Neixen els Rebels de Batea, els primers vins de la colecció 7 Magnífics

Rebels de Batea, Millor vi negre de collita al Concurs de Vins amb DO Terra Alta

| 04/06/2014 a les 10:31h
Arxivat a: Vins, Rebels de Batea
Els 2 vins Rebels de Batea inauguren el nou projecte de 7 magnífics que busca l'autenticitat de les DO catalanes


El projecte 7 Magnífics neix de la inquietud d'uns quants tècnics de viticultura de Torres per elaborar, des de diferents denominacions d'origen catalanes, una sèrie de vins de colecció dins d'un projecte de llarg recorregut.
 
Núria Barrachina, Brand Ambassador de 7 Magnífics, i enòloga de Torres des de fa més d'una dècada, el descriu com un projecte paral·lel a Torres, on juga un paper la distribuidora del celler del Penedès i on s'utilitzen les instal·lacions que la bodega té a Pacs del Penedès per clarificar, embotellar i etiquetar els vins. Ens diu que "és l'únic projecte de Torres, però, on no hi ha ningú de la família Torres. Un projecte vitivinícola que neix de l’experiència i la il·lusió de l’equip de viticultura i enologia de Bodegues Torres. Un projecte producte d'una feina de 40 anys". 
 
El projecte neix a la Terra Alta
Els primers "fills" del projecte 7 Magnífics son els Rebels de Batea, amb anyada 2013. 48.000 ampolles a parts iguals entre el "rebel" blanc i el "rebel" negre que s'han vinificat a Batea amb garnatxes de la zona. Els 2 vins surten al mercat amb un preu de venda públic d'entre 8 i 10 euros. 

Pel blanc s'han fet cupatges amb diferents maduracions de la garnatxa blanca vella i s'ha passat per bóta de roure un 10% de la garnatxa durant 6 mesos. El resultat, un 100% garnatxa blanca (amb el segell de la DO), jove però amb caràcter, "rebel" com el seu nom indica, amb molts matisos i complexitat en boca. Predomina la fruita blanca (peres i pomes) i la flor, per deixar pas seguidament als anissos. Tocs cítrics en boca, amb matisos torrats i unvolum molt destacable.
 

Un projecte vitivinícola que neix de l’experiència i la il·lusió de l’equip de viticultura i enologia de Bodegues Torres. Un projecte producte d'una feina de 40 anys


Pel que fa al Rebel de Batea negre, és un vi fet amb un 85% de garnatxa i un 15% restant de carinyena i sirà. Un 20% del vi ha passat per roure (de segon any) durant 3 mesos i el resultat és un vi amb una maduixa marcada i molts tocs herbacis. Un vi fresc producte d'una anyada fresca que li dóna matisos suaus i afruitats amb notes d'herbes mediterrànies. 

7 Magnífics engega així un recorregut  de 4 o 5 anys per elaborar vins a la recerca de l’autenticitat de les denominacions d’origen de Catalunya, iniciant el camí a la Terra Alta per a prosseguir amb altres històriques comarques vinícoles catalanes... Estem d'enhorabona.
 

També us pot interessar

Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Lourdes López | 1 comentari
Brases, fumats i molta paciència. Fer la barbacoa a casa és complicat. En aquests restaurants de Barcelona menjareu carns, peixos i vegetals a la brasa. Sereu feliços i esmolareu l'escuradents
Imatge il·lustrativa
Isabelle Kliger, escriptora de viatges, cultura i menjar de la revista Forbes, proposa 12 vins catalans per les festes.
Imatge il·lustrativa
La Guia de Vins de Catalunya publica els millors vins d'aquesta edició 2021

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

 

 
Imatge il·lustrativa
El celler reafirma així la seva aposta pels Grans Reserves ecològics | Singular amplia la gamma dels monovarietals com Milesimé, Milesimé Rosé i Blanc de Noirs
Cucs de la farina
Cucs de la farina | Europa Press
La UE té set mesos per confirmar l'arribada dels cucs de la farina als supermercats
Imatge il·lustrativa
Via Edetana Blanc 2019 és un vi elaborat amb un 70% de garnatxa blanca procedent de vinyes de més de 40 anys i un 30% de viognier | El vi surt al mercat a un preu de PVP: 12,00 €