Un viatge a través de la Denominació d’Origen Conca de Barberà

| 19/12/2013 a les 08:31h
Arxivat a: Llibres
“MÉS ENLLÀ DEL VI_”, nou llibre sobre la Denominació d’Origen Conca de Barberà
El passat dissabte l’equip de MedForLife Communication encapçalat per Sebastiano Alba i Eduardo Soler van presentar aquest nou volum de la col·lecció del Més enllà del vi_ a l’hostatgeria del Monestir de Santa Maria de Poblet.
En aquest segon volum de la col·lecció “MÉS ENLLÀ DEL VI_” un es pot endinsar en un el territori vitivinícola de la Conca de Barberà, segons els autors “potser no tan mediàtic com d’altres però ple de valors humans, paisatges, història i tradició.” 
 
L’acte de presentació va anar acompanyat de les intervencions de bona part dels autors d’aquesta obra i d’autoritats: Josep Alegre, Abat del Monestir de Poblet, Lluc Torcal, Prior del Monestir de Poblet, Jordi Bort, Director de l’INCAVI, Octavi Bono, gerent del Patronat de Turisme de la Costa Daurada i Terres de l’Ebre (Diputació de Tarragona) i Carles Andreu, president de la DO Conca de Barberà. 
“Les vinyes de la DO Conca de Barberà emocionen i transmeten història, tradició i joventut amb una clara posta en valor del model cooperatiu i el paper clau del Viver de Celleristes”
 
Mitjançant les visions personals dels seus principals protagonistes (els cellers, les cooperatives, el Monestir de Poblet) pinten un territori lluminós que va ser capaç de crear i mantenir viu un dels monestirs cistercencs més prestigiosos de la cristiandat, convertit actualment en una icona de gestió sostenible i responsable. També s’explica com a Conca de Barberà es va crear el primer celler cooperatiu de l’Estat Espanyol, iniciant la revolució social i econòmica d’aquest moviment i que ha transformat aquesta potència històrica en innovació mitjançant la iniciativa excel·lent del Viver de Celleristes de Barberà de la Conca, tot mantenint viu el sentit de la tradició i l’autenticitat amb la promoció de la singular varietat del trepat. Com s’explica al llibre “un territori vitivinícola amb passat esplendorós i un futur prometedor perquè té la fortalesa d’un present amb esperit i frescor.”   
Aquest nou llibre es ja es pot adquirir a diferents llibreries i als propis cellers de la Denominació.

També us pot interessar

01/01/1970
Analitzem amb Màrius Fuertes les calories de la cervesa i del suc de taronja | És certa la afirmació "panxa cervesera"?
Ramon Roset | 16 comentaris
01/01/1970
Us proposem 6 bars tan sorprenents com imprescindibles per prendre unes copes de vi a la ciutat
01/01/1970
per Màrius Fuertes, enòleg
01/01/1970
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
Ramon Francas
01/01/1970
La fotògrafa Maria Rosa Ferré mostra les tonalitats de la vinya penedesenca durant la tardor | L'exposició ‘La Vinya es Vesteix de Tardor’ mostra 17 fotografies sobre tela, de 110 per 80 centímetres
01/01/1970
El treball cinematogràfic es basa en el vinòmic homònim de David Morancho, tot ajustant la història al llenguatge audiovisual