El celler Mas Blanch i Jové col·labora amb la ciència, l'educació i l'esport

| 09/05/2014 a les 09:03h
Arxivat a: Cellers
Entre d'altres projectes educatius i esportius, el celler signa per segon any consecutiu un acord amb l'Institut de Recerca Biomèdica de Lleida
El celler Mas Blanch i Jové ha signat, per segon any consecutiu, un acord de col·laboració amb l’Institut de Recerca Biomèdica de Lleida (IRB Lleida) i aporta recursos econòmics que es destinaran a promoure, desenvolupar, gestionar i difondre la recerca biomèdica básica, transladacional-aplicada i clínico-epidemiològica i la formació en recerca en l’àmbit de la salut principalment a Lleida.
 
A més, 50 nens del cicle inicial (7 i 8 anys) van visitar el celler, van aprendre com s’elabora el vi, van poder passejar entre les obres d’art instal·lades al celler i van fer un tast de most i se’ls hi va regalar a cadascun d’ells unes ceres dures per pintar. Aquesta activitat va venir coordinada amb un treball previ que els nens i nenes van fer a l’escola on van parlar d’artistes que han exposat al celler com Josep Guinovart o Gregori Iglesias. Aquesta és una acció ja s’ha realitzat amb més de 600 nens que van al celler amb les escoles per conéixer més sobre el paisatge i els productes que s’hi elaboren.
 
En l’àmbit de l’esport, Mas Blanch i Jové és el patrocinador de la cursa Transllena-Celler Mas Blanch i Jové, una cursa popular atlètica que aplega a més de 450 participants cada més d’agost i incentiva l’activitat esportiva a l’aire lliure en el medi natural de La Pobla de Cérvoles.
 
A més, la bodega lleidatana ja és impulsora d’iniciatives artístiques (concurs de pintura infantil, projecció de documentals, concerts, recitals de poesia, etc.)  i creadora del projecte La Vinya dels Artistes: un projecte que vincula vi i art i embolcalla tant el celler com el seu entorn.

També us pot interessar

01/01/1970
Analitzem amb Màrius Fuertes les calories de la cervesa i del suc de taronja | És certa la afirmació "panxa cervesera"?
Ramon Roset | 16 comentaris
01/01/1970
Us proposem 6 bars tan sorprenents com imprescindibles per prendre unes copes de vi a la ciutat
01/01/1970
per Màrius Fuertes, enòleg
01/01/1970
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
Ramon Francàs
01/01/1970
El consum de vi es manté estable, i repunta el de la cervesa | El consum en bag-in-box creix mentre l'ampolla de 75 cl s'estanca | El vi blanc es manté en valor millor que el negre, i el rosat amb DOP puja amb força | En poc temps es començarà a beure a Espanya més vi amb DOP que sense ella | El preu del cava a les llars es manté per sobre dels 5 € / l
01/01/1970
L'empordanesa és la única denominació catalana que ha estat seleccionada per rebre aquest prestigiós guardó
01/01/1970
El vi d’Albet i Noya és l’únic vi DO Penedès que s’ha posicionat al pòdium dels ors en aquesta fira que se celebrarà a Montpellier del 29 al 31 de gener