Milmanda 2012, or al certamen Chardonnay du Monde

| 16/12/2014 a les 15:09h
Arxivat a: Vi destacat
La nova anyada del vi blanc icona dels cellers Torres guany l'or entre 800 vins de 40 països
Milmanda 2012, la nova anyada del vi blanc icona 100% chardonnay de Torres, surt al mercat avalat per dues medalles d’or en concursos internacionals, Chardonnay du Monde i Global Master de The Drinks Business, a més d’una excel·lent puntuació -95 punts- a la guia de vins Proensa. És la primera vegada que Milmanda aconsegueix l’or en el prestigiós certamen francès Chardonnay du Monde, que en la seva 21 edició va premiar únicament dos vins espanyols amb la màxima distinció, d’entre 800 vins de 40 països diferents.
 
Considerat per la família Torres com la seva petita joia de la Conca de Barberà, Milmanda continua sent, gairebé 30 anys després de la primera anyada de 1985, un vi de gran complexitat i elegància, a l’estil dels grans vins blancs de Borgonya, fermentat i envellit a bóta, i que gaudeix d’un merescut estatus entre els millors chardonnays del món.
 
El castell de Milmanda del segle IX, que dóna nom a la finca i al vi que hi neix, s’erigeix en un enclavament privilegiat als peus de la Serra de Prades, entre els municipis de L’Espluga de Francolí i Vimbodí. Va pertànyer als monjos de l’Ordre del Cister, que l’utilitzaven com a granja fortificada, abans que passés a formar part de les possessions del Monestir de Poblet el 1174 i s’iniciés el cultiu de la vinya. La família Torres es va fer càrrec del terreny i del castell el 1979, el va rehabilitar conservant la seva essència històrica i va plantar 15 hectàrees de la varietat chardonnay, gran desconeguda en aquella època.
 
I és en els sòls argilosos i profunds de la finca, que permeten una elevada retenció d’aigua, i en el clima meridional, amb les temperatures més fresques de la comarca i fortes oscil·lacions tèrmiques, on la chardonnay troba les condicions òptimes per al deu desenvolupament i pot expressar-se amb total plenitud. A la perllongada maduració, se sumen una rigorosa selecció dels raïms i un envelliment especial en fusta per crear un dels vins més premiats de l’Estat espanyol.
 
L’anyada 2012, intensa i equilibrada
El 2012 va ser un any de temperatures i precipitacions normals, encara que l’hivern va ser especialment sec, com també ho va ser el cicle vegetatiu. Això va afavorir una producció més reduïda i de més qualitat a la finca de Milmanda. 
 
El resultat és un vi intens però equilibrat, de color groc daurat, desprèn un intens aroma, amb notes fruitals de cítrics i compota de préssec, i fons de vainilla. En boca dominen les sensacions fruitals, especiades i de fruits secs torrats i aporta un paladar gras i persistent i una bona acidesa. 

També us pot interessar

01/01/1970
Lauren Mowery, reconeguda periodista experta en vi, va assistir a l'Espai Priorat aquest mateix 2017 i el 13 de juny va publicar una llista dels vins que van cridar-li més l'atenció
01/01/1970
Durant un mes i mig, gairebé 2.300 barcelonins han triat les tres millors pizzes de la ciutat entre un ventall de 20 pizzeries i pizzers seleccionats per l'organització | El certamen ha estat organitzat per les autores del bloc SiamoTutteBlogger.com, Angela Visco i Lucia Marra
01/01/1970
Recomanem 6 grans vins negres per encarar les vaques magres de principis d'any | 6 vins que valen més del que costen
01/01/1970
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
Ramon Francàs
01/01/1970
El consum de vi es manté estable, i repunta el de la cervesa | El consum en bag-in-box creix mentre l'ampolla de 75 cl s'estanca | El vi blanc es manté en valor millor que el negre, i el rosat amb DOP puja amb força | En poc temps es començarà a beure a Espanya més vi amb DOP que sense ella | El preu del cava a les llars es manté per sobre dels 5 € / l
01/01/1970
L'empordanesa és la única denominació catalana que ha estat seleccionada per rebre aquest prestigiós guardó
01/01/1970
Aquesta incorporació contribueix de forma positiva en la promoció i defensa conjunta dels vins catalans, tant en l'àmbit nacional com en l'internacional