completament d'acord. Això sí, donant per entesa una dieta variada i equilibrada. Un contingut calòric moderat i una presència generosa de micronutrients (vitamines i minerals) són elements clau perquè així sigui. Com també ho són aspectes menys tècnics i absoluts, com ara la facilitat d'accés que ens permet el fet de viure a les ribes mediterrànies, on la varietat i l'oferta estan garantides.

La cervesa té dos elements que dificulten, a priori, establir paral·lelismes amb el suc de taronja. Un de tècnic, ja que porta una petita quantitat d'alcohol, i un altre de caracterització ambiental que la vincula a un entorn relacionat més amb un consum informal que no pas amb una pauta dietètica saludable.

Però si ens centrem en dades purament nutricionals, la distància entre aquestes dues begudes tant habituals s'escurça de manera molt significativa. La cervesa també conté vitamines i minerals en una proporció prou destacable i presenta una absència total de greixos, pràcticament inexistents també a la fruita. Per altra banda, el suc de taronja porta tres vegades més sucre que la cervesa. En ambdós productes, els principals components que determinen la quantitat de calories són l'alcohol i el sucre. En el cas de la cervesa una combinació dels dos, i en el del suc de taronja només el sucre. 

I cap on porta tot això? Doncs a veure que 100 ml. de suc de taronja tenen unes 45 kcal. I de cervesa? Les mateixes. Fins i tot una mica menys en dependència del grau alcohòlic, i una quantitat molt inferior si es tracta d´una cervesa sense alcohol.

La “panxa cervesera”, doncs, no sembla tenir justificació. No hi tindrà a veure més tot el que a vegades es menja per acompanyar la cerveseta?

També us pot interessar

Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar | Francesc Guillamet
Sergi Cortés | 1 comentari
Parlem amb el Rubén Pol, sommelier del restaurant barceloní Disfrutar
Imatge il·lustrativa
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional
Imatge il·lustrativa
per Màrius Fuertes, enòleg

COMENTARIS

Caloroses?
Daniel Anònim, 24/02/2016 a les 11:36
+2
-3
Un suc de taronja
un gintònic
Anònim, 09/05/2016 a les 02:37
+2
-3
El gintònic és una beguda que justifica el pagament d'entrada en un local de nit.
respuesta
Anònim, 20/09/2016 a les 21:44
+1
-1
el zumo tiene mas calorias por el azucar
'Panxa cervesera'
Timbaler, 26/09/2016 a les 15:04
+1
-0
Em pregunto si te que veure "el gas" que porta la cerveza...
Quantitat
Anònim, 28/09/2016 a les 21:49
+7
-6
Sembla mentida que el presumpte nutricionista oblidi el tema de la quantitat. Si et prens un suc de taronja (natural, no cal) dir cada dia o una cervesa, segurament no tindràs panxa "tarongera". I si et prens només una cervesa cada dia, tampoc.

Ara, si et fots 7, 8 o 10 cerveses o 7, 8 o 10 sucs de taronja, desenvoluparàs una panxa que Déu n'hi do.

La diferència, estimat articulista, és que si et fots 7, 8 o 10 sucs de taronja no desenvoluparàs una cirrosi hepàtica que et portarà a la tomba. Un altre coseta que se t'ha oblidat d'esmentar.
Resposta a quantitat
Anònim, 24/10/2016 a les 02:13
+3
-2
.... Però si una diabetis
vit-C
XaviG, 02/11/2016 a les 00:41
+0
-2
L'excés de vitamina C provoca diarrèes.
La cervesa és més lenta
Diabètic, 08/12/2016 a les 18:31
+5
-0
Los sucres del suc de taronja son en forma de glucosa i fructosa. El primer necessita insulina, el segon no. Efecte ràpid!
A la cervesa no passa igual, i a més està la conversió de la mica d'alcohol pel fetge en glucogen i sucre assimilable.
@2.13
Anònim, 16/12/2016 a les 19:26
+3
-1
La diabetis no l'agafaràs menjant fruita, tros d'animal.
uf!!!!
333, 29/01/2017 a les 00:42
+5
-0
Em sembla molt be tot el que es diu pero....una bona cervesa fresqueta esta que t'hi cagas i no es broma jejejeje
No ja color
Pepus, 25/04/2018 a les 19:45
+0
-0
Un suc de taronja acabat de fer, sigui fred o del temps,sempre cau be;en cambi,la cervesa ha d'estar freda,si no, no val res.
Insults
Jprades, 19/05/2018 a les 12:01
+0
-1
Lo de tros d'animal sobrava.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Salmos 2016 de Família Torres obté el Priorat Trophy del certamen | El jurat està format per 400 experts de vi de 38 països, entre ells Masters of wine
Imatge il·lustrativa
“180 anys alimentant Barcelona” és el nom d'un programa on els vins de la DO Penedès participaran en les activitats de cuina i conversa dirigides per experts del sector.
J. Antonio Valls, Javier Pagés i Marta Macías
J. Antonio Valls, Javier Pagés i Marta Macías
BWW vol mostrar el potencial de el vi espanyol al mercat internacional
Els nous vins del projecte Bell Cros
Els nous vins del projecte Bell Cros
Ramon Francàs | 1 comentari
Els suecs Ann i Peter Skoglund presenten avui a Barcelona el nou projecte del celler Bell Cros | Acústic Celler d’Albert Jané comença les obres del seu nou celler a Marçà, on s’obriran a l’enoturisme | Josep Grau Viticultor de Marçà fa el salt a la DOQ Priorat, amb nou celler a Gratallops