L’Escola d’Enoturisme de Catalunya ja és una realitat

| 08/10/2014 a les 09:56h
Arxivat a: Per aprendre'n
La jornada inaugural serà el 3 de novembre i la formació s’iniciarà aquest octubre
El dilluns 3 de novembre s’inaugurarà l’Escola d’Enoturisme de Catalunya, que s’ubicarà a l’edifici Escavi i que neix com a iniciativa conjunta del sector de l’enoturisme i de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès.
El seu propòsit és formar els professionals del sector i impulsar l’expansió de les activitats turístiques que aportin un valor afegit al sector vitivinícola i una especialització basada en experiències en el sector turístic català.
 
L’oferta formativa tindrà un caràcter integrador, ja que anirà dirigida tant a la formació inicial, en col·laboració amb el Departament d’Ensenyament, com a la formació ocupacional per reciclar els professionals en atur, amb el suport del Servei d’Ocupació de Catalunya. També, i de forma principal, donarà formació continuada als professionals en actiu, al costat de les entitats professionals i representatives del sector.
 
L’Escola d’Enoturisme de Catalunya tindrà la seu a Vilafranca del Penedès, tot i que estendrà les seves activitats per tot Catalunya, en col·laboració amb els gremis d’hostaleria i de les Denominacions d’Origen.
Els primers cursos s’iniciaran ja aquests mesos d’octubre i novembre, en una acció conjunta amb Ruralcat, per promoure la internacionalització dels allotjaments rurals de Catalunya amb el suport de la Diputació de Barcelona.
 
To vi or not to vi: reptes de l’enoturisme
Prèviament a la inauguració de l’Escola d’Enoturisme de Catalunya, el mateix dia 3 de novembre a la tarda es durà a terme el primer Seminari Internacional d’Enoturisme amb la jornada “To vi or not to vi: reptes de l’enoturisme”. La jornada té l’objectiu de promoure un debat entre els professionals del sector, amb una visió transversal, innovadora i creativa que permeti generar experiències vitals atractives per a un ampli públic. Comptarà amb la participació de ponents d’alt nivell com Tim Clarke, soci-fundador d’Arblaster & Clarke (www.winetours.com); Eduardo Serrano, d’ESM y Asociados, consultoria estratègica en turisme (www.thewinestorming.com); Cristina Pagès, events manager d’Epson Iberica; Aratz Mendieta, sommelier de Marqués de Murrieta; Jordi Puig, conseller delegat de We Barcelona, i l’escriptora i wine lover Empar Moliner.

També us pot interessar

Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar | Francesc Guillamet
Sergi Cortés | 1 comentari
Parlem amb el Rubén Pol, sommelier del restaurant barceloní Disfrutar
Imatge il·lustrativa
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional
Imatge il·lustrativa
per Màrius Fuertes, enòleg
Imatge il·lustrativa
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
Il·lustració de Ricard Bosch per encarrèg de Vilarnau.
Il·lustració de Ricard Bosch per encarrèg de Vilarnau.
Caves Vilarnau explica, amb un toc irònic i planer, com s'elabora el cava en deu fases
Imatge il·lustrativa
Us proposem 9 caves de diferents preus, criançes i nivells de sucre. Perquè gaudiu de la tardor amb bombolles.
Imatge il·lustrativa
Amb les Signature Wine Experiences, Família Torres busca atraure a l’enoturista exigent, oferint propostes memorables en grups reduïts de fins a 10 persones