Miguel A. Torres rep la insígnia d’or de l’Associació Vinícola Catalana

| 29/05/2015 a les 13:52h
Arxivat a: Entrevistes
El President de la Generalitat va presidir aquest reconeixement que va reunir al sector vitivinícola català
L’ Associació Vinícola Catalana va celebrar ahir al vespre, a l’hotel Palace de Barcelona, un emotiu acte per retre homenatge a Miguel A. Torres , per la seva trajectòria professional al capdavant de la patronal del vi català.

Valentí Roqueta, Miguel Torres i Artur Mas
 
L’acte va estar presidit pel President de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas i va comptar amb l’assistència del Conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Ma. Pelegrí , del Conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig , així com de la totalitat del sector vitivinícola català, d’ex consellers d’agricultura  i representants d’entitats i associacions vitivinícoles.
 
Valentí Roqueta, President de l’Associació Vinícola Catalana , va donar la  benvinguda als assistents i va destacar la importància de la figura de Miguel A. Torres en el món del vi, “ seguint la línia dels seus avantpassats ha impulsat el celler de la família i els seus vins a les altes cotes de prestigi internacional, però sobretot, ha impulsat el territori, el producte i el gremi ”.

"La seva trajectòria és un referent per a les noves generacions, ja que la seva constància i dedicació és un exemple a seguir. Una de les figures més importants del sector vitivinícola català que ha traspassat fronteres i  gaudeix de  l’admiració i reconeixement internacional", va afirmar el president de la Generalitat de Catalunya

 
Roqueta va explicar que actualment Catalunya te una gran vida vinícola: 55.000 ha de vinyes i més de 600 cellers, “ un dens teixit agroindustrial i al front d’elles homes i dones del vi que amb fidelitat a la terra, fe i compromís amb el producte són ambaixadors al món dels millors valors del país ”.
 
Miguel A. Torres ha presidit la patronal del vi, primer com a UVIPE i en els darrers anys, com a AVC durant més de trenta anys, impulsant la recerca enològica i vitícola de manera constant i amb una gran visió estratègica de futur.
Sens dubte, una carrera professional de gran vàlua que l’Associació va voler reconèixer fent-li entrega de la insígnia d’or de l’entitat,  que li va ser entregada pel President de la Generalitat, Artur Mas davant l’aplaudiment de les cent setanta persones assistents a l’acte.
 
La figura de Miguel A. Torres no solament és admirada al sector vitivinícola  sinó a la majoria de sectors socials i econòmics de la nostra societat, va constatar el President de la Generalitat “ la seva trajectòria és un referent per a les noves generacions, ja que la seva constància i dedicació és un exemple a seguir. Una de les figures més importants del sector vitivinícola català que ha traspassat fronteres i  gaudeix de  l’admiració i reconeixement internaciona l “.
 
Miguel A. Torres va agrair la presència de tots els assistents, als que va definir com amics i amigues de tota la vida. Emocionat va tenir paraules d’agraïment per a la seva dona, per a la seva família i per a totes aquelles persones que durant han col·laborat estretament amb ell al front de la patronal del vi. 
 
Torres va recordar els esdeveniments més significatius al llarg de la seva presidència, tots ells amb l’objectiu principal d’impulsar el conjunt del sector i la cultura del vi, des d’una vessant empresarial i social. Durant aquestes tres dècades, va afirmar, el sector ha estat viu, dinàmic i en progressió positiva, on s’han portat a terme grans fets en pro del vi i de la preservació de la vinya i la terra, com han estat els darrers events que ha organitzat la patronal per la preservació del medi ambient i la sostenibilitat del planeta.

També us pot interessar

01/01/1970
Analitzem amb Màrius Fuertes les calories de la cervesa i del suc de taronja | És certa la afirmació "panxa cervesera"?
Ramon Roset | 16 comentaris
01/01/1970
Us proposem 6 bars tan sorprenents com imprescindibles per prendre unes copes de vi a la ciutat
01/01/1970
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional
01/01/1970
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
Ramon Francas
01/01/1970
Separat en dos volums, el Ramon Francàs presenta el més nou d'aquest 2017 | En aquesta segona radiografia el mercat de vins tranquils pel que fa a les novetats més importants.
01/01/1970
Javier Campo és sommelier i professor de Tecnologia de Servei a CETT-UB
01/01/1970
El concurs internacional Grenaches du Monde ha triat a la Terra Alta, i a la garnatxa catalana per extensió, com a seu per a la seva edició del 2018 | El concurs estrena el segon vídeo