Un viatge a través de la Denominació d’Origen Conca de Barberà

| 19/12/2013 a les 08:31h
Arxivat a: Llibres
“MÉS ENLLÀ DEL VI_”, nou llibre sobre la Denominació d’Origen Conca de Barberà
El passat dissabte l’equip de MedForLife Communication encapçalat per Sebastiano Alba i Eduardo Soler van presentar aquest nou volum de la col·lecció del Més enllà del vi_ a l’hostatgeria del Monestir de Santa Maria de Poblet.
En aquest segon volum de la col·lecció “MÉS ENLLÀ DEL VI_” un es pot endinsar en un el territori vitivinícola de la Conca de Barberà, segons els autors “potser no tan mediàtic com d’altres però ple de valors humans, paisatges, història i tradició.” 
 
L’acte de presentació va anar acompanyat de les intervencions de bona part dels autors d’aquesta obra i d’autoritats: Josep Alegre, Abat del Monestir de Poblet, Lluc Torcal, Prior del Monestir de Poblet, Jordi Bort, Director de l’INCAVI, Octavi Bono, gerent del Patronat de Turisme de la Costa Daurada i Terres de l’Ebre (Diputació de Tarragona) i Carles Andreu, president de la DO Conca de Barberà. 
“Les vinyes de la DO Conca de Barberà emocionen i transmeten història, tradició i joventut amb una clara posta en valor del model cooperatiu i el paper clau del Viver de Celleristes”
 
Mitjançant les visions personals dels seus principals protagonistes (els cellers, les cooperatives, el Monestir de Poblet) pinten un territori lluminós que va ser capaç de crear i mantenir viu un dels monestirs cistercencs més prestigiosos de la cristiandat, convertit actualment en una icona de gestió sostenible i responsable. També s’explica com a Conca de Barberà es va crear el primer celler cooperatiu de l’Estat Espanyol, iniciant la revolució social i econòmica d’aquest moviment i que ha transformat aquesta potència històrica en innovació mitjançant la iniciativa excel·lent del Viver de Celleristes de Barberà de la Conca, tot mantenint viu el sentit de la tradició i l’autenticitat amb la promoció de la singular varietat del trepat. Com s’explica al llibre “un territori vitivinícola amb passat esplendorós i un futur prometedor perquè té la fortalesa d’un present amb esperit i frescor.”   
Aquest nou llibre es ja es pot adquirir a diferents llibreries i als propis cellers de la Denominació.

També us pot interessar

Marta Rovira, del celler prioratí Mas d'en Gil, ensenya la llicorella al món a través de l'aplicació zoom.
Marta Rovira, del celler prioratí Mas d'en Gil, ensenya la llicorella al món a través de l'aplicació zoom. | Marzena Dziuk
Jordi Bes
Molts han hagut de recórrer a ERTOS però fan mans i mànigues per seguir cuidant de la vinya i dels animals | La cooperativa l'Olivera manté el coronavirus allunyat del seu projecte social i acorda seguir elaborant el vi de Barcelona
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Selecció per a un Sant Jordi #confinats
Ada Parellada del restaurant Semproniana
Ada Parellada del restaurant Semproniana
Carme Gasull
La situació derivada pel Covid-19 està afectant durament el sector de l’hostaleria i la restauració. Què fan, com i des d’on algunes dones de la gastronomia per afrontar-la? Com veuen el futur?
Imatge il·lustrativa
Fill de Sant Climent Sescebes i nascut en terrenys de pissarra i sorra neix un dels vins negres més interessants de l'Alt Empordà.
Imatge il·lustrativa
El celler ofereix la possibilitat que tothom que hagi passat l’aniversari en confinament pugui gaudir com a convidat d’una de les seves experiències | L'oferta serà vàlida durant tot aquest any 2020 | Llopart amplia les propostes enoturístiques posant l’accent en les visites a l’aire lliure
Imatge il·lustrativa
Laura Conde
Repassem les tendències d'una cuina, la vegetariana, que probablement visqui el seu millor moment.
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés
Entrevista amb Joan Josep Raventós, portaveu de Vi i Cava de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC)