Univers, nou vi de Joan Asens i l'exportadora Moon Wine

| 09/02/2015 a les 11:22h
Arxivat a: Vins
Sota l’eslògan “Indigenous Grapes, Global Wines” comença aquest projecte que te com a objectiu principal recuperar vinyes del Montsant, de la mà de Joan Asens i Moonwine, empresa ubicada al viver Molí Empresa de Martorell.
La relació entre Joan Asens, i la resta de l’equip del celler Orto Vins, va començar allà el 2011 quan el celler de la D.O Montsant va confiar les seves exportacions a l’empresa Export Moonwine. 
 
La idea d´iniciar aquest projecte, més enllà del treball existent, neix per una banda de la necessitat que existeix al Montsant de no deixar perdre vins i vinyes que avui en dia encara no surten amb el segell de la D.O, per tant UNIVERS vol contribuir a fer més gran el nom d´aquesta denominació. I de l´altre, la demanda internacional que existeix per qualsevol projecte en el qual participi Joan Asens.
 

En vers això es consolida la premissa de “varietats locals, vins globals” i es decideix fer aquest vi, inicialment. L´anyada 2013 és la primera per aquest Univers, un vi elaborat amb les varietats samsó i garnatxa d´entre 30 i 70 anys amb 9 mesos en barriques de roure francès de tercer i quart any que només es vendrà en exportació.
 

També us pot interessar

Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Lourdes López | 1 comentari
Brases, fumats i molta paciència. Fer la barbacoa a casa és complicat. En aquests restaurants de Barcelona menjareu carns, peixos i vegetals a la brasa. Sereu feliços i esmolareu l'escuradents
Imatge il·lustrativa
Isabelle Kliger, escriptora de viatges, cultura i menjar de la revista Forbes, proposa 12 vins catalans per les festes.
Imatge il·lustrativa
La Guia de Vins de Catalunya publica els millors vins d'aquesta edició 2021
Imatge il·lustrativa
Pedro Ballesteros ha radiografiat els escumosos espanyols per publicar a la revista Decanter
Imatge il·lustrativa
"Glops s’ha proposat diverses vegades a la televisió pública catalana... ja fem aquella gala, no podem parlar de vi tan sovint perquè és un tema tabú, és una droga legal."
Imatge il·lustrativa
El Pop-up gastronòmic a Vilarnau arrenca el 7 de maig amb propostes per a tots els gustos
Imatge il·lustrativa
Parant atenció podem convertir les necessitats quotidianes en plaers sumptuosos. Avui, l'Estefanía Garcés fa d'un remenat de bolets amb un vi blanc amb fusta una sorprenent combinació.