Josep Anton Llaquet, de Cellers Unió
Josep Anton Llaquet, de Cellers Unió
05/06/2020
Reproduïm íntegrament un reportatge de l'Associació Catalana d'Enòlegs
cava
Les veremes passaran de 12000 a 10000 quilos per hectàrea.
Les veremes passaran de 12000 a 10000 quilos per hectàrea. | Juvé & Camps
27/05/2020
L'acord s'ha pres avui en el ple de la DO Cava i es passarà de 12.000 a 10.000 quilos ja en aquesta verema | Abans de l'estiu s'espera poder aprovar també la nova zonificació i segmentació de la DO
Imatge il·lustrativa
26/05/2020
Teresa Jordà s’ha reunit amb els presidents de les DO del vi català per analitzar les possibles actuacions a fi de reduir els efectes del coronavirus i recuperar les vendes al més aviat possible
coronavirus
Mas Comtal i Mas Blanch i Jové han plantat vinya durant el confinament.
Mas Comtal i Mas Blanch i Jové han plantat vinya durant el confinament. | Twitter
Jordi Bes
21/05/2020
Les hectàrees de varietats tradicionals no paren de créixer ni durant el confinament, però quan es tracta de vendre vi segueixen tenint sortida també les foranes | Les garnatxes estan entre les més plantades pel potencial que hi veuen tant cellers petits com grans, mentre que hi ha qui també es decanta pel monestrell
Imatge il·lustrativa
05/05/2020
Josep Sucarrats, Carme Gasull, Laura Conde, Trinitat Gilbert i Iker Morán ens recomanen el seu vi negre preferit de la DO Penedès
Imatge il·lustrativa
Jordi Bes
04/05/2020
Vídeos divulgatius dels vins de la DOQ Priorat i la DO Montsant, una sessió de DJ entre vinyes i una subhasta solidària per combatre el coronavirus substitueixen l'edició del 25è aniversari, que es posposa fins al 2021 | La DOQ Priorat ultima la posada en marxa d'una aula de formació per acreditar-se com a coneixedor o expert d'aquest territori
Una hipòtesi és que la tornada dels turistes serà entre la tardor i principis del 2021
Una hipòtesi és que la tornada dels turistes serà entre la tardor i principis del 2021 | Foto: Pixabay
Jordi Bes
28/04/2020
Difondre imatges i vídeos del retorn dels turistes contribuirà a recobrar una imatge de normalitat | L'Escola d'Enoturisme de Catalunya estrena el cicle de webinars sobre les estratègies per sortir-se'n de la crisi del coronavirus
Interior del Celler Can Dani, al barri de Gràcia de Barcelona
Interior del Celler Can Dani, al barri de Gràcia de Barcelona
27/04/2020
Parlem amb Antoni Lladó de Vins NOE de Sant Cugat, i Daniel Vicente d’El Celler de Can Dani de Barcelona | “La venda online ha pujat un 100% respecte al mateix període de l’any passat”, explica Daniel Vicente
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
24/04/2020
L’autor lamenta que “el sector no té gaire interès en llibres d'història i de divulgació que parlin sobre ells mateixos” | Opina també que “els vins catalans tenen problemes en la seva base estratègica i estructural de promoció i difusió”
cellers en confinament
Marta Rovira, del celler prioratí Mas d'en Gil, ensenya la llicorella al món a través de l'aplicació zoom.
Marta Rovira, del celler prioratí Mas d'en Gil, ensenya la llicorella al món a través de l'aplicació zoom. | Marzena Dziuk
Jordi Bes
22/04/2020
Molts han hagut de recórrer a ERTOS però fan mans i mànigues per seguir cuidant de la vinya i dels animals | La cooperativa l'Olivera manté el coronavirus allunyat del seu projecte social i acorda seguir elaborant el vi de Barcelona
Imatge il·lustrativa
21/04/2020
Llopart, amb el lema #quedatacasa, ens proposa 3 rosats per aquests dies de Sant Jordi
coronavirus
Foto: Pexels
Foto: Pexels
Sole G Insua
20/04/2020
La predisposició a la compra online, com molt s’especula, sembla que sí que ha arribat per quedar-se.
Imatge il·lustrativa
Jordi Bes
17/04/2020
El retorn dels temporers en tren des del país veí va ser una de les principals vies de propagació de la pandèmia del 1918 | Els diaris de l'època testimoniaven el temor davant de la manca de mesures per frenar-la i les imprudències que costaven vides
coronavirus
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
16/04/2020
La crisi sanitària obliga a ajornar o suspendre destacades fires i activitats vitivinícoles | La DO Pla de Bages i Vilarnau organitzen tastos online , i les DO Montsant i Tarragona promouen noves iniciatives | L’Incavi fa un audiovisual de “sensibilització i apoderament” | Raventós i Blanc , Castell d’Encus i Carlos Águila proposen noves iniciatives solidàries
Verema de Juvé & Camps
Verema de Juvé & Camps | Juvé & Camps
Ramon Francàs
15/04/2020
En una reunió convocada avui per la consellera Jordà s’acorda demanar reduir raïms i vi base, la destil·lació d’excedents de vi i el perfeccionament del control de la traçabilitat i la promoció | La FCAC exigeix al Consell Regulador del Cava disminuir fins a un 25% els rendiments de raïm | JARC recrimina el comunicat de premsa d’ Unió de Pagesos del 7 d’abril, i reclama que es pagui “el que toca” pels raïms del cava la propera verema | El Consell Regulador anuncia noves mesures urgents per pal·liar la situació, i envia un missatge d’optimisme
Jordi Vidal, tercera generació de La Vinya, al municipi de Gavà
Jordi Vidal, tercera generació de La Vinya, al municipi de Gavà | La Vinya
14/04/2020
Reflexionem sobre el consum del vi en aquest període de parèntesi global acompanyant-nos de l’experiència de Jordi Vidal, propietari de La Vinya a Gavà que viu un augment significatiu en les vendes
llibres
Meritxell Falgueras
Meritxell Falgueras | Foto: Nona Arruga
Ramon Francàs
13/04/2020
Meritxell Falgueras proposa “un viatge per les terres del vi, des del nostre sofà fins a les antípodes” | No hi falten esquemes d’elaboracions de vins i consells per “no fer el ridícul” en un tast de vins, o es suggereixen vins per prendre “quan et fa mal el cor”
Salvador Puig, director general de l'INCAVI
Salvador Puig, director general de l'INCAVI
09/04/2020
Reproduïm íntegrament el comunicat del director general de l'INCAVI, Salvador Puig, sobre la tasca de l'INCAVI davant de la pandèmia
Cep amb els brots glaçats
Cep amb els brots glaçats | Blanca Ozcáriz
Jordi Bes
05/04/2020
Al principi de la primavera és normal que glaci, però la brotació avançada després d'un hivern suau causa estralls en indrets com la Conca de Barberà | L'Incavi avisa que les alteracions brusques i fora de temporada "seran cada cop més habituals" i recomana adaptar les tasques del camp segons les necessitats de cada parcel·la
coronavirus
Sembla clar que augmentarà el consum de vins nacionals i locals en països productors
Sembla clar que augmentarà el consum de vins nacionals i locals en països productors | Pexels
Sergi Cortés
01/04/2020
Wine Intelligence analitza com es comportaran els mercats i els consumidors després del coronavirus
Pàgina 1 de 6