"Garnatxa Beer"

| 14/02/2013 a les 12:44h
Arxivat a: Opinió
Una cervesa amb ànima d’enòleg
Sí, la cervesa també forma part d’aquest món gastronòmic, i cada vegada més, gràcies als diversos tipus i estils, així com a les diverses iniciatives particulars o en grups que han sorgit els darrers anys, a l’anomenada “onada de cerveses artesanes”.
Amb l’expressió “artesana” cal anar molt en compte, ja que sovint molts productes ni tenen art ni són sans. És clar, no és el cas, però sí el de moltes altres, perquè tastar algunes cerveses d’aquestes mencions és alguna cosa semblant a sotmetre’s a un suplici i un esforç gàstric al qual el meu estómac ja no està disposat.
Naturalment, quan un producte entra en moda passa de tot: que n’hi ha de dolent, de mediocre, de bo i de molt bo. Aquest darrer cas és el d’algunes cerveses tals com les del Montseny, Casasola de Silos, Mamut i alguna altra, juntament amb aquesta Garnatxa Beer elaborada per Priorat Beer & Co.
Són diverses les seves particularitats, una d’elles la seva gran elaboració, principalment la seva pulcritud i higiene, el seu control de fermentació i guarda. Una altra és la de portar una mica de most del raïm garnatxa en la seva elaboració, que unida a les notes de malta i llúpol fa que sigui una ale, fresca i cremosa, intensa i elegant, fresca i afruitada, amb un fons on apareixen les espècies i una cremositat inusual en aquest tipus de cerveses. Es tracta d’una cervesa d’enòlegs i això marca la diferència.
En realitat, tot un descobriment que vaig tastar amb alguns fregits i escabetxats i que va crear una harmonia genial. 

Felicitats i gaudi.
 
Juan Muñoz Ramos

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
L’Oficina Espanyola de Patents i Marques n’ha prohibit el registre del logotip perquè el considera inconstitucional | Lovers Wine Elegance manté el logotip amb el llaç i hi incorpora un segell amb la paraula “censurat” sobre un fons groc
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar | Francesc Guillamet
Sergi Cortés | 1 comentari
Parlem amb el Rubén Pol, sommelier del restaurant barceloní Disfrutar
Imatge il·lustrativa
per Màrius Fuertes, enòleg

COMENTARIS

Ens agrada molt
Vinologue, 16/02/2013 a les 09:31
+0
-0
El "Garnatxa Beer" és fantàstic i molt diferent!

Imatge il·lustrativa
Salmos 2016 de Família Torres obté el Priorat Trophy del certamen | El jurat està format per 400 experts de vi de 38 països, entre ells Masters of wine
Imatge il·lustrativa
La presentació s’ha fet aquest dilluns al teatre Bartrina de Reus davant la presència d’uns 150 amics i col·laboradors del celler.
Imatge il·lustrativa
​La DO Empordà organitza un cicle de tastos de vins a monestirs empordanesos per descobrir el seu passat vinícola | Tots els caps de setmana del mes de novembre es programa la visita a un antic monestir empordanès que inclou un tast dels vins produïts en el seu antic domini
Guanyadors de l'edició de la cursa de l'any passat
Guanyadors de l'edició de la cursa de l'any passat
La cursa es farà el pròxim diumenge 27 d’octubre i tota la recaptació anirà per la Marató de TV3