Vi català. Una reivindicació històrica

Nou llibre de Jordi Alcover, Silvia Naranjo i Jordi Abellan

Es presenta La Guia de Vins de Catalunya amb un showroom de 90 cellers

| 18/02/2015 a les 08:25h
Especial: lectura obligatòria
Arxivat a: Llibres, Llibres, llibres
A partir del proper 2 de març ja podreu trobar a les llibreries del país el nou llibre "Vi Català. Una reivindicació històrica" de Jordi Alcover, Silvia Naranjo i Jordi Abellan.

"Un llibre que destapa tots els secrets del vi català i brinda pel nostre patrimoni". L'obra pretén ser un repàs a la nostra viticultura, amb els principals tipus de vi català i les varietats, tradicionals i foranes, que les componen. També dóna les claus per entendre perquè "Catalunya ha estat sempre una terra de vins i vinyes, però no és fins ara que el vi català es comença a forjar un nom propi arreu del món". En definitiva, en el llibre, escrit per tres acreditats professionals del món del vi, es dónen respostes històriques que expliquen les vicissituds del sector i les possibles escletxes per a l’esperança del nostre patrimoni vitícola.

Jordi Alcover és historiador, restaurador, enòleg i periodista especialitzat en vins. Ha creat la primera Escola d’Estiu del Vi Català i és coautor de la Guia de vins de Catalunya. Tast a cegues, que es publica anualment des del 2009 i que, mitjançant el tast de més de 10.500 vins, ha permès als autors obtenir el fons de coneixement que ha servit de base per a l’elaboració d’aquest llibre.

Sílvia Naranjo ha estat en contacte amb el món del vi des de l’àmbit personal i, fa set anys, des del professional com a coautora de la Guia de vins de Catalunya. Tast a cegues. Tot i que, en aquest context, ha hagut de tastar més de 10.500 vins, continua preferint sense cap mena de dubte beure una sola copa de vi o de cava gaudint de la conversa.
 
Jordi Abellan ha fet diferents màsters en viticultura, enologia i anàlisi sensorial, encara que es considera eminentment autodidacte. És coautor de la Guia de Vins de Catalunya. Tast a cegues des de fa cinc edicions i autor del blog vinícola Enoteismes.

També us pot interessar

Marta Rovira, del celler prioratí Mas d'en Gil, ensenya la llicorella al món a través de l'aplicació zoom.
Marta Rovira, del celler prioratí Mas d'en Gil, ensenya la llicorella al món a través de l'aplicació zoom. | Marzena Dziuk
Jordi Bes
Molts han hagut de recórrer a ERTOS però fan mans i mànigues per seguir cuidant de la vinya i dels animals | La cooperativa l'Olivera manté el coronavirus allunyat del seu projecte social i acorda seguir elaborant el vi de Barcelona
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Selecció per a un Sant Jordi #confinats
Ada Parellada del restaurant Semproniana
Ada Parellada del restaurant Semproniana
Carme Gasull
La situació derivada pel Covid-19 està afectant durament el sector de l’hostaleria i la restauració. Què fan, com i des d’on algunes dones de la gastronomia per afrontar-la? Com veuen el futur?

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Fill de Sant Climent Sescebes i nascut en terrenys de pissarra i sorra neix un dels vins negres més interessants de l'Alt Empordà.
Imatge il·lustrativa
El celler ofereix la possibilitat que tothom que hagi passat l’aniversari en confinament pugui gaudir com a convidat d’una de les seves experiències | L'oferta serà vàlida durant tot aquest any 2020 | Llopart amplia les propostes enoturístiques posant l’accent en les visites a l’aire lliure
Imatge il·lustrativa
Laura Conde
Repassem les tendències d'una cuina, la vegetariana, que probablement visqui el seu millor moment.
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés
Entrevista amb Joan Josep Raventós, portaveu de Vi i Cava de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC)