"Garnatxa Beer"

| 14/02/2013 a les 12:44h
Arxivat a: Opinió
Una cervesa amb ànima d’enòleg
Sí, la cervesa també forma part d’aquest món gastronòmic, i cada vegada més, gràcies als diversos tipus i estils, així com a les diverses iniciatives particulars o en grups que han sorgit els darrers anys, a l’anomenada “onada de cerveses artesanes”.
Amb l’expressió “artesana” cal anar molt en compte, ja que sovint molts productes ni tenen art ni són sans. És clar, no és el cas, però sí el de moltes altres, perquè tastar algunes cerveses d’aquestes mencions és alguna cosa semblant a sotmetre’s a un suplici i un esforç gàstric al qual el meu estómac ja no està disposat.
Naturalment, quan un producte entra en moda passa de tot: que n’hi ha de dolent, de mediocre, de bo i de molt bo. Aquest darrer cas és el d’algunes cerveses tals com les del Montseny, Casasola de Silos, Mamut i alguna altra, juntament amb aquesta Garnatxa Beer elaborada per Priorat Beer & Co.
Són diverses les seves particularitats, una d’elles la seva gran elaboració, principalment la seva pulcritud i higiene, el seu control de fermentació i guarda. Una altra és la de portar una mica de most del raïm garnatxa en la seva elaboració, que unida a les notes de malta i llúpol fa que sigui una ale, fresca i cremosa, intensa i elegant, fresca i afruitada, amb un fons on apareixen les espècies i una cremositat inusual en aquest tipus de cerveses. Es tracta d’una cervesa d’enòlegs i això marca la diferència.
En realitat, tot un descobriment que vaig tastar amb alguns fregits i escabetxats i que va crear una harmonia genial. 

Felicitats i gaudi.
 
Juan Muñoz Ramos

També us pot interessar

01/01/1970
Analitzem amb Màrius Fuertes les calories de la cervesa i del suc de taronja | És certa la afirmació "panxa cervesera"?
01/01/1970
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional
01/01/1970
per Màrius Fuertes, enòleg

COMENTARIS

Ens agrada molt
Vinologue, 16/02/2013 a les 09:31
+0
-0
El "Garnatxa Beer" és fantàstic i molt diferent!

01/01/1970
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
Ramon Francas
01/01/1970
Separat en dos volums, el Ramon Francàs presenta el més nou d'aquest 2017 | En aquesta segona radiografia el mercat de vins tranquils pel que fa a les novetats més importants.
01/01/1970
Javier Campo és sommelier i professor de Tecnologia de Servei a CETT-UB
01/01/1970
El concurs internacional Grenaches du Monde ha triat a la Terra Alta, i a la garnatxa catalana per extensió, com a seu per a la seva edició del 2018 | El concurs estrena el segon vídeo