LAFOU-TERRA ALTA

| 02/10/2012 a les 08:09h
Arxivat a: Opinió
“Reserva Espiritual de Qualitat amb Garnatxa Blanca”
Sí amics, efectivament la DO Terra Alta, a Tarragona, és la zona del món amb més quantitat de Garnatxa Blanca; és com una espècie de Reserva Espiritual de les Garnatxes, també de la negra, perquè els seus habitants, viticultors i gent del camp, han confiat en allò que és seu. Tot i que també hi ha altres coses, hem d’admirar a banda de la qualitat el fet que existeixin zones a Espanya que preservin el que és autòcton i a més a més elaborin bons i fins i tot grans productes; perquè de l’amable i generosa garnatxa blanca en neixen vins genials, carnosos, saborosos i que estan a punt de convertir-se en vins de moda de cara als entesos i amants dels vins amb tipicitat i territori.

Doncs aquest és el cas del vi LAFOU-Els Amelers (expressió tradicional dels ametllers). Un vi elaborat amb cap i pensant en el futur, on la fusta només s’hi troba en un 25%, ben criada en bones barriques (molt poc torrades!) que al final s’uneix amb el vi, el qual sempre està en contacte amb les mares en acer inoxidable. Una combinació d’allò més perfecte que li fa mantenir l’acidesa i frescor, la carnositat i l’equilibri; que combina les notes cítriques, el préssec i les minerals com el sílex. Tota això és en part el que el fa diferent i segons el meu parer, també longeu amb una bona evolució en ampolla, tot i que ara està perfecte per a ser consumit.

Gastronòmicament, és un vi ideal per acompanyar carns blanques com el pollastre de corral o inclús un plat de mar i muntanya, gambes o llagosta, això ja depèn dels gustos de cadascú. També és perfecte per a formatges de cabra i ovella, inclosos els de bona curació.

En fi, un vi molt especial.
Salutacions i Garnatxa Blanca.
Juan Muñoz Ramos

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
L’Oficina Espanyola de Patents i Marques n’ha prohibit el registre del logotip perquè el considera inconstitucional | Lovers Wine Elegance manté el logotip amb el llaç i hi incorpora un segell amb la paraula “censurat” sobre un fons groc
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar | Francesc Guillamet
Sergi Cortés | 1 comentari
Parlem amb el Rubén Pol, sommelier del restaurant barceloní Disfrutar
Imatge il·lustrativa
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional
Imatge il·lustrativa
Salmos 2016 de Família Torres obté el Priorat Trophy del certamen | El jurat està format per 400 experts de vi de 38 països, entre ells Masters of wine
Imatge il·lustrativa
Aquesta setmana també s'ha collit Mas de la Rosa, la vinya de més de 80 anys a la zona de Porrera
Imatge il·lustrativa
Finca Viladellops i l’Arxiu Nacional de Catalunya han constituït el centre d’interpretació de l’arxiu de la família Desvalls, que acull permanentment l’exposició “Els Desvalls i Catalunya. Un llinatge noble català en la història”
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Jaume Gramona decideix finalment no presentar candidatura | Per primer cop hi ha dues candidatures i eleccions a la Uvipe, fundada el 1977