Altos Ibéricos, el Rioja de Torres, reinventa la tradició

| 31/03/2014 a les 11:50h
Arxivat a: Vi destacat
El Rioja del Celler Torres, elegant i contemporani, premiat a Alimentaria en la modalitat de "Best Branding: Packaging"
El Rioja dels cellers Torres es vesteix de vermell intens, amb detalls daurats i petites perforacions en forma de rombe en l’etiqueta que l’embolcalla. Amb aquest look, que vol ser una reinterpretació de les etiquetes clàssiques dels vins de Rioja - les seves cantonades retallades formarien petits rombes si s’ajuntessin les etiquetes -, Altos Ibéricos arriba al mercat amb la vocació de convertir-se en un dels vins de referència de la denominació i l’acompanyant perfecte de les tapes i la cuina espanyola contemporània. 
 
El vi, 100% tempranillo, pren el seu nom de l’Alto Otero, un paratge de bellesa excepcional en el cor de La Rioja Alavesa, on Miguel Torres té el seu celler, i evoca al mateix temps la gastronomia de la península ibèrica, reconeguda a tot el món. El celler, amb una superfície de 25.000 m2, està situat als afores de l’històric municipi de Labastida, a 1.271 metres d’altitud, i va ser construït sota criteris de sostenibilitat i integració paisatgística. Compta amb panells solars, aerogeneradors verticals i una caldera de biomassa que cobreix el 50% de les necessitats energètiques del celler.
Sota la Denominació d’Origen Qualificada Rioja, Altos Ibéricos està elaborat amb raïms curosament seleccionats i una criança en barrica de roure americà i francès durant 12 mesos, afinat posteriorment amb un envelliment de 6 mesos en ampolla. El resultat és un vi d’excepcional qualitat que reflexa la personalitat de la regió en tot el seu esplendor. 
 
De color cirera picota, en nas té un intens aroma a flors blanques i fruits vermells i l’entrada en boca és fresca i vellutada, amb un recorregut llarg i especiat en el que s’expressa la finor i suavitat dels seus tanins. Un Rioja elegant i contemporani, perfecte per combinar amb les propostes culinàries més tradicionals i innovadores de la gastronomia espanyola. Sens dubte és amb les tapes, pinxos i pernil ibèric, i amb les carns vermelles, on aquest vi mostra el seu veritable caràcter.
 
Premi Best Pack 2014, en la modalitat de Best Branding: Packaging
El nou disseny d’Altos Ibéricos ha rebut el bronze en la modalitat ‘Best Branding: Packaging’ per a vins i begudes espirituoses dels Best Pack 2014, els únics premis que reconeixen la creativitat en el sector de l’alimentació i begudes que organitza Alimentaria, juntament amb Ediciones y Estudios, empresa editora de les publicacions IPMARK, Restauración News y DA Retail. 
Un jurat format per experts i professionals del màrqueting alimentari han sigut els encarregats de concedir un total de 70 premis repartits en nou modalitats, després de valorar les 223 peces inscrites en el certamen, que aquest any arriba a la seva 14ª edició. Totes les peces concursants estaran exposades durant la fira Alimentaria, del 31 de març al 3 d’abril, a Barcelona. L’entrega de premis tindrà lloc durant la celebració de la Nit Best Pack, el dia 2 d’abril, a l’Hotel Hesperia Tower de la ciutat comtal.  
 

També us pot interessar

01/01/1970
Analitzem amb Màrius Fuertes les calories de la cervesa i del suc de taronja | És certa la afirmació "panxa cervesera"?
Ramon Roset | 16 comentaris
01/01/1970
Us proposem 6 bars tan sorprenents com imprescindibles per prendre unes copes de vi a la ciutat
01/01/1970
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional
01/01/1970
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
01/01/1970
El concurs internacional Grenaches du Monde ha triat a la Terra Alta, i a la garnatxa catalana per extensió, com a seu per a la seva edició del 2018 | El concurs estrena el segon vídeo
Ramon Francas
01/01/1970
Can Sala de Freixenet és un dels 12 caves que han assolit la nova categoria que dóna visibilitat a la més alta gamma del cava, el vèrtex de la piràmide qualitativa del sector | Tast a càrrec de Ramon Francàs
01/01/1970
Els més de 500 professionals que van assistir a l'acte van poder tastar més de 190 referències dels 35 cellers que hi van participar