4 dels cellers mes emblemàtics del Priorat celebren 25 anys de trajectòria conjunta a Barcelona

foto:Arduino Vannucchi. D'esquerra a dreta: René Barbier, Àlvaro Palacios, Daphne Glorian i Josep Lluís Pérez

| 02/09/2014 a les 18:21h
Arxivat a: Entrevistes

Clos Mogador, Clos Erasmus, Finca Dofí i Clos Martinet, els quatre cellers emblemàtics de la zona, celebren la seva trajectòria de compromís mutu, vinculació a la terra i recuperació del territori


René Barbier Ferrer (Clos Mogador), Daphne Glorian-Solomon (Clos Erasmus), Álvaro Palacios (Finca Dofí) i Josep Lluís Pérez (Clos Martinet), conmemoren els 25 anys de treball conjunt al Priorat, avalats per vins d'extens reconeixement i valoració arreu del món. Després de 25 anys de trajectòria plegats, encaren el futur com un equip irreductible i unit, tant per elaborar els millors vins d’aquesta terra, com per conservar un entorn i un paisatge que ha retornat el prestigi al Priorat de forma internacional.
 

"El canvi al Priorat va ser social", ha emfatitzat Pérez. " La comarca es despoblava i vam evitar que la gent marxés pagant més als viticultors per aquelles vinyes velles i fent vins que es veníen a preus molt alts a Estats Units", ha conclòs.


René Barbier ha comentat que fa 25 anys s'exportava el 95% de la producció del Priorat i ara, se'n exporta un 55% aproximadament. "Ha millorat molt el consum intern", ha matitzat. Per Josep Lluís Perez el vi és una barreja de ciencia, tècnica i art.
Gran part del dinar s'ha debatut sobre les bondats de les garnatxes prioratines. Daphne Glorian i Àlvaro Palacios, juntament amb René i JosepLluís, han explicat que quan van començar el canvi profund de la viticultura de la comarca, la garnatxa més jove tenia 40 anys, estava desprestigiada. ningú plantava garnatxa des de feia molts anys perquè es deia que no tenia color, ni taní, i que era aigualida.

"El canvi al Priorat va ser social", ha emfatitzat Pérez. " La comarca es despoblava i vam evitar que la gent marxés pagant més als viticultors per aquelles vinyes velles i fent vins que es veníen a preus molt alts a Estats Units", ha conclòs.

"La garnatxa del Priorat és elegant, mineral, amb una acidesa immillorable, dóna estabilitat al vi, és la columna vertebral", ha comentat Àlvaro Palacios.
 
Tots ells coincideixen que el gran esforç, la dedicació a la vinya i la constant recerca de l’excelència, han estat els paràmetres que tots quatre amants del vi han destacat al repassar els 25 anys del gran closos del Priorat, que començaren amb les primeres ampolles, l’any 1989.

Els vins tastats han estat, per aquest ordre:
Clos Mogador 1989
Clos Martinet 1991
Finca Dofí 1994
Clos Erasmus 1998
Clos Mogador 1999
Finca Dofí 2000
Clos Mogador 2001
Clos Martinet 2004
Clos Erasmus 2005
 
El xef Romain Fornell, del restaurant Caelis de Barcelona, ha elaborat un menú dedicat a 8 vins de diferents anyades, curosament escollides per a la ocasió.

Foto: Arduino Vannucchi. René Barbier, Àlvaro Palacios, Daphne Glorian i Josep Lluís Pérez

També us pot interessar

01/01/1970
Analitzem amb Màrius Fuertes les calories de la cervesa i del suc de taronja | És certa la afirmació "panxa cervesera"?
Ramon Roset | 16 comentaris
01/01/1970
Us proposem 6 bars tan sorprenents com imprescindibles per prendre unes copes de vi a la ciutat
01/01/1970
per Màrius Fuertes, enòleg
01/01/1970
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
Captura del web de García Carrión
Ramon Francas
01/01/1970
El Consell Regulador recorda que a la DO Cava no hi ha subzones, i que la publicitat i les contraetiquetes dels caves Lucentum "poden portar a la confusió"
Ramon Francas
01/01/1970
La fotògrafa Maria Rosa Ferré mostra les tonalitats de la vinya penedesenca durant la tardor | L'exposició ‘La Vinya es Vesteix de Tardor’ mostra 17 fotografies sobre tela, de 110 per 80 centímetres
01/01/1970
El treball cinematogràfic es basa en el vinòmic homònim de David Morancho, tot ajustant la història al llenguatge audiovisual