El Senat del Montsant 2013, la saviesa d'una viticultura ancestral

| 12/03/2015 a les 09:26h
Arxivat a: Vins
Nou projecte de la col·lecció 7 Magnífics, un vi savi fet amb samsó, garnatxa i sirà.
Després del projecte Rebels de Batea a la Terra Alta, els 7 Magnífics continúen la seva singladura a la DO Montsant amb el Senat del Montsant 2013, un vi "homenatge a aquelles persones que han dedicat tota la seva vida a la vinya".

Aquest vi reuneix amb noblesa els trets de la terra d’on prové: una orografia accidentada, passió pel llegat dels seus avantpassats i una acurada selecció de vinyes velles de garnatxa i samsó.

El Senat del Montsant 2013, el tercer vi de la col·lecció 7 Magnífics, està concebut amb el màxim respecte per la tradició dels qui han treballat aquesta terra durant segles. El vi és una clara aproximació al paisatge, al clima, a les varietats de raïm que millor s’han adaptat a l’entorn i a la passió i l’orgull dels homes i dones que conserven la memòria vinícola de la zona.

De color robí, brillant i net, presenta aromes fresques de fruites del bosc (gerds, cassís) que combinen amb regalèssies, làctics i tocs especiats. Té un pas per boca marcat per una bona acidesa i uns tanins suaus. Les fruites i els làctics tipus toffee tornen a ser-hi presents. És llarg, persistent i equilibrat.
Té un preu de venda al públic d'uns 11,75€
 

També us pot interessar

Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Lourdes López | 1 comentari
Brases, fumats i molta paciència. Fer la barbacoa a casa és complicat. En aquests restaurants de Barcelona menjareu carns, peixos i vegetals a la brasa. Sereu feliços i esmolareu l'escuradents
Imatge il·lustrativa
Isabelle Kliger, escriptora de viatges, cultura i menjar de la revista Forbes, proposa 12 vins catalans per les festes.
Imatge il·lustrativa
La Guia de Vins de Catalunya publica els millors vins d'aquesta edició 2021
Imatge il·lustrativa
Pedro Ballesteros ha radiografiat els escumosos espanyols per publicar a la revista Decanter
Imatge il·lustrativa
Aquesta setmana us proposem un vi blanc del Massís del Garraf, un negre empordanès i un cava de Sant Martí Sarroca
Imatge il·lustrativa
El gran contrast tèrmic entre dia i nit i el clima continental li aporten més intensitat de sabor, aroma i fruita.
Imatge il·lustrativa
Després de ser embotellats, romandran un mínim de 6 mesos al celler per aconseguir un afinament òptim