Vi català. Una reivindicació històrica

Nou llibre de Jordi Alcover, Silvia Naranjo i Jordi Abellan

Es presenta La Guia de Vins de Catalunya amb un showroom de 90 cellers

| 18/02/2015 a les 08:25h
Especial: lectura obligatòria
Arxivat a: Llibres, Llibres, llibres
A partir del proper 2 de març ja podreu trobar a les llibreries del país el nou llibre "Vi Català. Una reivindicació històrica" de Jordi Alcover, Silvia Naranjo i Jordi Abellan.

"Un llibre que destapa tots els secrets del vi català i brinda pel nostre patrimoni". L'obra pretén ser un repàs a la nostra viticultura, amb els principals tipus de vi català i les varietats, tradicionals i foranes, que les componen. També dóna les claus per entendre perquè "Catalunya ha estat sempre una terra de vins i vinyes, però no és fins ara que el vi català es comença a forjar un nom propi arreu del món". En definitiva, en el llibre, escrit per tres acreditats professionals del món del vi, es dónen respostes històriques que expliquen les vicissituds del sector i les possibles escletxes per a l’esperança del nostre patrimoni vitícola.

Jordi Alcover és historiador, restaurador, enòleg i periodista especialitzat en vins. Ha creat la primera Escola d’Estiu del Vi Català i és coautor de la Guia de vins de Catalunya. Tast a cegues, que es publica anualment des del 2009 i que, mitjançant el tast de més de 10.500 vins, ha permès als autors obtenir el fons de coneixement que ha servit de base per a l’elaboració d’aquest llibre.

Sílvia Naranjo ha estat en contacte amb el món del vi des de l’àmbit personal i, fa set anys, des del professional com a coautora de la Guia de vins de Catalunya. Tast a cegues. Tot i que, en aquest context, ha hagut de tastar més de 10.500 vins, continua preferint sense cap mena de dubte beure una sola copa de vi o de cava gaudint de la conversa.
 
Jordi Abellan ha fet diferents màsters en viticultura, enologia i anàlisi sensorial, encara que es considera eminentment autodidacte. És coautor de la Guia de Vins de Catalunya. Tast a cegues des de fa cinc edicions i autor del blog vinícola Enoteismes.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
L’Oficina Espanyola de Patents i Marques n’ha prohibit el registre del logotip perquè el considera inconstitucional | Lovers Wine Elegance manté el logotip amb el llaç i hi incorpora un segell amb la paraula “censurat” sobre un fons groc
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar | Francesc Guillamet
Sergi Cortés | 1 comentari
Parlem amb el Rubén Pol, sommelier del restaurant barceloní Disfrutar
Imatge il·lustrativa
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Salmos 2016 de Família Torres obté el Priorat Trophy del certamen | El jurat està format per 400 experts de vi de 38 països, entre ells Masters of wine
Imatge il·lustrativa
Per primer cop s’oferirà un taller de vinificació d’espumosos ancestrals
Imatge il·lustrativa
Sergio Mora, Grammy Llatí al Millor Disseny 2016, plasma la seva visió de Juvé & Camps en quatre ampolles d’edició limitada del Reserva de la Família sota el títol Plaer Còsmic
Imatge il·lustrativa
El certamen, organitzat per la Universitat de Barcelona, Família Torres i Tomàs Molina, servirà per debatre sobre si són els impostos la solució al canvi climàtic |