Perpetual 2009 de Torres

| 04/07/2012 a les 12:39h
Arxivat a: Opinió
La carinyena de Torres
El Perpetual és un vi d’aquells que es poden qualificar d’insígnia o icona, la màxima expressió del treball de Torres al Priorat. Un treball en el que la col·laboració amb els viticultors locals ha estat fonamental, i on el vi és el resultat del la feina feta a la vinya més enllà dels tòpics. Elaborat majoritariament amb carinyena procedent de vinyes d’entre 80 i 100 anys, i amb una criança de 18 mesos en bóta nova de roure francès, reuneix les condicions per ser un gran vi de guarda. Totes les anyades precedents han corroborat aquesta evolució positiva en ampolla, oferint en cada ocasió els matissos que la climatologia ha atorgat al raïm. De l’anyada 2009, un any sec, amb temperatures elevades durant la fermentació, ens arriba un vi amb 15 graus, dens, concentrat, llaminer, amb  tanins vellutats que encara tenen trajecte dins l’ampolla. Amb complexitat aromàtica, on hi trobem fruita madura, grossella, notes de préssec i records herbacis com el romaní, i on els torrats de la barrica no perturben gens l’equilibri del vi, que ofereix notes mentolades i una llarga persistència. Un vi que anirà a molt més, però que es pot beure avui.

PVP 42€
Una valoració... 5 estrelles


També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
L’Oficina Espanyola de Patents i Marques n’ha prohibit el registre del logotip perquè el considera inconstitucional | Lovers Wine Elegance manté el logotip amb el llaç i hi incorpora un segell amb la paraula “censurat” sobre un fons groc
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar | Francesc Guillamet
Sergi Cortés | 1 comentari
Parlem amb el Rubén Pol, sommelier del restaurant barceloní Disfrutar
Imatge il·lustrativa
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional

COMENTARIS

bon vi!
Joan F, 09/07/2012 a les 12:14
+0
-0
com molts vins del Priorat...
molt bon vi, però molt car...
40€!!!
discrepo
Anònim, 09/07/2012 a les 12:16
+0
-0
doncs jo discrepo... Son vins cars perquè son vins molt bons... i difícils de fer (vinyes velles, terrasses dificils de veremar...)

Precios y costes, costes y precios.
Jesús Viñuales García, 12/07/2012 a les 08:57
+0
-0
Buenos días.Les invito de corazón a venir al Priorat, pasear entre sus viñas, conversar con sus habitantes y degustar los maravillosos vinos que en esta DOC se elaboran.Es más, les motivo para que visiten las bodegas, vean con sus propios ojos el trabajo artesanal realizado en estas, para conseguir año tras año, cosecha tras cosecha vinos de reconocimiento nacional e internacional.Vengan a podar, vengan a sulfatar, vengan a vendimiar y vengan a realizar los sacrificados trabajos de bodega.Verán con sus propios ojos las razones por las que los vinos que aquí se elaboran no pueden ser baratos.Aprovechen su visita para comprar los vinos en las bodegas y así "ahorrarán" y conocerán a los padres y madres de estas maravillosas criaturas.Vengan al Priorat y disfruten de sus paisajes, gentes y vinos.Por favor, vengan.Atentamente, Jesus Viñuales
Llàstima de formigó
Anònim, 10/09/2012 a les 14:30
+0
-0
L´única pena es el tros de formigó que els hi han permès de fer com a celler que no encaixa amb l´entorn , bé el pes dels dòlars , puc assegurar que és un dels priorats que només tastaré en fires perquè aquests explotadors de nom Torres no veuran un € de la meva butxaca , les males llengúes diuen que el permís de construcció d´aquest celler va venir a canvi de subvencionar una campanya a la Generalitat , Torres:Antinatura hi ha moltissims priorats fets per gent autentica !!!
Imatge il·lustrativa
Salmos 2016 de Família Torres obté el Priorat Trophy del certamen | El jurat està format per 400 experts de vi de 38 països, entre ells Masters of wine
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés
El projecte, amb una primera onada de 1000 entrevistes a consumidors, ha estat possible gràcies al patrocini de 6 denominacions d’origen catalanes | El Baròmetre aporta indicadors estadístics per conèixer què pensa el consumidor i poder actuar estratègicament amb accions encertades
Imatge il·lustrativa
25 cellers participaran en el showroom juntament amb La Cuina de l'Empordanet i La Cuina del Vent
Imatge il·lustrativa
La visita al celler forma part de la gira que la colla castellera està realitzant per la costa oest d’Estats Units dins dels actes de la ‘San Francisco Catalan Week’