Neix Codorníu Reina María Cristina Blanc de Noirs

| 14/10/2010 a les 06:29h
Arxivat a: Actualitat
El primer cava blanc fet amb raïm negre Pinot Noir
Aquest escumós, fet fins ara amb raïm de la varietat chardonnay, passa a ser el primer blanc de noirs fet amb pinot noir.
El cava prové de l’anyada 2008, veremada de nit i disminuint la temperatura del raïm a 10º (d’aquesta manera la pell no es despren del seu color) abans de premsar. La fermentació és d’un mínim de 18 mesos. D’aquesta manera s’aconsegueix un cava cremós, complex, amb juventut i maduresa a la vegada.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
L’Oficina Espanyola de Patents i Marques n’ha prohibit el registre del logotip perquè el considera inconstitucional | Lovers Wine Elegance manté el logotip amb el llaç i hi incorpora un segell amb la paraula “censurat” sobre un fons groc
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar | Francesc Guillamet
Sergi Cortés | 1 comentari
Parlem amb el Rubén Pol, sommelier del restaurant barceloní Disfrutar
Imatge il·lustrativa
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional

COMENTARIS

regiones térmicas
Anònim, 15/10/2010 a les 00:02
+0
-0
el pinot no ir no es apropiado pAra la región térmica catalana. ¿está autorizado para los cavas blancos?
Imatge il·lustrativa
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
Imatge il·lustrativa
L’ampolla d’aquest escumós Premium s’inspira en les plomes que Mistinguett, la vedet francesa més famosa de tots els temps, va utilitzar per primera vegada en un espectacle
Imatge il·lustrativa
La collita se situaria en 31.800 tones, inferior a l’any passat però lleugerament superior a una campanya mitjana | Les xifres són provisionals, depenent de les pluges de l’octubre i dels rendiments de l’oli
Imatge il·lustrativa
Fins al 27 d’octubre es mantindrà oberta la possibilitat d’inscriure’s en aquesta iniciativa que enguany augmenta els premis per als participants