RESTAURANTS

Pepa Tomate: Revolució constitucional

Per Marc Serrano Òssul

Les Grands Buffets, 70 copes d’oc

| 08/07/2014 a les 09:00h
Arxivat a: Gastronomia, Restaurants
Anacrònica, la Pepa s’ha instal·lat a la plaça de la Gloriosa, on roba el nom a una llegendària veïna cuinera dels feliços 20, addicta al tomàquet. Això!: el vell Sureny. Als despistats, us presentem la bessona gracienca de La Lola de las Arenas i us advertim que són filles del Suquet de l’Almirall, patriarca de la nissaga que els Marqués i Nacho Prats (Es Trac) sembren pel cap i casal. La Lola professa gastronomia ibèrica; la Pepa, “cuina de Barcelona”, evidència per teca-teca: tapes, entrepans i racions, i pissarra, més postres; tot, de primera, fresc i amb mirament, però tal com raja i assequible via marge estret, i amb must-order com els tomàquets verds fregits o el pop a la Pepeta.
 
“Des del primer dia que vam obrir, ha sigut un no parar”, constata el director, Bruno Sempere, una  “persona d’oficina” que l’ha deixat per renéixer en un restaurant, i que ara, fins i tot, quan pot, pasta pa. “Els problemes m’encanten”, confessa; des del desembre, en resol al capdavant d’un equip lliurat al servei, que, a la cuina, lidera Pau Corderas. “Ens hem tornat bojos”, admeten, i es fan el seu propi “vi català per beure i gaudir” a través de Ferret i Devinssi. Vi o vermut per endur-se a deu euros l’ampolla. A l’hivern, cua de bou, carn d’olla... Local de moda; ergo, reserva obligada. Aviat, el clan creix: “Hem trobat la fórmula i en farem més”. Planificació familiar. Visquen les Pepes!
 
Preu: Carta: 21 €. Plat del dia (menú): 10,50 €. Ampolla: 12-15,90 €.
Adreça: Plaça de la Revolució de Setembre de 1868, 17. Barcelona (Vila de Gràcia).
Telèfon: 93 210 46 98.
Horari: Dl. de 19 a 1 h, de dt. a dv. de 9 a 1 h, ds. de 10 a 1 h i dg. d’11 a 1 h.

foto: Mariona Villavieja

També us pot interessar

Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Lourdes López | 2 comentaris
Brases, fumats i molta paciència. Fer la barbacoa a casa és complicat. En aquests restaurants de Barcelona menjareu carns, peixos i vegetals a la brasa. Sereu feliços i esmolareu l'escuradents
Imatge il·lustrativa
Isabelle Kliger, escriptora de viatges, cultura i menjar de la revista Forbes, proposa 12 vins catalans per les festes.
Imatge il·lustrativa
La Guia de Vins de Catalunya publica els millors vins d'aquesta edició 2021

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

 
Imatge il·lustrativa
Pedro Ballesteros va radiografiar els escumosos espanyols, a principis del 2021, per publicar-ne les conclusions a la revista britànica Decanter
Imatge il·lustrativa
Jordi Bes Lozano
L'arribada de dies més frescos conviden a donar una nova oportunitat a aquests vins i d'altres amb ànima de rosat malgrat no ser-ho i que trenquen esquemes
Família Torres, l'únic celler català de la llista, escala 16 posicions i se situa en el número 26 del rànquing enoturístic ‘World’s Best Vineyards 2021'
Imatge il·lustrativa
Article d'opinió de La Guia de Vins de Catalunya sobre l'envelliment dels vins