curiositats sobre el món del vi i la gastronomia
DO Penedès - Opinió
Font de la Canya
Ramon Francàs | 1 comentari
19/02/2018
“Si el que es vol realment és “vivificar” aquesta denominació, més enllà de mil·lenàries divinitats gregues i de preguntar-nos si es té do o no, no es pot prescindir de la nova saba” | ​És força paradoxal que la DO Penedès s’hagi ‘apropiat’ d’una imatge extreta del jaciment de Font de la Canya quan el Consell Regulador d’aquesta DO mai ha col·laborat amb la recerca del jaciment
Perinet
15/02/2018
El celler, després d'uns anys amb un futur incert, torna a veure la llum de la mà dels nord-americans Kevin MGlynn i Lane Auten, socis d'una important firma d'inversió
Fira Vella Terra
Fwoto: Guillem de Balanzó/Fira Vella Terra
Ramon Francàs
14/02/2018
La Fira Vella Terra mostra a Barcelona “vins artesanals o extremadament ecològics, alguns dels vins més sans del mercat”
denominacions d'origen
06/02/2018
La nova imatge de la DO Penedès reivindica la seva tradició i història vitivinícola
cellers
Damià Deàs, gerent de Vilarnau | Quico Ortega
Ramon Francàs
06/02/2018
Assoleix una facturació de 6,5 milions d’euros amb una producció d’1,2 milions d’ampolles | Vol guanyar més pes a les cartes dels restaurants de nivell mig-alt, i ser present entre les millors ofertes d’escumosos a copes | Suma a la seva oferta enoturística una instal·lació on mostrar aspectes tradicionals en l’elaboració artesana d’un cava
mercats
Ramon Francàs | 1 comentari
04/02/2018
La decisió respecte l’elecció d’un vi a l’hostaleria “arranca en el tipus de vi”, seguit per la denominació d’origen i el preu del vi | A Catalunya puja actualment més el consum de vi al canal HORECA que no pas al de l’Alimentació
DO Catalunya
Sergi Cortés
26/01/2018
La DO Catalunya estrena un nou distintiu i renova també la seva identitat digital | Els distintius de control venuts (61,57 milions) fan preveure unes vendes al 2017 similars a les del 2016
Jornades enoturisme
24/01/2018
L'Institut del Cava organitza unes jornades sobre comercialització de l'enoturisme a Sant Sadurní del Penedès els propers 15 i 16 de febrer | La periodista Ruth Troyano avança unes preguntes a tres dels ponents estrella de les enojornades | Us podeu inscriure a les jornades mitjançant el lloc web www.enojornadas.com
Turisme
L'Oller del Mas prepara el terreny per començar les obres de l'Eco Wine Resort | Oller del Mas
19/01/2018
Aquest dilluns van començar a preparar el terreny per iniciar la primera fase de les obres
museus del vi
Museu del Suro de Palafrugell | Pitu Garcia Batlle. Arxiu d'Imatges del MSP
Alicia Andreu
10/01/2018
Sis museus del vi imprescindibles de Catalunya on podràs aprendre sobre eines, cups, premses, suro i sobre la història del vi de casa nostra
novetats
20/12/2017
Els beneficis d’aquest vi, elaborat per quart any consecutiu per Irene Alemany, es destinaran íntegrament a donar suport a un estudi pioner per a la cura del càncer a través de l’augment dels limfòcits dels pacients, de la mà de l’Institut Oncològic de l’Hospital Universitari Vall d'Hebron | Les tres primeres anyades del vi han recaptat més de 32.000 euros per a la lluita contra la malaltia
Quico Ortega
20/12/2017
Quatre enòlegs s’han atrevit a recomanar-nos quins vins són els que de ben segur triomfaran en aquestes trobades tan tradicionals i familiars
VOLUM II: VINS TRANQUILS
Ramon Francàs | 1 comentari
14/12/2017
Separat en dos volums, el Ramon Francàs presenta el més nou d'aquest 2017 | En aquesta segona radiografia el mercat de vins tranquils pel que fa a les novetats més importants.
novetats
13/12/2017
Un vi 100% garnatxa blanca amb una criança de 18 mesos en botes de roure de 225 litres i amb tel biològic | Criança de llarg temps en ampolla
curiositats
Patricia de Golferichs | 1 comentari
04/12/2017
Patricia de Golferichs ens escriu un decàleg de curiositats sobre el món vinícola
Novetats
30/11/2017
Vilarnau Ecològic Brut Rosat Reserva forma part de la nova col·lecció amb imatge renovada de la cava de Sant Sadurní d’Anoia
VOLUM I: ESCUMOSOS
Ramon Francàs
27/11/2017
Separat en dos volums, el Ramon Francàs presenta el més nou d'aquest 2017 | En aquesta primera entrega radiografia el mercat d'escumosos pel que fa a les novetats més importants.
Wine Spectator
23/11/2017
Els editors de la revista americana Wine Spectator, tornen a tastar més de 15.000 vins de tot el món i seleccionen els TOP 100, entre els que trobem un únic representant català.
Recomanacions
21/11/2017
El Penedès també és terra de vins negres, tant de varietats autòctones com internacionals | Us recomanem 8 referències que reflecteixen un recorregut pels diferents tipus de raïm més cultivats a la zona
Pàgina 1 de 8