Lluís Tolosa, finalista a Xina

Un dels seus llibres ha estat seleccionat pels premis “Best of the Best”

| 14/01/2015 a les 13:55h
Especial: lectura obligatòria
Arxivat a: Llibres
Els premis Gourmand, on cada any participen més de 5.000 llibres d’un centenar de països, és el concurs més important del món dedicat als llibres de vins i gastronomia.
Aquest any celebren el seu 20è aniversari amb uns premis especials “Best of the Best 1995-2015”, reunint els millors llibres de vins publicats les dues darreres dècades arreu del món, per triar els tres millors llibres del planeta en una gala que tindrà lloc el proper dia 10 de juny a Yantai, la capital de la principal regió vitivinícola a Xina.
 
Entre els vint llibres seleccionats per la final mundial hi ha una de les obres del català Lluís Tolosa, sociòleg i escriptor. El seu llibre Vinosextraordinarios. Los 100 mejoresvinosespañoles de todos los tiempos (Ed. Lunwerg), inclou 30 vins catalans i ja es ben conegut a Xina, ja que el passat mes de maig va ser premiat a Pequin com a Best European Wine Boook in the World 2014. Des de llavors, Tolosa és col·laborador de la revista Wine in China i cada mes publica una doble pàgina dedicada als vins que considera extraordinaris. Els seus darrers articles han estat dedicats a alguns vins catalans, com l’Abadal 3.9 (DO Pla de Bages), el Teixar (DO Montsant) i el Bac de les Ginesteres (DO Empordà).
 
 

També us pot interessar

Marta Rovira, del celler prioratí Mas d'en Gil, ensenya la llicorella al món a través de l'aplicació zoom.
Marta Rovira, del celler prioratí Mas d'en Gil, ensenya la llicorella al món a través de l'aplicació zoom. | Marzena Dziuk
Jordi Bes
Molts han hagut de recórrer a ERTOS però fan mans i mànigues per seguir cuidant de la vinya i dels animals | La cooperativa l'Olivera manté el coronavirus allunyat del seu projecte social i acorda seguir elaborant el vi de Barcelona
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Selecció per a un Sant Jordi #confinats
Ada Parellada del restaurant Semproniana
Ada Parellada del restaurant Semproniana
Carme Gasull
La situació derivada pel Covid-19 està afectant durament el sector de l’hostaleria i la restauració. Què fan, com i des d’on algunes dones de la gastronomia per afrontar-la? Com veuen el futur?

COMENTARIS

Felicitació
Manuel Duran, 15/01/2015 a les 11:57
+0
-0
Felicitats Lluis!

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Fill de Sant Climent Sescebes i nascut en terrenys de pissarra i sorra neix un dels vins negres més interessants de l'Alt Empordà.
Imatge il·lustrativa
El celler ofereix la possibilitat que tothom que hagi passat l’aniversari en confinament pugui gaudir com a convidat d’una de les seves experiències | L'oferta serà vàlida durant tot aquest any 2020 | Llopart amplia les propostes enoturístiques posant l’accent en les visites a l’aire lliure
Imatge il·lustrativa
Laura Conde | 1 comentari
Repassem les tendències d'una cuina, la vegetariana, que probablement visqui el seu millor moment.
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés
Entrevista amb Joan Josep Raventós, portaveu de Vi i Cava de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC)