Més de 200 vins amb DO Empordà qualificats com a excel·lents o com a molt bons a la "Guía Peñín"

| 18/11/2014 a les 09:28h
Arxivat a: Actualitat
Aquests resultats representen un increment de prop del 25% respecte als vins que van rebre aquestes puntuacions a la publicació del 2013. 
Un total de 207 vins empordanesos reben la qualificació ‘Excel·lent’ o ‘Molt bo’ a la Guia Peñín, xifra que representa un increment de prop del 25% respecte a l'edició del 2014.
La Guia Peñín 2015 atorga la qualificació d'excel·lent a 43 vins empordanesos que obtenen 90 punts o més de nota de tast. Els excel·lents assolits en aquesta nova edició de la publicació confirmen la tendència a l'alça dels darrers anys -41 excel·lents el 2014, 38 el 2013 i 31 el 2012-.
 
Pel que fa a la categoria de vi molt bo, amb notes que van dels 85 al 89 punts, els cellers aconsegueixen aquesta qualificació per a 163 vins del seus vins, amb un notable increment respecte les 121 referències de la guia del 2014. 
 
Per primera vegada, la trentena de cellers empordanesos referenciats a la publicaicó aconsegueixen situar un o més dels seus vins en les categories ‘Excel·lent’ o ‘Molt bo’. Hi ha 16 cellers empordanesos que aconsegueixen situar vins a la categoria d’excel·lents: Castell de Peralada (10); Vinya d’Olivardots (6); Masia Serra, Oliver Conti, Mas Oller i Vinyes dels Aspres (3); Arché Pagès, Espelt Viticultors, Sota els Àngels i Cooperativa de Garriguella (2); La Vinyeta, Argon, Roig Parals, Cooperativa d’Espolla, Clos d’Agon i Mas Llunes (1).  La majoria de vins considerats excel·lents són negres (26), seguit dels blancs (12) i els dolços (5).  

Els dos vins que assoleixen una major puntuació, 94, són el negre Castell Peralada Finca Espolla 2010 i el vi dolç INO Garnatxa de l’Empordà, del celler Masia Serra. 
 
Els cellers empordanesos que aconseguiexen situar vins a la categoria de molt bo són: Castell de Peralada i Cooperativa de Garriguella (12); Espelt Viticultors (11); Pere Guardiola (10); Cooperativa d’Espolla i Empordàlia (9); Marià Pagès (8); Mas Llunes (7); Arché Pagès, La Vinyeta, Comercial Vinícola del Nordest i Bodegas Trobat (6); Cellers d’en Guilla, Vinyes dels Aspres i Roig Parals (5); Martín Faixó i AV Bodeguers (4); Masia Serra, Mas Romeu, Oliveda, Oliver Conti, Vinyes d’Olivardots i Mas Estela (3); Bodegas Mas Vida, Santamaria, Clos d’Agon, Hugas de Batlle i Masetplana (2) i Sota els Àngels (1).
 
El Consell Regulador de la DO Empordà valora positivament els bons resultats obtinguts pels vins empordanesos els darrers anys, ja que confirmen una tendència mantinguda en la millora qualitativa dels vins de la denominació. El Consell Regulador atribueix aquests bons resultats a l’esforç dut a terme en els darrers anys pels cellers empordanesos en la millora contínua de la qualitat dels seus vins. 

També us pot interessar

Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Lourdes López | 1 comentari
Brases, fumats i molta paciència. Fer la barbacoa a casa és complicat. En aquests restaurants de Barcelona menjareu carns, peixos i vegetals a la brasa. Sereu feliços i esmolareu l'escuradents
Imatge il·lustrativa
Isabelle Kliger, escriptora de viatges, cultura i menjar de la revista Forbes, proposa 12 vins catalans per les festes.
Imatge il·lustrativa
La Guia de Vins de Catalunya publica els millors vins d'aquesta edició 2021

 

 
Imatge il·lustrativa
El celler reafirma així la seva aposta pels Grans Reserves ecològics | Singular amplia la gamma dels monovarietals com Milesimé, Milesimé Rosé i Blanc de Noirs
Cucs de la farina
Cucs de la farina | Europa Press
La UE té set mesos per confirmar l'arribada dels cucs de la farina als supermercats
Imatge il·lustrativa
Via Edetana Blanc 2019 és un vi elaborat amb un 70% de garnatxa blanca procedent de vinyes de més de 40 anys i un 30% de viognier | El vi surt al mercat a un preu de PVP: 12,00 €