Altos Ibéricos dels Cellers Torres, millor criança de la Rioja segons The Drinks Business

| 07/01/2015 a les 13:49h
Arxivat a: Vi destacat
L’anyada 2012 guanya l’únic or de la seva categoria al certamen Rioja Masters 2014 que organitza la prestigiosa revista britànica
Altos Ibéricos, el Rioja dels Cellers Torres, guanya la medalla d’or al certamen Rioja Masters 2014, organitzat per la publicació especialitzada The Drinks Business, i es postula com a líder en la seva categoria. Segons publica en el seu número de desembre la reconeguda revista britànica, l’anyada 2012 d’aquest tempranillo encapçala una llista de 25 criances amb l’únic or que ha concedit el jurat en aquesta categoria. És, a més, un dels 10 ors entregats en tot el concurs, en el que han participat un centenar de vins de la DO Calificada Rioja classificats en sis categories diferents.
 
Després d’una criança de 12 mesos en bóta i un envelliment llarg en ampolla, Altos Ibéricos és un vi elegant i contemporani, elaborat amb raïms curosament seleccionats al celler que la família Torres té al cor de la Rioja Alavesa, concretament als afores de l’històric municipi de Labastida, a uns 1.270 metres d’alçada. Amb una superfície de 25.000 m², el celler és un clar exemple d’edificació sostenible i eficient, en línia amb la política mediambiental de Torres, i disposa de panells solars, aerogeneradors verticals i una caldera de biomassa que cobreix el 50% de les necessitats energètiques del celler.
 
De la seva ubicació, un paratge denominat Alto Otero, pren el seu nom aquest vi, que evoca alhora la cuina de la península ibèrica. Embolcallat en una vistosa etiqueta vermella amb rombes daurats, Altos Ibéricos és de color cirera picota. En nas té una intensa aroma a flors blanques i fruits vermells, en equilibri amb les aromes especiades i torrefactes que ha aportat la permanència en bóta de roure. L’entrada en boca és fresca i vellutada, amb un recorregut llarg en el que s’expressa la finor i suavitat dels seus tanins. Són aquests suaus tanins i les sensacions fruitals els que fan que combini especialment bé amb tapes, pinxos i pernil ibèric.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
El Principia Mathematica del celler Alemany i Corrio és el "best overall" d'una llista de 10 grans vins blancs on també apareix, en la novena posició, l'Auzells de Tomàs Cusiné
Imatge il·lustrativa
És freqüent escoltar converses al voltant dels vins quan fem un àpat o quan obrim una ampolla. Algunes afirmacions que sovint escoltem no són certes.
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo

 
Imatge il·lustrativa
Pedro Ballesteros va radiografiar els escumosos espanyols, a principis del 2021, per publicar-ne les conclusions a la revista britànica Decanter
El celler Masia Serra (Empordà) va ser dels pioners en la seva oferta enoturística.
El celler Masia Serra (Empordà) va ser dels pioners en la seva oferta enoturística.
Jordi Bes Lozano
La visita a un celler no té per què cenyir-se només a passejar entre vinyes i tastar els vins: l'experiència es pot arrodonir tot allotjant-se a les seves dependències
Imatge il·lustrativa
Després de 13 anys de criança, Llopart treu al mercat un escumós de xarel·lo de vinya molt vella (del 1935) a un preu de 125 euros.
Ferran Adrià, en una foto d'arxiu
Ferran Adrià, en una foto d'arxiu | Flickr
El cuiner no deixa de sorprendre’ns, ara en una entrevista al "FAQS"