RESTAURANTS

BY 13 BCN

Capsa de sorpreses

Per Marc Serrano Òssul

Les Grands Buffets, 70 copes d’oc

| 21/01/2015 a les 15:26h
Arxivat a: Gastronomia, Restaurants


O BY i prou: junts, l’u i el tres formen la be. L’última aventura del coc terrassenc Carles Tejedor , etern ex del santuari Via Veneto i profeta de l’oli. Arriscada. Franca. L’emprèn amb el jugador de bàsquet lituà Šarūnas Jasikevičius, Saras -el 13-, i amb Txema Martínez. Esquivada la paperassa que en demorava l’obertura i que n’ha forçat un llançament tímid -i la manca de gas-, respira: “ Aquest 2014 serà el nostre”. Promet i compleix tota “una altra manera de menjar i beure”: un viatge lúdic i adrenalínic amb 13 parades (tapes) que sorprenen i combinen tradicions. Sense ganivet, però amb seny i austeritat. Entre l’exotisme asiàtic i la tapa castissa. Un altre tapòdrom modernet? No!
 
Deixem-nos d’històries: “La cuina és bona o dolenta”. La seva és de la primera mena, però això ho demostra, no ho diu. “Coses molt fresques, dinàmiques, divertides” -eficaces- d’una carta que no s’està quieta, amb “productes molt de mercat” i “sabors que coneix tothom”, validen que es tracta, efectivament, de “l’última tendència en restauració". A la barra que assetja la cuina exhibicionista, o a les tauletes, “gent des de molt gran fins a molt jove”: “No vull que la gent s’adapti a mi; jo em vull adaptar a la gent”. Calceu-vos: “Hi haurà gent que voldrà gastronomia i hi haurà gent que no voldrà gastronomia”. Al menjador privat, potser, alguna cara d’algun club blaugrana. Potser, només.
 
Preu: Menús: De 25 a 60 €.
Adreça: Avenir, 63. Barcelona (Galvany)
Web: by13bcn.com . facebook.com/13PlayingBcn. @BY13BCN.
Telèfon: 93 624 24 83 i 662 90 56 42.
Horari: Obert de dl. a dv. de 17 a 2 h, i els ds. de 17 a 3 h.
 

També us pot interessar

Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Lourdes López | 2 comentaris
Brases, fumats i molta paciència. Fer la barbacoa a casa és complicat. En aquests restaurants de Barcelona menjareu carns, peixos i vegetals a la brasa. Sereu feliços i esmolareu l'escuradents
Imatge il·lustrativa
Isabelle Kliger, escriptora de viatges, cultura i menjar de la revista Forbes, proposa 12 vins catalans per les festes.
Imatge il·lustrativa
La Guia de Vins de Catalunya publica els millors vins d'aquesta edició 2021

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Pedro Ballesteros ha radiografiat els escumosos espanyols per publicar a la revista Decanter
Imatge il·lustrativa
Al 55è concurs Tastavins DO Penedès s'han presentat 149 mostres de 48 cellers | Us llistem els vins premiats posant el focus en els 7 vins amb la categoria Or
Imatge il·lustrativa
Aquesta setmana us proposem un vi blanc de la Terra Alta, i un vi rosat i un vi negre del Montsant
Imatge il·lustrativa
Pixabay
La Setmana del Vi Català torna el pròxim octubre | El Showroom del Vi Català se celebrarà a Fira Barcelona, en el marc del Gastronomic Forum