VI I TECNOLOGIA

7 «apps» que has de conèixer sobre el món de la gastronomia i el vi

Analitzem aplicacions per a mòbils i tauletes relacionades amb el món de la gastronomia i els vins

Infografia del consum de vi al món

| 09/11/2015 a les 19:49h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Vi i tecnologia, Tecnologia, Apps gastronomia, Apps vi
Imatge il·lustrativa


1- Cookbooth: L'aplicació de Victor Fortunado i Malwine Steinbock triomfa avui en dia a tot el planeta. Després de registrar-vos us preguntaran si sou foodies o pro, i una vegada registrats podreu accedir a una de les comunitats de "cuinetes" i xefs professionals més gran del planeta. Aquesta "xarxa social" permet fer foto-receptes i compartir-les amb aficionats i/o professionals. La app és gratuïta i es troba tant per IOS com per Android. Té molts usuaris, cosa que la fa molt atractiva.
 

2- El Tenedor: Destaquem aquesta app per a fer reserves a restaurants. Amb pràcticament un miler de restaurants a Catalunya, ens permet fer la reserva directament a través del mòbil, i ens ofereix les opinions dels consumidors sobre el restaurant a través del portal Trip Advisor. La app també ens mostra preus de plats, suggeriments del xef, menús... Una aplicació molt completa.
 

3- La Guia de Vins de Catalunya: La referència en l'àmbit de vins catalans. El Jordi Alcover, la Sílvia Naranjo, i el seu equip, tasten cada any centenars de referències noves de casa nostra. La app dóna informació completa de cada vi, amb la puntuació atorgada sobre 10 punts. És l'aplicació per a mòbils i tauletes de la versió en paper "Guia de Vins de Catalunya" que publiquen any rere any. La Guia d'enguany sortirà al mercat a finals d'aquest mes de novembre. 
 

4- Hello Vino: Una app amb moltes referències de vins introduïdes, i amb recomanacions de maridatges segons els plats que escollim. Podríem definir l'aplicació com un sommelier virtual. És una de les primeres apps que van sortir al mercat i porta força informació. L'aplicació és exclusivament en anglès.
 

5- Vivino Wine Scanner: Una de les millors del mercat. App que permet escanejar les etiquetes dels vins i, si el vi està a la base de dades, us tornarà les valoracions per comparar i ajudar-vos a escollir-los. Si no pot reconèixer el vi automàticament, una bona opció és utilitzar el cercador que té, ja que la base de dades de vins és bastant completa. Permet pujar i compartir informació, i el que és més interessant, recomana els vins més ben valorats pels usuaris i permet comprar-los a través de la plataforma online que tingui els vins en estoc i al millor preu.
 

6- La Carretera del Vi: Proposta enoturística catalana únicament per IOS. Permet als amants del vi descobrir l'històric traçat que unia les vinyes del Penedès amb les platges del Garraf, de la mà dels cellers i municipis que es troben a la ruta. La Carretera del Vi és la primera Wine Road de tot l'estat, una iniciativa privada i conjunta, creada pels 12 cellers del traçat amb el suport dels 7 municipis que s'uneixen per impulsar aquesta proposta enoturística.
 

7- Cocktail Flow: Aplicació amb una gran quantitat de còctels explicats amb tot el detall. Categoritzats per color, per tipus de còctel (tropical, clàssic, cremós...), o per l'ingredient bàsic (ginebra, xampany, tequila...), trobareu el millor còctel per a cada moment amb un disseny funcional i divertit.

També us pot interessar

Jordi Vidal, tercera generació de La Vinya, al municipi de Gavà
Jordi Vidal, tercera generació de La Vinya, al municipi de Gavà | La Vinya
Reflexionem sobre el consum del vi en aquest període de parèntesi global acompanyant-nos de l’experiència de Jordi Vidal, propietari de La Vinya a Gavà que viu un augment significatiu en les vendes
Ada Parellada del restaurant Semproniana
Ada Parellada del restaurant Semproniana
Carme Gasull
La situació derivada pel Covid-19 està afectant durament el sector de l’hostaleria i la restauració. Què fan, com i des d’on algunes dones de la gastronomia per afrontar-la? Com veuen el futur?
Verema de Juvé & Camps
Verema de Juvé & Camps | Juvé & Camps
Ramon Francàs
En una reunió convocada avui per la consellera Jordà s’acorda demanar reduir raïms i vi base, la destil·lació d’excedents de vi i el perfeccionament del control de la traçabilitat i la promoció | La FCAC exigeix al Consell Regulador del Cava disminuir fins a un 25% els rendiments de raïm | JARC recrimina el comunicat de premsa d’ Unió de Pagesos del 7 d’abril, i reclama que es pagui “el que toca” pels raïms del cava la propera verema | El Consell Regulador anuncia noves mesures urgents per pal·liar la situació, i envia un missatge d’optimisme

COMENTARIS

grans oblits
Anònim, 12/11/2015 a les 15:13
+0
-0
No us heu oblidat una de les primeres i més importants?? Wine searcher

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Fill de Sant Climent Sescebes i nascut en terrenys de pissarra i sorra neix un dels vins negres més interessants de l'Alt Empordà.
Imatge il·lustrativa
Laura Conde
Repassem les tendències d'una cuina, la vegetariana, que probablement visqui el seu millor moment.
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés
Entrevista amb Joan Josep Raventós, portaveu de Vi i Cava de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC)
Imatge il·lustrativa
Foto: Joan Nebot
La mesura, acordada en el marc de la Tercera Cimera del Cava, pretén impulsar una indústria auxiliar per reduir l’excedent de raïm i vi base cava en un context de crisi de preus que arrossega el sector des de fa temps