Presentació de les noves anyades

Imatge il·lustrativa

Una tarda d'estiu a Vall Llach

per Ramón Roset

| 01/09/2015 a les 12:49h
Arxivat a: Cellers, Lluís Llach, Celler Vall Llach, Vall Llach
El dissabte 30 d’agost, l’Albert Costa i en Lluís Llach, socis i copropietaris del celler Vall Llach de Porrera (DOQ Priorat) van convocar a un grup de periodistes i prescriptors catalans del món del vi a una trobada al seu celler per presentar les noves anyades dels seus vins.

La immensa generositat i el bon saber fer de tots dos, amb la complicitat del seu equip,  van convertir aquella calorosa i assolellada tarda del mes d’agost en una experiència meravellosa, plena d'anècdotes pel record i de grans moments vinícoles.
 

Rebuts al celler pels amfitrions, va ser el cantautor qui ens va guiar en una visita a la sala que dins del celler han dedicat al poeta Miquel Martí i Pol, artista d’íntima relació amb el celler. Tot contemplant els manuscrits originals d’alguns dels poemes que es convertirien en les lletres del disc Món Porrera, en Lluís ens anava explicant històries i anècdotes relacionades. En acabar la visita, vàrem tenir el goig de poder tastar el vi ranci de la bota del racó familiar dels Llach, que malgrat que a la bóta consta que la mare és de 1927, en Lluís ens va explicar que possiblement sigui molt més antiga.

Seguidament ens vàrem dirigir cap al Mas de la Rosa, l’emblemàtica finca de carinyena a partir de la qual s’elabora el vi més emblemàtic del celler i que és un dels pocs Vins de Finca de Catalunya, el Vall Llach
 

I del Mas de la Rosa vàrem anar cap a la finca Les Sentius, on s’hi troba el viognier amb el qual s’elabora l’Aigua de Llum, el seu vi blanc.En aquest indret, mirador privilegiat de la vila de Porrera, vàrem gaudir, amb les darreres llums de la tarda, del tast en primícia de l’Aigua de Llum 2014, tot just acabat d’embotellar feia pocs dies.

Acabada la visita a les vinyes, l’Albert ens obria casa seva, cal Porrerà, per oferir-nos el gran moment vinícola de la trobada: el tast del Porrera Vi de Vila 2013, el  Vall Llach Vi de Finca Mas de la Rosa 2013 i un tast vertical de deu anyades del Vall Llach, de la 1999 a la 2008.



De manera informal i en un ambient cordial i distès, vàrem anar tastant les anyades del Vall Llach podent veure l’evolució històrica d’aquest emblemàtic vi, on totes les seves anyades presenten una qualitat admirable. Particularment destacaria la 2005, una anyada que arriba a l’ànima i posa la pell de gallina. També vaig trobar excepcionals la 2000, admirable com està envellint i la 2002 que és tota una delícia pels sentits.


 

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
L’Oficina Espanyola de Patents i Marques n’ha prohibit el registre del logotip perquè el considera inconstitucional | Lovers Wine Elegance manté el logotip amb el llaç i hi incorpora un segell amb la paraula “censurat” sobre un fons groc
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar | Francesc Guillamet
Sergi Cortés | 1 comentari
Parlem amb el Rubén Pol, sommelier del restaurant barceloní Disfrutar
Imatge il·lustrativa
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.