Editen una guia en anglès dels vins i cellers empordanesos

| 16/08/2012 a les 06:54h
Arxivat a: Llibres
El californià Miquel Hudin és l'autor de Vinologue Empordà 
La col·lecció de guies d'enoturisme Vinologue, que va néixer l'any 2007 amb la voluntat de
donar a conèixer petites regions vinícoles d'arreu del món, acaba d'editar una guia en anglès sobre els vins i cellers empordanesos. Vinologue Empordà és el títol de la publicació pensada per a tots els públics i que forma part d'una col·lecció internacional sobre zones de producció vitivinícola i enoturístiques. Es tracta d'una guia a tot color de 360 pàgines que inclou 59 cellers i 260 referències de vins, a més d'una introducció general amb informació pràctica, històrica i lingüística. El perfil de cada celler inclou dades de contacte i informació sobre visites, acompanyada de les coordenades de GPS per arribar-hi i un codi QR per tenir aquesta informació immediatament disponible al mòbil. Els cellers inclosos estan ubicats a l'Empordà i estan majoritàriament integrats a la Denominació d'Orígen Empordà. La guia ja es pot trobar en la seva acurada versió impresa a cellers, botigues de vi, restaurants o hotels, principalment de les comarques gironines. La publicació també està disponible en edició electrònica, que es pot adquirir a través de les botigues online d'Apple, Amazon i Barnes & Noble. En els primers dies de posada a la venda, la versió digital ja s'ha venut a països com Holanda, Estats Units, Alemanya o Bèlgica. Vinologue Empordà és la primera guia en anglès que es publica d'una zona vitivinícola de Catalunya i és una prova més de l'interès que desperta la creixent oferta enoturística de les comarques de l'Alt i Baix Empordà.

L'autor
Miquel Hudin és californià i s'ha passat els darrers anys viatjant i tastant vins d'arreu del món, i escrivint sobre ells. El seu interés pel món del vi va començar fa 15 anys mentre treballava al celler de Francis Ford Coppola a Napa, Califòrnia, i no ha parat de crèixer des d'aleshores. Vinologue Empordà és el seu quart llibre d'enoturisme a la col·lecció Vinologue.
 
 
 

També us pot interessar

Marta Rovira, del celler prioratí Mas d'en Gil, ensenya la llicorella al món a través de l'aplicació zoom.
Marta Rovira, del celler prioratí Mas d'en Gil, ensenya la llicorella al món a través de l'aplicació zoom. | Marzena Dziuk
Jordi Bes
Molts han hagut de recórrer a ERTOS però fan mans i mànigues per seguir cuidant de la vinya i dels animals | La cooperativa l'Olivera manté el coronavirus allunyat del seu projecte social i acorda seguir elaborant el vi de Barcelona
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Selecció per a un Sant Jordi #confinats
Ada Parellada del restaurant Semproniana
Ada Parellada del restaurant Semproniana
Carme Gasull
La situació derivada pel Covid-19 està afectant durament el sector de l’hostaleria i la restauració. Què fan, com i des d’on algunes dones de la gastronomia per afrontar-la? Com veuen el futur?
Imatge il·lustrativa
Fill de Sant Climent Sescebes i nascut en terrenys de pissarra i sorra neix un dels vins negres més interessants de l'Alt Empordà.
Imatge il·lustrativa
El celler ofereix la possibilitat que tothom que hagi passat l’aniversari en confinament pugui gaudir com a convidat d’una de les seves experiències | L'oferta serà vàlida durant tot aquest any 2020 | Llopart amplia les propostes enoturístiques posant l’accent en les visites a l’aire lliure
Imatge il·lustrativa
Laura Conde
Repassem les tendències d'una cuina, la vegetariana, que probablement visqui el seu millor moment.
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés
Entrevista amb Joan Josep Raventós, portaveu de Vi i Cava de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC)