Tast Finques i Viles

| 24/04/2012 a les 08:30h
Arxivat a: Actualitat
37 vins negres de la DOQ Priorat se sotmeten a qualificació en la primera jornada
La primera jornada del Tast de Finques i Viles va començar ahir al matí amb la sala d’actes del Local Social d’Scala Dei plena de tastadors. Un total de 42 experts (enòlegs, cellerers, membres del parc científic VITEC-URV i convidats especials) es van inscriure per sotmetre a qualificació 37 vins negres de l’anyada 2010. Enguany el Tast de Finques i Viles arriba a la desena edició i per primera vegada és coordinat per l’equip del parc científic del vi VITEC-URV. Amb els resultats d’aquest tast, la DOQ Priorat vol continuar aprofundint el coneixement de la tipicitat dels seus vins, amb l’objectiu de caracteritzar la singularitat dels Priorat a partir de resultats científics que s’analitzaran amb els suport dels tècnics de VITEC i de l’Institut Català de la Vinya i el Vi (Incavi). El Tast de Finques i Viles 2012 es distribueix en dues jornades que s’inicien a les 9:30 h i està previst que finalitzin al voltant de les 14 h. En les dues 
sessions hi està participant com a convidada especial la directora dels tres concursos internacionals de vi que es realitzen a la ciutat francesa de Burdeus, Fabienne Cortadi, i que són tres concursos de referència europea i mundial. Cortadi dirigeix el Challenge Internatoinal du Vin, el concurs Les Citadelles du Vin i el Malbec International Competition. La jornada d'ahir va començar amb la benvinguda i indicacions tècniques sobre la dinàmica del tast a càrrec del president de la DOQ Priorat, Toni Alcover, el qual va explicar els diferents camps de què es compon la fitxa de tast. Cal tenir en compte que el tast és a cegues, és a dir, que els tastadors no coneixen en cap moment el celler ni la marca a què pertany el vi que tasten. Durant la jornada d' avui és prevista la participació del reconegut sumiller català Roger Viusà, que ha estat guardonat en diferents concursos internacionals com a millor tastador. També prendrà part en el tast el director general de l’Institut Català de la Vinya i el Vi (Incavi) de la Generalitat de Catalunya, Jordi Bort.
 
 

També us pot interessar

Criança del cava
Criança del cava | pixabay
Alicia Andreu
01/01/1970
Acabeu d'obrir un vi i està picat? Oxidat? Passat, mal envellit o mal conservat? A continuació us expliquem els signes que indiquen que al vi li passa alguna cosa. Després ja és cosa vostra si decidiu llençar-lo o si preferiu beure-us-el igualment
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
01/01/1970
La mini casa s'ha instal·lat al celler Artcava, a Avinyonet del Penedès | Els promotors volen instal·lar-ne una a cada DO vitivinícola catalana | Passar-hi una nit s’ofereix per 129 euros, sense televisió, WiFi ni cortines
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés
01/01/1970
T'agraden els vins blancs amb certa potència? Amb cos i volum? Et recomanem sis vins blancs que, per la seva fermentació en bóta, són especials
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Visitem cinc països a través de cinc còctels: Cuba, Puerto Rico, Brasil, Mèxic i Estats Units
El nou vi ha estat batejat com a Al-fatriyya, un nom àrab d’on es creu que prové el topònim de La Fatarella.
El nou vi ha estat batejat com a Al-fatriyya, un nom àrab d’on es creu que prové el topònim de La Fatarella. | Cedida
01/01/1970
El nou vi pretén ser un homenatge al poble de La Fatarella i als seus orígens
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
L’Associació d’Empresaris Surers de Catalunya premia Els Amics de les Arts, Guillermo Cruz i Zoltan Nagy en la XXVII edició dels Premis Gla d’Or