Neix Codorníu Reina María Cristina Blanc de Noirs

| 14/10/2010 a les 06:29h
Arxivat a: Actualitat
El primer cava blanc fet amb raïm negre Pinot Noir
Aquest escumós, fet fins ara amb raïm de la varietat chardonnay, passa a ser el primer blanc de noirs fet amb pinot noir.
El cava prové de l’anyada 2008, veremada de nit i disminuint la temperatura del raïm a 10º (d’aquesta manera la pell no es despren del seu color) abans de premsar. La fermentació és d’un mínim de 18 mesos. D’aquesta manera s’aconsegueix un cava cremós, complex, amb juventut i maduresa a la vegada.

També us pot interessar

Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar | Francesc Guillamet
Sergi Cortés | 1 comentari
Parlem amb el Rubén Pol, sommelier del restaurant barceloní Disfrutar
Imatge il·lustrativa
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional
Imatge il·lustrativa
per Màrius Fuertes, enòleg

COMENTARIS

regiones térmicas
Anònim, 15/10/2010 a les 00:02
+0
-0
el pinot no ir no es apropiado pAra la región térmica catalana. ¿está autorizado para los cavas blancos?
Imatge il·lustrativa
Joan Nebot
El primer vi català reconegut internacionalment entre els millors
Imatge il·lustrativa
L’edifici, construït sobre un terreny de 20.000m2 al llarg de 21 mesos, és d’una sola planta, i consta de 6.000m2 dedicats exclusivament a l’elaboració d’ampolles de cava | Té una capacitat de producció de 3 milions d’ampolles en criança.
Imatge il·lustrativa
Rússia, de la mà d’una de les millors cadenes de supermercats d’alimentació, és el primer país que rebrà els escumosos etiquetats amb el segell Corpinnat
Imatge il·lustrativa
Els 30.000 euros del primer premi són per a Juan Munné i Àlex Peris, els 7.000 euros del segon lloc són per Félix Crespo i Manuel Cantalapiedra, i els 3.000 euros del tercer premi se'ls emporten Juan Antonio García i Jaume Cuscó