Altos Ibéricos dels Cellers Torres, millor criança de la Rioja segons The Drinks Business

| 07/01/2015 a les 13:49h
Arxivat a: Vi destacat
L’anyada 2012 guanya l’únic or de la seva categoria al certamen Rioja Masters 2014 que organitza la prestigiosa revista britànica
Altos Ibéricos, el Rioja dels Cellers Torres, guanya la medalla d’or al certamen Rioja Masters 2014, organitzat per la publicació especialitzada The Drinks Business, i es postula com a líder en la seva categoria. Segons publica en el seu número de desembre la reconeguda revista britànica, l’anyada 2012 d’aquest tempranillo encapçala una llista de 25 criances amb l’únic or que ha concedit el jurat en aquesta categoria. És, a més, un dels 10 ors entregats en tot el concurs, en el que han participat un centenar de vins de la DO Calificada Rioja classificats en sis categories diferents.
 
Després d’una criança de 12 mesos en bóta i un envelliment llarg en ampolla, Altos Ibéricos és un vi elegant i contemporani, elaborat amb raïms curosament seleccionats al celler que la família Torres té al cor de la Rioja Alavesa, concretament als afores de l’històric municipi de Labastida, a uns 1.270 metres d’alçada. Amb una superfície de 25.000 m², el celler és un clar exemple d’edificació sostenible i eficient, en línia amb la política mediambiental de Torres, i disposa de panells solars, aerogeneradors verticals i una caldera de biomassa que cobreix el 50% de les necessitats energètiques del celler.
 
De la seva ubicació, un paratge denominat Alto Otero, pren el seu nom aquest vi, que evoca alhora la cuina de la península ibèrica. Embolcallat en una vistosa etiqueta vermella amb rombes daurats, Altos Ibéricos és de color cirera picota. En nas té una intensa aroma a flors blanques i fruits vermells, en equilibri amb les aromes especiades i torrefactes que ha aportat la permanència en bóta de roure. L’entrada en boca és fresca i vellutada, amb un recorregut llarg en el que s’expressa la finor i suavitat dels seus tanins. Són aquests suaus tanins i les sensacions fruitals els que fan que combini especialment bé amb tapes, pinxos i pernil ibèric.

També us pot interessar

Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla?
Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla? | Pixabay
Laura Conde | 1 comentari
Cinc propostes ideals per acompanyar una beguda versàtil i gastronòmica com el cava.
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Selecció de 10 vins que demostren el gran potencial del vi cooperatiu català.
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés | 1 comentari
Encetem una proposta setmanal on entrevistarem els restaurants guanyadors de l'última edició del Cartaví | Sergi de Meià, del restaurant Sergi de Meià, ens explica l'actualitat i com veu el futur post Covid-19.
Imatge il·lustrativa
És tracta d’un reserva de 5 varietats, de raïms procedents de les vinyes pròpies situades al voltant del celler.
Francesc Nicolás al Vertigo Wine Bar.
Francesc Nicolás al Vertigo Wine Bar. | Jordi Bes
Jordi Bes
El cofundador del Vertigo Wine Bar explica com s'ho han fet per, en plena pandèmia, assumir un local de Barcelona en traspàs i transformar-ne la carta de vins | S'hi poden prendre les 350 referències que ja tenien en distribució i 40 de xerès a copes: "Excepte a Jerez, no crec que hi hagi enlloc a Espanya que tingui una oferta així"
D'esquerra a dreta, Joan Soler (DO Pla de Bages). Pilar Just (DO Montsant), Sergi Cortés (Cupatges), Xavier Pié (DO Catalunya) i Joan Huguet (DO Penedès)
D'esquerra a dreta, Joan Soler (DO Pla de Bages). Pilar Just (DO Montsant), Sergi Cortés (Cupatges), Xavier Pié (DO Catalunya) i Joan Huguet (DO Penedès)
Sergi Cortés
Parlem amb els presidents de les denominacions d'origen Montsant, Penedès, Catalunya i Pla de Bages.
Joel Castanyé de La Boscana de Bellvís
Joel Castanyé de La Boscana de Bellvís
Sergi Cortés
Proposta setmanal on entrevistarem els restaurants guanyadors de l'última edició del Cartaví | Entrevistem al xef Joel Castanyé, del restaurant La Boscana de Bellvís, amb 1 estrella Michelin.