Un centenar d'assistents en el Congrés de l'Associació Catalana d'Enòlegs dedicat a les Habilitats Complementàries de l'Enòleg

| 01/04/2014 a les 09:48h
Arxivat a: Actualitat
Durant la jornada tècnica, el passat 28 de març, un centenar d'enòlegs i estudiants d'enologia de la URV (becats per l'empresa Laboratorios Randox) s'han reunit a l'Aula Magna d'aquesta universitat.
Durant la Nit de l'Enòleg han estat distingits Miquel Agustí Torres, de Bodegues Torres com "enòleg sènior". Josep Lluis Pérez, de Mas Martinet, ha obtingut el guardó a la "millor trajectòria professional". Arantxa de Cara Bertran, de Can Descregut ha sigut la escollida  com a la "jove promesa de la enologia". El premi que distingeix la labor dels mitjans de comunicació aquest  any s'ha atorgat a Miguel Figini per la seva labor en la difusió i promoció del vi català  a través de la comunitat interactiva Vintaix.
 
Durant la jornada tècnica de divendres, dia 28 de març de 2014, un centenar d'enòlegs i estudiants d'enologia de la URV (becats per l'empresa Laboratorios Randox) s'han reunit a l'Aula Magna d'aquesta universitat. El congrés va arrencar amb la signatura d'un conveni amb la URV i la inauguració del la jornada tècnica per part del seu Vicerector, Sr. Josep Manuel Ricard.
 
La temàtica del congrés va permetre repassar en profunditat les altres habilitats complementàries que desenvolupen els enòlegs. En aquests moments l'enòleg no pot crear només el vi si no que ha de ser capaç de comunicar la història que s'amaga al seu darrera, contextualitzar-lo amb la resta de vins del món, conèixer les tècniques de publicitat i les eines socials de comunicació. 
La jornada va finalitzar amb un tast comentat i una taula rodona de vins de diferents tendències actuals on participaren el degà de la Facultat d'Enologia, Dr. Joan Miquel Canals, Dra. Montse Nadal, Sr. Joan Gómez Pallarès i Sr. Cèsar Cànovas.
 
A continuació, La Nit de l'Enologia patrocinada per Verallia, fou celebrada al Centre Tarraconense. El Seminari,  amb la presència de l'Hble. Sr. Josep Mª Pelegrí i Aixut, Conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya i del Secretari Gral. de la URV, Sr. González Sanmartí. Va estar  amenitzada amb música en directe mentre es lliuraven els guardons i un reconeixement a la URV pel 25è aniversari de l'inici dels Estudis Universitaris d'Enologia en el nostre país. Els guardons han estat lliurat a l'enòleg Miquel Agustí Torres, de Bodegues Torres com "enòleg sènior". Josep Lluis Pérez, de Mas Martinet, ha obtingut el guardó a la "millor trajectòria professional". Arantxa de Cara Bertran, de Can Descregut ha sigut la escollida com a la "jove promesa de la enologia". El premi que distingeix la labor dels mitjans de comunicació aquest  any s'ha atorgat a Miguel Figini per la seva labor en la difusió i promoció del vi català  a través de la comunitat interactiva Vintaix.
 

També us pot interessar

Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar | Francesc Guillamet
Sergi Cortés | 1 comentari
Parlem amb el Rubén Pol, sommelier del restaurant barceloní Disfrutar
Imatge il·lustrativa
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional
Imatge il·lustrativa
per Màrius Fuertes, enòleg
Imatge il·lustrativa
Salmos 2016 de Família Torres obté el Priorat Trophy del certamen | El jurat està format per 400 experts de vi de 38 països, entre ells Masters of wine
Imatge il·lustrativa
De l'edició d'enguany destaca la qualitat general dels vins, la pujada dels vins sense DO, l'augment de vins "Por Para" i la gairebé nula incidència d'infeccions dels taps de suro
Imatge il·lustrativa
L’articulista usa com a metàfora del creixement del Penedès la polèmica del preu del raïm
Imatge il·lustrativa
Unió de Pagesos, Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC) i l'Associació de Viticultors del Penedès s'han concentrat en protesta pel preu del raïm