Altos Ibéricos dels Cellers Torres, millor criança de la Rioja segons The Drinks Business

| 07/01/2015 a les 13:49h
Arxivat a: Vi destacat
L’anyada 2012 guanya l’únic or de la seva categoria al certamen Rioja Masters 2014 que organitza la prestigiosa revista britànica
Altos Ibéricos, el Rioja dels Cellers Torres, guanya la medalla d’or al certamen Rioja Masters 2014, organitzat per la publicació especialitzada The Drinks Business, i es postula com a líder en la seva categoria. Segons publica en el seu número de desembre la reconeguda revista britànica, l’anyada 2012 d’aquest tempranillo encapçala una llista de 25 criances amb l’únic or que ha concedit el jurat en aquesta categoria. És, a més, un dels 10 ors entregats en tot el concurs, en el que han participat un centenar de vins de la DO Calificada Rioja classificats en sis categories diferents.
 
Després d’una criança de 12 mesos en bóta i un envelliment llarg en ampolla, Altos Ibéricos és un vi elegant i contemporani, elaborat amb raïms curosament seleccionats al celler que la família Torres té al cor de la Rioja Alavesa, concretament als afores de l’històric municipi de Labastida, a uns 1.270 metres d’alçada. Amb una superfície de 25.000 m², el celler és un clar exemple d’edificació sostenible i eficient, en línia amb la política mediambiental de Torres, i disposa de panells solars, aerogeneradors verticals i una caldera de biomassa que cobreix el 50% de les necessitats energètiques del celler.
 
De la seva ubicació, un paratge denominat Alto Otero, pren el seu nom aquest vi, que evoca alhora la cuina de la península ibèrica. Embolcallat en una vistosa etiqueta vermella amb rombes daurats, Altos Ibéricos és de color cirera picota. En nas té una intensa aroma a flors blanques i fruits vermells, en equilibri amb les aromes especiades i torrefactes que ha aportat la permanència en bóta de roure. L’entrada en boca és fresca i vellutada, amb un recorregut llarg en el que s’expressa la finor i suavitat dels seus tanins. Són aquests suaus tanins i les sensacions fruitals els que fan que combini especialment bé amb tapes, pinxos i pernil ibèric.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Pixabay
La Guia espanyola "Akatavino" ha destacat alguns vins catalans com els més ben puntuats del 2022
MiM Eivissa
MiM Eivissa | Majestic
El xef Nandu Jubany s'alia amb el futbolista per portar la gastronomia d'algun dels seus hotels
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo
Imatge il·lustrativa
Codorníu homenatja el seu creador, Josep Raventós Fatjó, en commemoració dels 150 anys del primer cava
'El millor restaurant en una cava al Penedès', a Joc de Cartes
"El millor restaurant en una cava al Penedès", a Joc de Cartes | Tv3
Toni de la Rosa, de Torelló, ens escriu un article d'opinió després de concursar a Joc de Cartes
Imatge il·lustrativa
Us proposem un Vi de Finca Qualificada, dos Grans Vins de Mas, dos Vins de Mas i un Vi de Zona de la DO Penedès
Al showroom de 'La Guia' de Barcelona van assistir més de 1.000 professionals
Al showroom de 'La Guia' de Barcelona van assistir més de 1.000 professionals
Uns 40 cellers presentarán els millors vins de 'La Guia' a Tarragona el pròxim dilluns dia 12 de desembre