Entrevista a Isabelle Brunet, sommelier del Monvínic

| 22/09/2014 a les 16:40h
Arxivat a: Entrevistes
Després d'un temps en un projecte personal la Isabelle torna a Monvínic. Conversem amb ella per saber més sobre els seus projectes i sobre Monvínic
Després de portar la codirecció de Monvínic amb César Cánovas ho vas deixar uns mesos per un projecte personal ... ens pots donar més pistes? 
Sí, volia dur a terme un projecte personal i professional a França, el meu país d'origen. El projecte consistia en obrir un restaurant en un celler. Al final vaig treballar en altres projectes col·laborant en sopars i esdeveniments a diferents restaurants. 
 
Què canvia més la teva trajectòria professional... La nominació al premi millor sommelier 2013? Treballar a El Bulli? Treballar al Ritz de Londres? 
 
Tots els llocs canvien la teva trajectòria i aprens a tots ells. En el meu currículum també hi ha restaurants que no tenen estrella i pots millorar molt en llocs humils. D'El Bulli em va fascinar l'energia i la creativitat, la bogeria de plats. M'il·lusionava veure l'equip gaudint. Era com un show, un espectacle. Al Ritz vaig poder educar el meu paladar. Vaig tenir l'oportunitat de tastar vins menys accessibles per al gran públic, encara que després al carrer provava tota mena de vins per completar la meva formació. 

Tenen els sommeliers el prestigi que els correspon? 
Sí, el valor d'un sommelier és la humilitat. Després, el respecte s'aconsegueix per si mateix. El gran públic coneix més als cuiners, són més mediàtics, encara que també hi ha perfils de sommeliers que volen ser mediàtics i sortir a les revistes. A mi no m'afecta gaire, no ho considero una competició. Es tracta de fer bé la teva feina. Els sommeliers som missatgers del vi, nosaltres no fem vins.
 
Què fan bé les bodegues catalanes i què no? 
El futur és treballar amb ceps autòctons i molts cellers catalans estan fent-ho molt bé plantant xarel·lo o sumoll. Potser alguns productors han treballat massa amb raïms francesos com el chardonnay o el cabernet sauvignon. Un altre problema és que a les cartes catalanes no hi ha prou vins catalans. Falta vendre més l'autenticitat, la marca catalana. 
 
Un vi català que t'hagi sorprès últimament? 
La setmana passada vaig provar un vi blanc Costers del Segre fet amb xarel·lo i garnatxa blanca. Les seves vinyes tenen més de 100 anys i només han pogut fer 80 ampolles. És un blanc de muntanya fresc, equilibrat, profund, amb persistència ... Un vi ben fet. 
 
I un escumós? 
Recaredo Turó d'en Mota. És un cava de finca fet amb xarel·lo amb molt d'encant. És una vinya de ceps que transmet molta pau en el vi, ha agafat molt del seu entorn proper a Montserrat. És profund, complex, amb una criança de 10 anys sobre lies i amb molts matisos. T'emociona i et toca els sentits. 
 
Què esperes de la nova etapa a Monvínic? 
Espero acompanyar la metamorfosi de fons i forma dels espais de Monvínic. No és un canvi radical, és una altra etapa. L'esperit segueix sent el mateix: que la gent es trobi a gust i que gaudeixi del vi i del menjar. Al final és això. Vull que hi hagi una bona sintonia i que això repercuteixi en el client i el servei.Y que beguin més vi. 
 
Algun projecte de Monvínic puguis avançar? 
Sí. El 2 d'octubre inaugurarem Monvínic Store, una botiga online on podran comprar vi clients de tot el món. Hem fet una selecció de cellers de noves generacions, vins divertits, ecològics ... És un estoc diferent del que pots venir a tastar a Monvínic in situ, encara que hi haurà vins de Monvínic Store al restaurant.

També us pot interessar

01/01/1970
Analitzem amb Màrius Fuertes les calories de la cervesa i del suc de taronja | És certa la afirmació "panxa cervesera"?
Ramon Roset | 16 comentaris
01/01/1970
Us proposem 6 bars tan sorprenents com imprescindibles per prendre unes copes de vi a la ciutat
01/01/1970
per Màrius Fuertes, enòleg

COMENTARIS

Autenticitat
Manel Duran, 26/09/2014 a les 15:39
+0
-0
Te raó la Sra. Brunet quan demana més autenticitat. Quan hi hagin menys imitacions de vins francesos hi haurà mes vins catalans als restaurants
01/01/1970
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
Ramon Francas
01/01/1970
La fotògrafa Maria Rosa Ferré mostra les tonalitats de la vinya penedesenca durant la tardor | L'exposició ‘La Vinya es Vesteix de Tardor’ mostra 17 fotografies sobre tela, de 110 per 80 centímetres
01/01/1970
El treball cinematogràfic es basa en el vinòmic homònim de David Morancho, tot ajustant la història al llenguatge audiovisual