Cervesa

​Tres cerveseres catalanes tornen als Estats Units per participar a la trobada internacional The Festival

Cervesa del Montseny, Guineu i Marina tornaran a representar a la cervesa artesana catalana en aquesta important cita que se celebra a Florida

The Festival tindrà lloc el 16 i 17 d’octubre i hi participaran una setantena de productors d'arreu del món

Cervesa del Montseny manté el liderat de la cervesa artesana

| 08/10/2015 a les 08:58h
Arxivat a: Cerveses, Cervesa Artesanal, cervesa artesanal, Cervesa
Cervesa del Montseny aprofitarà per presentar-hi Mala Vida, una nova sèrie de cerveses especialment destinades a l’exportació.

Després de la bona experiència de l'any passat a Los Angeles, la cervesa catalana tornarà a estar representada a The Festival, una trobada cervesera de renom mundial que enguany es celebrarà els dies 16 i 17 d'octubre a Florida, als Estats Units. Entre la setantena de productors que hi seran presents hi haurà, com l'any passat, Cervesa del Montseny (Osona), Guineu (Bages) i Marina (La Selva).

Les tres empreses catalanes presentaran les seves cerveses en un certamen de renom mundial, obert al públic i on hi participen productors de cervesa artesana, sidra i aiguamel de tot el món. Organitzat per l’importador nord-americà Shelton Brothers, en aquesta edició de The Festival hi participaran més de 70 productors d’arreu del món, entre ells, Buxton Brewery (Anglaterra), Cantillon (Bèlgica), De Molen (Holanda), Les Trois Mousquetaires (Quebec, Canadà), Mikkeller (Dinamarca), Baird (Japó) o Cigar City (Florida, EEUU). Aquest any es celebra la quarta edició de The Festival. A les tres anteriors, Cervesa del Montseny també hi va ser present.

El fenomen de la cervesa artesana als Estats Units, conegut amb el nom de CraftBeer, arriba a nivells molt importants i el seu consum s’acosta al 10% del total de cervesa consumida, una xifra molt més alta que a casa nostra. A Catalunya, segons dades del Gremi d’Elaboradors de Cervesa Artesana i Natural (GECAN), el consum de cervesa artesana encara no ha assolit l'1%, tot i que en els últims anys és un sector en ple desenvolupament, com va passar fa anys als Estats Units.
 
L'exemple de Cervesa del Montseny produeix actualment és de 200.000 litres anuals (any 2014). Té previst ampliar la planta de Sant Miquel de Balenyà i fer que les exportacions arribin a un 20% del total de vendes, una xifra que actualment s’aproxima al 10%.

Noves varietats especialment indicades per l’exportació Cervesa del Montseny aprofitarà la seva presència a The Festival per presentar-hi 4 noves cerveses, especialment indicades per l'exportació. Es tracta de cerveses d’estil Imperial Stout que sorprenen per la seva alta graduació, són robustes, denses i complexes. S’han fabricat 4 varietats, una original, una envellida en bóta de bourbon, una envellida en bóta de brandi i una amb xili. Una ruta cervesera que es podrà seguir per les xarxes socials Coincidint amb la seva participació a The Festival, una delegació de Cervesa del Montseny iniciarà el proper 12 d’octubre una ruta cervesera per la península de Florida. Es tracta d'una gira per donar-se a conèixer i saber més del sector visitant algunes de les cerveseres independents més famoses del món: Cigar City (Tampa), MIA Brewing (Miami), Funky Buddha Brewery (Oakland Park) i 7venth Sun Brewing (Dunedin).
Igual que en el viatge que es va fer l’any passat per la costa oest dels Estats Units, Cervesa del Montseny vol que tots els seus seguidors puguin viure en directe aquest viatge per terres de Florida a través de les xarxes socials.

Per això, es podrà seguir tot el periple cerveser per Instagram, on es publicaran imatges amb el hashtag #MONTSENYCRAFTBEERTOUR

També us pot interessar

01/01/1970
Lauren Mowery, reconeguda periodista experta en vi, va assistir a l'Espai Priorat aquest mateix 2017 i el 13 de juny va publicar una llista dels vins que van cridar-li més l'atenció
01/01/1970
Durant un mes i mig, gairebé 2.300 barcelonins han triat les tres millors pizzes de la ciutat entre un ventall de 20 pizzeries i pizzers seleccionats per l'organització | El certamen ha estat organitzat per les autores del bloc SiamoTutteBlogger.com, Angela Visco i Lucia Marra
01/01/1970
Recomanem 6 grans vins negres per encarar les vaques magres de principis d'any | 6 vins que valen més del que costen

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
01/01/1970
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
01/01/1970
El projecte va arrencar el 2016 de la mà del VITEC, el Parc Tecnològic del Vi de Falset
L'Oller del Mas prepara el terreny per començar les obres de l'Eco Wine Resort | Oller del Mas
01/01/1970
Aquest dilluns van començar a preparar el terreny per iniciar la primera fase de les obres
01/01/1970
Per quart any consecutiu el valor del mercat espanyol de restaurants registrarà al tancament de 2017 una evolució positiva, en un context de dinamisme del consum de les llars i de fort creixement en l'entrada i la despesa dels turistes estrangers | D'aquesta manera, la facturació sectorial s'aproximarà als 23.100 milions d'euros, un 4,7% més que el 2016, any en què va augmentar un 5,0% | L'avanç de les cadenes de restauració informal i menjar ràpid segueix impulsant la tendència de concentració de l'oferta. El conjunt de cadenes de restaurants ha reunit una quota de mercat conjunta del 34%, sis punts més que el 2012