Neix Priorat Enoturisme

| 23/01/2013 a les 16:09h
Arxivat a: Enoturisme
Es tracta d'una entitat privada que busca la millora i promoció de l'oferta turística de la comarca
Una trentena d’empreses del Priorat (entre els quals hi ha allotjaments rurals, cellers, restaurants, molins d’oli, empreses de guiatge i agències de viatges) han decidit constituir plegats l’Associació Priorat Enoturisme de cara a unir esforços en la millora i promoció de l’oferta turística de la comarca.
Aquesta iniciativa (privada al 100%) arriba justament quan es compleixen 25 anys de l’obertura de la primera casa rural que hi va haver a la comarca i que, de fet, va ser també la primera de la demarcació de Tarragona. Precisament, la iniciativa d’agrupar sota un únic paraigua tots aquells agents que, al Priorat, impulsen l’enoturisme i el turisme rural ha partit dels allotjaments rurals, fins ara constituïts en l’Associació de Petits Hotels i Cases Rurals del Priorat.
L’estratègia de posicionament al mercat d’aquesta nova entitat privada consistirà en la creació d’experiències enoturístiques innovadores que ofereixin una nova manera de conèixer el Priorat, els vins, la gastronomia i el seu paisatge. Tot plegat passa per potenciar la venda online a través d’un portal propi de referència, on sigui possible contractar i fer reserves en allotjaments, restaurants, activitats, visites a cellers, paquets de cap de setmana, tastos de vins i olis i tot l’ampli ventall de l’oferta dissenyada. Un cop l’entitat ja s’ha constituït, la idea és tenir les primeres ofertes i la plataforma online en marxa a la primavera.
Entre les empreses associades, una quinzena són allotjaments rurals, destacant també la inscripció d’una desena de cellers, entre els quals hi ha particulars de tota manera i cooperatives molt representatives de la comarca, com és el cas de Falset, Capçanes, el Masroig o la Vinícola del Priorat.
En aquests moments, la inscripció a l’associació Priorat Enoturisme segueix oberta a tots aquells agents de la comarca que treballen en l’enoturisme i vulguin sumar-se a la iniciativa.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
El Principia Mathematica del celler Alemany i Corrio és el "best overall" d'una llista de 10 grans vins blancs on també apareix, en la novena posició, l'Auzells de Tomàs Cusiné
Imatge il·lustrativa
“Avui sí que soc capaç de denunciar-ho i de dir prou”, comenta en un vídeo a Twitter.
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés
Després de 13 anys de criança, Llopart treu al mercat un escumós de xarel·lo de vinya molt vella (del 1935) a un preu de 125 euros.
Enoturistes fent una copa de vi envoltats de vinyes i amb Montserrat al fons.
Enoturistes fent una copa de vi envoltats de vinyes i amb Montserrat al fons. | Carles Fortuny/Bages Turisme
Jordi Bes Lozano
Aquest territori vinícola continua sent un gran desconegut malgrat que només està a 50 minuts de la capital catalana
Caves Naveran
Caves Naveran
El cava Brut Vintage 2019 de Naveran i dos referències d'Albet i Noya, els guardonats amb l'or.
El Saló de Vins Naturals se celebrarà aLa Sagrera
El Saló de Vins Naturals se celebrarà aLa Sagrera
Els pròxims dies 6 i 7 de febrer se celebrarà el Saló a la Nau Bostik del barri de La Sagrera a Barcelona, organitzat per l'Associació de Productors de Vins Naturals (PVN).