Neixen els Rebels de Batea, els primers vins de la colecció 7 Magnífics

Rebels de Batea, Millor vi negre de collita al Concurs de Vins amb DO Terra Alta

| 04/06/2014 a les 10:31h
Arxivat a: Vins, Rebels de Batea
Els 2 vins Rebels de Batea inauguren el nou projecte de 7 magnífics que busca l'autenticitat de les DO catalanes


El projecte 7 Magnífics neix de la inquietud d'uns quants tècnics de viticultura de Torres per elaborar, des de diferents denominacions d'origen catalanes, una sèrie de vins de colecció dins d'un projecte de llarg recorregut.
 
Núria Barrachina, Brand Ambassador de 7 Magnífics, i enòloga de Torres des de fa més d'una dècada, el descriu com un projecte paral·lel a Torres, on juga un paper la distribuidora del celler del Penedès i on s'utilitzen les instal·lacions que la bodega té a Pacs del Penedès per clarificar, embotellar i etiquetar els vins. Ens diu que "és l'únic projecte de Torres, però, on no hi ha ningú de la família Torres. Un projecte vitivinícola que neix de l’experiència i la il·lusió de l’equip de viticultura i enologia de Bodegues Torres. Un projecte producte d'una feina de 40 anys". 
 
El projecte neix a la Terra Alta
Els primers "fills" del projecte 7 Magnífics son els Rebels de Batea, amb anyada 2013. 48.000 ampolles a parts iguals entre el "rebel" blanc i el "rebel" negre que s'han vinificat a Batea amb garnatxes de la zona. Els 2 vins surten al mercat amb un preu de venda públic d'entre 8 i 10 euros. 

Pel blanc s'han fet cupatges amb diferents maduracions de la garnatxa blanca vella i s'ha passat per bóta de roure un 10% de la garnatxa durant 6 mesos. El resultat, un 100% garnatxa blanca (amb el segell de la DO), jove però amb caràcter, "rebel" com el seu nom indica, amb molts matisos i complexitat en boca. Predomina la fruita blanca (peres i pomes) i la flor, per deixar pas seguidament als anissos. Tocs cítrics en boca, amb matisos torrats i unvolum molt destacable.
 

Un projecte vitivinícola que neix de l’experiència i la il·lusió de l’equip de viticultura i enologia de Bodegues Torres. Un projecte producte d'una feina de 40 anys


Pel que fa al Rebel de Batea negre, és un vi fet amb un 85% de garnatxa i un 15% restant de carinyena i sirà. Un 20% del vi ha passat per roure (de segon any) durant 3 mesos i el resultat és un vi amb una maduixa marcada i molts tocs herbacis. Un vi fresc producte d'una anyada fresca que li dóna matisos suaus i afruitats amb notes d'herbes mediterrànies. 

7 Magnífics engega així un recorregut  de 4 o 5 anys per elaborar vins a la recerca de l’autenticitat de les denominacions d’origen de Catalunya, iniciant el camí a la Terra Alta per a prosseguir amb altres històriques comarques vinícoles catalanes... Estem d'enhorabona.
 

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
El Principia Mathematica del celler Alemany i Corrio és el "best overall" d'una llista de 10 grans vins blancs on també apareix, en la novena posició, l'Auzells de Tomàs Cusiné
Imatge il·lustrativa
“Avui sí que soc capaç de denunciar-ho i de dir prou”, comenta en un vídeo a Twitter.
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés
Després de 13 anys de criança, Llopart treu al mercat un escumós de xarel·lo de vinya molt vella (del 1935) a un preu de 125 euros.
Imatge il·lustrativa
Després de tastar 1.248 referències, tres escumosos han obtingut la puntuació més alta
Imatge il·lustrativa
Jordi Bes Lozano
El sommelier Ton Colet (El Cigró d'Or) recomana un xarel·lo, un macabeu i una parellada com a vins blancs de varietats tradicionals, i un sumoll, una garnatxa i una carinyena de negres
Imatge il·lustrativa
Família Torres, nomenada ‘Green Company of the Year’ per la revista britànica The Drinks Business