Oller del Mas, primer celler català en certificar la Petjada de CO2

| 27/03/2012 a les 10:00h
Arxivat a: Cellers
El vi Petit Bernat, primer vi negre de Catalunya en certificar la seva petjada de carboni
British Standards Institution (BSI) va lliurar ahir el primer certificat de verificació de Petjada de Carboni d'un celler català. Coincidint amb la inauguració de la XIX edició de la fira Alimentària de Barcelona, BSI ha fet lliurament a Oller del Mas, celler inscrit a la DO Pla de Bages, del certificat que verifica l'impacte ambiental que el celler genera per a l'elaboració del seu vi Petit Bernat. A través d'aquesta certificació, Oller del Mas, que des de l'inici del seu nou projecte vinícola el 2003 ha apostat per l'agricultura sostenible, ecològica i respectuosa amb el medi ambient, "crea un precedent en el seu compromís per reduir la Petjada de Carboni i situa el punt de partida per a una política de reducció de les emissions de diòxid de carboni en les seves fonts materials".

L'informe analitza el nivell d'impacte ambiental que el celler genera durant la producció d'una ampolla de Petit Bernat des del punt de vista de les emissions de Gasos d'Efecte Hivernacle, amb la finalitat de racionalitzar els processos de producció i neutralitzar les emissions de gasos contaminants, així com d'informar el consumidor de l'impacte mediambiental causat per l'elaboració del producte. Per al celler,  “el primer objectiu és reduir la petjada de carboni i posteriorment compensar-la ja que la millor emissió és la qual no s'emet”. Belén De Rábago, directora comercial de BSI Iberia, després de l'acte de lliurament del certificat ha afirmat que “aquest certificat evidencia el compromís cada vegada major del teixit empresarial amb el medi ambient, gràcies a la verificació de la petjada de carboni dels productes i serveis a través del cicle de vida dels mateixos.


També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
El Principia Mathematica del celler Alemany i Corrio és el "best overall" d'una llista de 10 grans vins blancs on també apareix, en la novena posició, l'Auzells de Tomàs Cusiné
Imatge il·lustrativa
“Avui sí que soc capaç de denunciar-ho i de dir prou”, comenta en un vídeo a Twitter.
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo
Imatge il·lustrativa
L'anyada 2008 del Llegat de Llopart, que ja és al mercat, es pot tastar en exclusiva en una experiència amb una visita privada que el celler ha dissenyat
Imatge il·lustrativa
Pexels
Un macroestudi científic es basa en 22 indicadors de salut, prenent dades de 1.340 milions de persones entre 1990 a 2020
Vinyes de la DO Tarragona a l'Alt Camp
Vinyes de la DO Tarragona a l'Alt Camp | ACN
Wine Bar del celler Artium
Wine Bar del celler Artium
A partir d’aquest cap de setmana el joc digital interactiu estarà disponible a través d’un enllaç QR a un total de sis establiments de la comarca