Mireia Torres renova la presidència de l'associació Qalidès, Terrers del Penedès

| 18/01/2015 a les 10:05h
Arxivat a: Entrevistes
L'assemblea de Qalidès, Terrers del Penedès ha escollit aquest divendres la presidència i junta per als propers 2 anys.


Per majoria absoluta els membres de l’associació han votat per renovar per un període de 2 anys la presidència de Mireia Torres, acompanyada de l’actual secretaria, formada per Joan Huguet i de la tresoreria, encarregada a Xavier Gramona.  
Des que Mireia Torres va assumir la presidència l'1 de febrer de 2013, l’associació Qalidès, Terrers del Penedès, ha incorporat dos nous socis: Mas Candí i Parés Baltà i ha treballat intensament per difondre l’entitat, els seus cellers i els seus vins a través d’actes i accions diverses.
Com a projecte intern més important, s'ha renovat el web, en el qual es va adaptar tota la informació online dels cellers, per adreçar-la tant a entusiastes del vi, com per als professionals del sector.
Com a activitat més destacada i original, l'associació va organitzar per primera vegada a Espanya l'Speed Tasting, un nou format de tast per apropar el món del vi a nous consumidors i del qual s'han celebrat dues edicions a la capital catalana.
Per a un públic més professional i del sector es va organitzar el "Debat Qalidès", que en la primera edició i sota el títol "La influència del sòl en l'expressió dels vins", va comptar amb la presència de M. Claude i Mme. Lydia Bourguignon com a ponents i amb el Sr. Jaume Boixadera, cap de Serveis de Sòls i Gestió Mediambiental i Producció Agrària de la Generalitat de Catalunya, qui va dirigir el debat posterior.
Continuant amb la promoció professional, i dintre dels actes relacionats amb els cursos d'estiu de la Universitat de Barcelona (els Juliols de la UB), l'associació Qalidès va participar en dues sessiones teòriques i pràctiques denominades Qalidès: projecte de respecte a la vinya i el raïm. Les dues sessions formaven part del curs "L'art del bon vi" que es va impartir els dies 15 i 17 de juliol al Museu Vinseum de Vilafranca del Penedès.
En un àmbit més local, es van organitzar els "Dimarts Qalidès" a la Taverna del Vinseum. Durant 13 setmanes el públic assistent va poder gaudir de les xerrades i tasts dels vins que els propis elaboradors i propietaris de cada celler realitzaven davant un públic totalment entregat.
 
Objetiu: potenciar el territori
Desprès de la votació, Mireia Torres, ha declarat la voluntat de continuar amb les iniciatives per donar a conèixer Qalidès i els cellers que en formen part tant als consumidors, com a professionals de l’hosteleria i la restauració.
 Qalidès, Terrers del Penedès es va fundar l’any 2004  amb l’objectiu d’agrupar diferents cellers "interessats a mostrar un Penedès preocupat per conservar un conreu de la vinya respectuós amb l'entorn i el paisatge i en posicionar els seus vins de finca entre els millors del món". Els cellers que avui en dia formen part de l'entitat són Huguet de Can Feixes, Albet y Noya, Mas Comtal, Jean Leon, Gramona, Miguel Torres, Can Ràfols dels Caus, Jané Ventura, Avgvstvs Forvm, Castellroig Sabaté-Coca, Finca Viladellops, Mas Candí, Pardas i Parés Baltà.

També us pot interessar

01/01/1970
Analitzem amb Màrius Fuertes les calories de la cervesa i del suc de taronja | És certa la afirmació "panxa cervesera"?
Ramon Roset | 16 comentaris
01/01/1970
Us proposem 6 bars tan sorprenents com imprescindibles per prendre unes copes de vi a la ciutat
01/01/1970
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
01/01/1970
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
01/01/1970
El projecte va arrencar el 2016 de la mà del VITEC, el Parc Tecnològic del Vi de Falset
L'Oller del Mas prepara el terreny per començar les obres de l'Eco Wine Resort | Oller del Mas
01/01/1970
Aquest dilluns van començar a preparar el terreny per iniciar la primera fase de les obres
01/01/1970
Per quart any consecutiu el valor del mercat espanyol de restaurants registrarà al tancament de 2017 una evolució positiva, en un context de dinamisme del consum de les llars i de fort creixement en l'entrada i la despesa dels turistes estrangers | D'aquesta manera, la facturació sectorial s'aproximarà als 23.100 milions d'euros, un 4,7% més que el 2016, any en què va augmentar un 5,0% | L'avanç de les cadenes de restauració informal i menjar ràpid segueix impulsant la tendència de concentració de l'oferta. El conjunt de cadenes de restaurants ha reunit una quota de mercat conjunta del 34%, sis punts més que el 2012