DO PLA DE BAGES

La DO Pla de Bages celebra els seus 20 anys

Més de 200 persones assisteixen a l'acte

Homenatge emotiu a Valentí Roqueta, qui ha estat president durant gairebé les dues dècades de vida de la DO

Roqueta presenta el Vi de Tina, un projecte d'investigació de la tradició vinícola

| 26/10/2015 a les 07:23h
Arxivat a: Denominacions d'Origen, Denominacions d'origen, DO Pla de Bages
Imatge il·lustrativa
La Denominació d'Origen dels Vins del Pla de Bages va demostrar aquest dissabte al vespre la seva bona salut en l'inici dels actes de celebració dels seus 20 anys de vida.

Davant més de 200 persones, entre les quals s'hi trobaven el Director de l'INCAVI, diferents alcaldes de a la comarca, començant pel de Manresa, altres autoritats, representants dels diferents cellers, del sector del vi a la comarca i públic en general, l'acte va comptar amb un moment molt emotiu, quan després de recordar la trajectòria de la DO al llarg d'aquestes dues dècades, es va fer un homenatge al qui n'ha estat president durant pràcticament tot aquest temps, Valentí Roqueta.

Roqueta, molt emocionat, va rebre plaques i reconeixements de la mateixa DO, de la Confraria dels Vins del Bages i de l'Ajuntament de Manresa, i va dirigir-se als assistents recordant tots aquells que eren al seu costat quan la DO va començar a ser una realitat.
 

Valentí Roqueta rebent un reconeixement de part del nou president, Joan Soler


De fet, l’any 1995 va crear-se una denominació d’origen que des de feia temps era molt reivindicada pels cellers de la comarca, i així es va recordar durant la celebració.
A banda dels diferents parlaments, l'acte va comptar també amb el lliurament dels premis del 7è Concurs per a la rehabilitació de Barraques de vinya i altres construccions de pedra seca, que va atorgar reconeixements a Marc Sellarés, Casis, i Ampans. El tercer premi va ser per a la barraca rehabilitada per Joan Borrós, el segon va quedar desert, i el primer se'l van endur ex aequo Jaume Torra i Miquel Vila.

Després de la part més institucional, va seguir un sopar servit per l'Associació Fogons Gastronòmics del Bages, que organitzava l'acte conjuntament amb la mateixa DO, i la Confraria dels Vins del Bages.
Actualment està formada per 12 cellers: Celler Abadal, Celler Solergibert, Celler Cooperatiu d’Artés, Mas de Sant Iscle, Més que Paraules, Celler el Molí, Celler Cooperatiu de Salelles, Heretat Oller del Mas, Fargas Fargas, Vins Grau, Can Serra dels Exibis i Sanmartí. A aquests cal afegir-hi un 13e celler, Caves Gibert, productor de la DO Cava.
Formada majoritàriament per explotacions familiars, amb vinya pròpia, els cellers del Bages produeixen uns vins de molta alta qualitat, a causa de les característiques que impliquen una cura tradicional i molt personalitzada de la vinya.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Pixabay
La Guia espanyola "Akatavino" ha destacat alguns vins catalans com els més ben puntuats del 2022
MiM Eivissa
MiM Eivissa | Majestic
El xef Nandu Jubany s'alia amb el futbolista per portar la gastronomia d'algun dels seus hotels
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo

COMENTARIS

Pregunta
Anònim, 30/10/2015 a les 01:02
+1
-0
Tots els vins de cada celler son de vinyes propies? O nomes embotellen i realment ve de la coop d'Artés?

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Codorníu homenatja el seu creador, Josep Raventós Fatjó, en commemoració dels 150 anys del primer cava
'El millor restaurant en una cava al Penedès', a Joc de Cartes
"El millor restaurant en una cava al Penedès", a Joc de Cartes | Tv3
Toni de la Rosa, de Torelló, ens escriu un article d'opinió després de concursar a Joc de Cartes
Imatge il·lustrativa
Us proposem un Vi de Finca Qualificada, dos Grans Vins de Mas, dos Vins de Mas i un Vi de Zona de la DO Penedès
Al showroom de 'La Guia' de Barcelona van assistir més de 1.000 professionals
Al showroom de 'La Guia' de Barcelona van assistir més de 1.000 professionals
Uns 40 cellers presentarán els millors vins de 'La Guia' a Tarragona el pròxim dilluns dia 12 de desembre