
Anacrònica, la Pepa s’ha instal·lat a la plaça de la Gloriosa, on roba el nom a una llegendària veïna cuinera dels feliços 20, addicta al tomàquet. Això!: el vell Sureny. Als despistats, us presentem la bessona gracienca de La Lola de las Arenas i us advertim que són filles del Suquet de l’Almirall, patriarca de la nissaga que els Marqués i Nacho Prats (Es Trac) sembren pel cap i casal. La Lola professa gastronomia ibèrica; la Pepa, “cuina de Barcelona”, evidència per teca-teca: tapes, entrepans i racions, i pissarra, més postres; tot, de primera, fresc i amb mirament, però tal com raja i assequible via marge estret, i amb must-order com els tomàquets verds fregits o el pop a la Pepeta.
“Des del primer dia que vam obrir, ha sigut un no parar”, constata el director, Bruno Sempere, una “persona d’oficina” que l’ha deixat per renéixer en un restaurant, i que ara, fins i tot, quan pot, pasta pa. “Els problemes m’encanten”, confessa; des del desembre, en resol al capdavant d’un equip lliurat al servei, que, a la cuina, lidera Pau Corderas. “Ens hem tornat bojos”, admeten, i es fan el seu propi “vi català per beure i gaudir” a través de Ferret i Devinssi. Vi o vermut per endur-se a deu euros l’ampolla. A l’hivern, cua de bou, carn d’olla... Local de moda; ergo, reserva obligada. Aviat, el clan creix: “Hem trobat la fórmula i en farem més”. Planificació familiar. Visquen les Pepes!
Preu: Carta: 21 €. Plat del dia (menú): 10,50 €. Ampolla: 12-15,90 €.
Adreça: Plaça de la Revolució de Setembre de 1868, 17. Barcelona (Vila de Gràcia).
Telèfon: 93 210 46 98.
Horari: Dl. de 19 a 1 h, de dt. a dv. de 9 a 1 h, ds. de 10 a 1 h i dg. d’11 a 1 h.
foto: Mariona Villavieja
foto: Mariona Villavieja