Tast Finques i Viles

| 24/04/2012 a les 08:30h
Arxivat a: Actualitat
37 vins negres de la DOQ Priorat se sotmeten a qualificació en la primera jornada
La primera jornada del Tast de Finques i Viles va començar ahir al matí amb la sala d’actes del Local Social d’Scala Dei plena de tastadors. Un total de 42 experts (enòlegs, cellerers, membres del parc científic VITEC-URV i convidats especials) es van inscriure per sotmetre a qualificació 37 vins negres de l’anyada 2010. Enguany el Tast de Finques i Viles arriba a la desena edició i per primera vegada és coordinat per l’equip del parc científic del vi VITEC-URV. Amb els resultats d’aquest tast, la DOQ Priorat vol continuar aprofundint el coneixement de la tipicitat dels seus vins, amb l’objectiu de caracteritzar la singularitat dels Priorat a partir de resultats científics que s’analitzaran amb els suport dels tècnics de VITEC i de l’Institut Català de la Vinya i el Vi (Incavi). El Tast de Finques i Viles 2012 es distribueix en dues jornades que s’inicien a les 9:30 h i està previst que finalitzin al voltant de les 14 h. En les dues 
sessions hi està participant com a convidada especial la directora dels tres concursos internacionals de vi que es realitzen a la ciutat francesa de Burdeus, Fabienne Cortadi, i que són tres concursos de referència europea i mundial. Cortadi dirigeix el Challenge Internatoinal du Vin, el concurs Les Citadelles du Vin i el Malbec International Competition. La jornada d'ahir va començar amb la benvinguda i indicacions tècniques sobre la dinàmica del tast a càrrec del president de la DOQ Priorat, Toni Alcover, el qual va explicar els diferents camps de què es compon la fitxa de tast. Cal tenir en compte que el tast és a cegues, és a dir, que els tastadors no coneixen en cap moment el celler ni la marca a què pertany el vi que tasten. Durant la jornada d' avui és prevista la participació del reconegut sumiller català Roger Viusà, que ha estat guardonat en diferents concursos internacionals com a millor tastador. També prendrà part en el tast el director general de l’Institut Català de la Vinya i el Vi (Incavi) de la Generalitat de Catalunya, Jordi Bort.
 
 

També us pot interessar

01/01/1970
Analitzem amb Màrius Fuertes les calories de la cervesa i del suc de taronja | És certa la afirmació "panxa cervesera"?
01/01/1970
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional
01/01/1970
per Màrius Fuertes, enòleg
01/01/1970
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
01/01/1970
Els resultats presentats en aquesta quarta enquesta han mostrat l'evolució respecte l’any passat quant a nombre de viticultors i cellers que s’han adherit al programa
Museu del Suro de Palafrugell | Pitu Garcia Batlle. Arxiu d'Imatges del MSP
Alicia Andreu
01/01/1970
Sis museus del vi imprescindibles de Catalunya on podràs aprendre sobre eines, cups, premses, suro i sobre la història del vi de casa nostra
01/01/1970
Del 22 al 24 de gener, la Denominació d’Origen Catalunya es trasllada a Madrid per participar en la vuitena edició d’Enofusión