Valentí Roqueta guanya el guardó “Enòleg amb la millor trajectòria professional”

| 20/04/2015 a les 09:00h
Arxivat a: Entrevistes
L’Associació Catalana d’Enòlegs premia el recorregut de Valentí Roqueta en el món del vi
En el marc del XXVI Congrés Tècnic de l’ACE, Valentí Roqueta ha rebut el guardó a “La Nit de l’Enologia 2015”, celebrada a La Catedral del Vi del Pinell de Brai (Tarragona). A més de reconèixer el seu recorregut en el món del vi, l’associació exalça també la tasca que desenvolupen diàriament tots els professionals de l’enologia que fan possible la continuïtat del sector.
 
Valentí Roqueta Guillamet va assumir l’any 1982 la direcció del grup cellerer familiar, la història del qual es remunta més de nou segles. El seu gran repte va ser la posada en marxa del celler Abadal l’any 1983 en honor a les arrels i a la tradició vitivinícola de la família al territori -el Bages- i amb el compromís ferm d’elaborar vins que expressessin la singularitat de la terra i la donessin a conèixer al món. En la seva aposta pel territori com a camí de diferenciació i identitat, Abadal treballa per recuperar la tradició vitícola de la zona amb innovació i modernitat.
 
Diplomat en Enologia per l’Escola Superior d’Agronomia de la Universitat de Montpellier (França), llicenciat en Dret per la Universitat de Barcelona, màster en Direcció d’Empresa per ESMA i diplomat en Alta Direcció d’Empreses a IESE, a banda de presidir el grup familiar Valentí Roqueta fou president de la Càmera Oficial de Comerç i Indústria de Manresa durant el període entre 1983 i 1986. També va exercir de president del Consell d’Administració de la Caixa d’Estalvis de Manresa i de la Fundació Caixa de Manresa des del 1992 fins el 2009; va ser membre del Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible de Catalunya entre 2003 i 2007; i pertany a l’Associació Vinícola Catalana des de juliol de 2014. Va ser l'impulsor de la DO Pla de Bages i des del seu inici n'és el President. El seu gran interès pel món gastronòmic l’ha portat a ser membre també de l’Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició, a més de President Honorífic de la Fundació Alícia.

També us pot interessar

01/01/1970
Analitzem amb Màrius Fuertes les calories de la cervesa i del suc de taronja | És certa la afirmació "panxa cervesera"?
Ramon Roset | 16 comentaris
01/01/1970
Us proposem 6 bars tan sorprenents com imprescindibles per prendre unes copes de vi a la ciutat
01/01/1970
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional
01/01/1970
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
Ramon Francas
01/01/1970
Separat en dos volums, el Ramon Francàs presenta el més nou d'aquest 2017 | En aquesta segona radiografia el mercat de vins tranquils pel que fa a les novetats més importants.
01/01/1970
La mostra, que inclou obres d’artistes de reconegut prestigi, ja es va poder veure el passat mes d’octubre al Reial Cercle Artístic de Barcelona