El Projecte Europeu WILDWINE inclou al Priorat com una de les zones d’estudi

| 29/08/2012 a les 19:39h
Arxivat a: Actualitat
El Projecte Europeu WILDWINE(EU-FP7-SME-2012) té com objecte d’estudi els microorganismes presents al raïm i que poden ser utilitzats com a iniciadors de les fermentacions víniques.
Fins ara els microorganismes s’han vingut inoculant als mostos en forma de soques pures, per tal de donar unes característiques especifiques als vins finals. El projecte WILDWINE proposa la utilització d’un conjunt de microorganismes (llevats Saccharomyces, No-Saccharomyces, i bacteris làctics), que són el producte d’analitzar aquells que estan presents i adaptats a les condicions locals.
Cal destacar que aquesta aproximació està dirigida a la producció de vins que tinguin unes característiques que responguin a la tipicitat de la zona. Per això es farà una anàlisi en profunditat de les poblacions microbianes obtingudes en diferents zones del Priorat de les varietats més característiques (Garnatxa i Carinyena) obtingudes de conreus amb un màxim respecte al medi ambient. Això permetrà que els còctels de microorganismes produïts puguin ser utilitzats per la producció de vins orgànics i ecològics.
El projecte està coordinat per la Fundació Nacional de la Recerca de Grècia i incorpora, a més de les zones gregues, les zones del Piemont (Itàlia), de Bordeus (França) i el Priorat. En totes aquestes zones hi són presents les associacions d’empreses, empreses individuals i les Universitats o centres de recerca. Al Priorat hi participen el Consell Regulador de la Denominació d’Origen Qualificada Priorat, l’empresa Ferrer-Bobet i la Universitat Rovira i Virgili.
Aquesta participació distingeix el Priorat juntament amb les altres grans zones productores de vins europees i permetrà interaccionar amb aquestes altres zones en innovació i intercanviar opinions i maneres de fer presents a altres països.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
pixabay
La Guia de Vins de Catalunya proclama el vi Turó d’en Mota 2008 de Recaredo (Corpinnat) com a Millor Vi de l’Edició 2023
Imatge il·lustrativa
Pixabay
La Guia espanyola "Akatavino" ha destacat alguns vins catalans com els més ben puntuats del 2022
MiM Eivissa
MiM Eivissa | Majestic
El xef Nandu Jubany s'alia amb el futbolista per portar la gastronomia d'algun dels seus hotels
Imatge il·lustrativa
Codorníu homenatja el seu creador, Josep Raventós Fatjó, en commemoració dels 150 anys del primer cava
Imatge il·lustrativa
Amb l’arribada del bon temps i més hores de sol, el celler Codorníu ofereix un festival del 6 al 9 d’abril ple d’activitats i maridat amb cava
Javier Suqué, president i copropietari amb Delfí Sanahuja, enòleg i director tècnic
Javier Suqué, president i copropietari amb Delfí Sanahuja, enòleg i director tècnic
La companyia, que creix un 10% en vendes el 2022, basa l’estratègia de futur en la innovació i experimentació per assolir l’excepcionalitat en els seus vins.
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés
Entrevista a la responsable de sostenibilitat i medi ambient de Freixenet