Es presenta la Guia d'Enoturisme del Pla de Bages a la Fundació Alícia

| 01/10/2013 a les 08:27h
Arxivat a: Enoturisme
Lluis Tolosa i Clara Antúnez, coautors de la guia, recomanen 101 llocs per gaudir del turisme del vi a la comarca del Bages
El proper divendres, dia 4 d’octubre, es presentarà la Guia d’Enoturisme del Pla de Bages, una obra escrita pel sociòleg Lluís Tolosa i la sommelier Clara Antúnez.
 
L’obra neix amb l’afany de donar a conèixer un territori i els seus vins des d’una perspectiva global. Es tracta de sis guies en una: guia de cellers, guia de vins, guia de restaurats que cuiden els vins de la DO Pla de Bages, guia d’allotjaments, guia de visites culturals del vi i per últim una guia de botigues especialitzades de vi. 
 
La introducció de la guia fa un repàs socioeconòmic a la història del vi al Bages i posa en valor la llarga tradició vitivinícola de la comarca. I el conjunt de l’obra presenta una varietat i una amplitud de recursos enoturístics sovint desconeguts pel públic general i poc reconeguts com a recursos turístics.
 
L’edició s’ha impulsat amb la col·laboració del Consell Regulador de la DO Pla de Bages, l’Ajuntament de Manresa, el Consell Comarcal del Bages i la Diputació de Barcelona.
 
 
Lluís Tolosa (Barcelona, 1968)
 
És sociòleg i escriptor. Ha publicat una desena de llibres sobre vins i enoturisme, ha impartit diferents cursos i conferències sobre comunicació del vi i ha publicat més d'un centenar d'articles sobre màrqueting del vi i l'enoturisme. 
El seu llibre Vinos y Bodegas de Rioja va ser reconegut com el Millor Llibre de Vins d'Europa (Madrid, 2006) i el Millor Llibre del Món sobre Vins europeus (Pequín, 2007) i va ser finalista dels premis Best of the Best als Millors Llibres de Vins del Món (Frankfurt, 2008). 
La seva Guia d'Enoturisme de l'Empordà, traduïda al castellà, l’anglès i el francès, va rebre el premi a la Millor Guia d'Enoturisme d’Espanya (Madrid, 2012) i el premi a la Comunicació Turística del Patronat de Turisme de Girona (Lloret, 2012). 
Catalunya no és Califòrnia, el seu assaig de reflexió estratègica sobre l’oportunitat de l’enoturisme per Catalunya va guanyar el premi Best Literature Wine Book (Madrid, 2009).
 
Clara Antúnez (Sabadell, 1985)
 
És sommelier, dietista-nutricionista i màster en Comunicació i Gastronomia. Ha publicat articles i reportatges en diferents revistes i mitjans (Cupatges, Delicooks, Vitagreen), i ha participat en magazines de ràdio i al programa cuines de TV3.
A més, és coautora de la Proposta de Codi Ètic en la professió de Nutrició Humana i Dietètica, i va ser col·laboradora en l’elaboració de la Guia d’Enoturisme de l’Empordà.
La seva trajectòria professional es basa sobretot en la formació i comunicació nutricional i gastronòmica i l’assessorament alimentari des de tots els punts de vista. Busca poder apropar a la població d’una manera amable la cuina, la salut i els vins.
 
Per a més informació:
Lluís Tolosa lluistolosa@hotmail.com 
Clara Antúnez  info@lagastronomica.net
 

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
L’Oficina Espanyola de Patents i Marques n’ha prohibit el registre del logotip perquè el considera inconstitucional | Lovers Wine Elegance manté el logotip amb el llaç i hi incorpora un segell amb la paraula “censurat” sobre un fons groc
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar | Francesc Guillamet
Sergi Cortés | 1 comentari
Parlem amb el Rubén Pol, sommelier del restaurant barceloní Disfrutar
Imatge il·lustrativa
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional
Imatge il·lustrativa
Salmos 2016 de Família Torres obté el Priorat Trophy del certamen | El jurat està format per 400 experts de vi de 38 països, entre ells Masters of wine
Imatge il·lustrativa
La presentació s’ha fet aquest dilluns al teatre Bartrina de Reus davant la presència d’uns 150 amics i col·laboradors del celler.
Imatge il·lustrativa
​La DO Empordà organitza un cicle de tastos de vins a monestirs empordanesos per descobrir el seu passat vinícola | Tots els caps de setmana del mes de novembre es programa la visita a un antic monestir empordanès que inclou un tast dels vins produïts en el seu antic domini
Guanyadors de l'edició de la cursa de l'any passat
Guanyadors de l'edició de la cursa de l'any passat
La cursa es farà el pròxim diumenge 27 d’octubre i tota la recaptació anirà per la Marató de TV3