RESTAURANTS

Butifarring: Un, dos, tres

Per Marc Serrano Òssul

Les Grands Buffets, 70 copes d’oc

| 27/11/2014 a les 19:26h
Arxivat a: Gastronomia, Restaurants
AD'esquerra a dreta: Albert i Ferran Gómez, Sara Martínez, Enric Jiménez i Eric Camps

A un sospir de la plaça de Sant Jaume, un nou espai de menjar ràpid gurmet homenatja la botifarra. Pretensions, cap: elabora “Entrepans a la brasa fets amb amor” en un forn de carbó d’una tona on fins i tot es (des)fan els coulants . I fets, sobretot, amb cara i ulls: allò de la qualitat. (A la marca, les puntes de budell de l’embotit fresc més nostrat esdevenen cors.) Genuí, de qualitat i a bon preu, un butifarring és tant l’entrepà com el local, que vol ser el primer d’una colla. Rere la proposta, socis procedents dels assistents personals de compres immobiliaris SOMRIE, liderats per l’ideòleg Eric Camps i pel xef Albert Gómez. A dalt, un racó d’innovació i d’esdeveniments: l’espai gastronòmic.
 
“La gent repeteix”, fa Camps, que emprèn empès per les ganes de revisitar el plaer de cruspir-se els entrepans de botifarra que son pare li preparava de petit, i que no ha trobat enlloc “després de voltar món”. Cofoi, llueix l’aval d’una matèria primera de primera: els la serveix la cansaladeria Mitjans, d’Olèrdola. La hi acompanyen el pa de coca a mida de BonBlat, mitja dotzena de vins i caves —ep— Mont Marçal, Cervesa del Montseny i salses pròpies. Com a alternativa, frankfurt i pollastre, i un butifarring de temporada cada pocs mesos. De side dish , patata al caliu, mongeta o amanida. Perquè regidors i consellers esmorzin, flautes de vidre. Consell: tasteu-hi el de morcilla de truita de patata.
 
Preu: Menús: De 3,90 a 11,90 €.
Adreça: Call, 26. Barcelona (Gòtic).
Telèfon: 93 412 03 14.
Horari: Obert els dl., dt. i dc. d’11 a 22.30 h, i els dj, dv i ds d’11 a 23.30 h. Tancat els diumenges, però obert els festius.
 

També us pot interessar

Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Lourdes López | 1 comentari
Brases, fumats i molta paciència. Fer la barbacoa a casa és complicat. En aquests restaurants de Barcelona menjareu carns, peixos i vegetals a la brasa. Sereu feliços i esmolareu l'escuradents
Imatge il·lustrativa
Isabelle Kliger, escriptora de viatges, cultura i menjar de la revista Forbes, proposa 12 vins catalans per les festes.
Imatge il·lustrativa
La Guia de Vins de Catalunya publica els millors vins d'aquesta edició 2021

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Pedro Ballesteros ha radiografiat els escumosos espanyols per publicar a la revista Decanter
Imatge il·lustrativa
Jordi Bes
La DO Conca de Barberà organitza un tast on reivindica que ha triplicat la producció de vins de trepat en 12 anys, però també que té moltes altres elaboracions per oferir | Els tastos presencials amb els elaboradors es reprenen un cop s'ha posat fi a l'estat d'alarma
Imatge il·lustrativa
Xavi Ayala
Us donem 5 idees de vins originals i atrevits per regalar ara que s'ha acabat l'estat d'alarma
Imatge il·lustrativa
L'activitat s'enmarca dins del programa enoturístic de l'AECAVA, "La Primavera del Cava" i acabarà amb un tast de caves Reserva i Gran Reserva a l'aire lliure